Kerstmenu uit kookboeken

De afgelopen maanden zijn veel nieuwe kookboeken uitgegeven en een flink deel ervan is hier op koken.blog beschreven. Uit elk van deze boeken heb ik ook een recept gegeven, soms het mooiste recept uit het boek, soms juist een heel eenvoudige of soms een erg grappig of anderszins bijzonder recept.
Uit al deze recepten die hier op koken.blog zijn verschenen heb ik nu een selectie gemaakt voor een lekker Kerstmenu.

Kerstmenu uit de nieuwste kookboeken

amuse
Een pittig rode bietensoepje, geserveerd in een klein borrelglaasje. Uit het boek Altijd Feest van Denise Harskamp. Blader het boek door en kom op nog meer lekkere en leuke ideeën om je Kerstfeest vorm te geven.

vooraf
Spaanse St.Jakobsschelpen met zoete rodepaprikapoeder. Een eenvoudig en snel te bereiden gerecht uit Spaanse smaken, een kookboek vol beschrijvingen van Spaanse toprestaurants en hun recepten.

hoofdgerecht
Een prima gerecht om voor te bereiden: gestoofde kip met eekhoorntjesbrood. Uit het Kookboek van het Jaar 2008 Raapsteeltje.
En erbij: gekarameliseerde aardappeltjes uit het Scandinavisch Kookboek., en geroosterde zoete uien uit Bistro Thuis.

toe
Een toetje dat iedereen lekker zal vinden en dat een variatie is op de gewone crumble van appel: ananascrumble met kokos. Uit het boekje Alles uit de Kast van Karin Luiten.

En voor de kinderen
Deze zeeduivel met knolselderijfrietjes – net vissticks met frietjes, maar dan een beetje bijzonderder. Je zou zo weer kind willen zijn. Uit het boek MAZE van Jason Atherton, een protegé van Gordon Ramsay.

Zelf je Kerstmenu samenstellen?
Ja, dat kan natuurlijk ook. Lees daarvoor de vijf artikelen die ik vorig jaar hier op koken.blog schreef over het samenstellen van een (Kerst)menu. Daarin leg ik je uit hoe je rekening kunt houden met 
je gasten, je eigen kwaliteiten, de opbouw van het Kerstmenu, tips voor de wijn-spijscombinatie, en de beste tips voor de voorbereidingen.
Natuurlijk gaf ik vorig jaar ook concrete tips voor gerechten en recepten,
uit de gratis bladen, de culinaire glossy’svan topkoks, van mijn favoriete foodbloggers en voor een vegetarische Kerst

Lees ook:Vegetarisch Kerstmenu
Lees ook:Kerstmenu: hier vind je de recepten
Lees ook:Kerstmenu: zo maak je het
Lees ook:Recepten voor het Kerstmenu: gerechten van mede-foodbloggers (4)
Lees ook:Recepten voor het Kerstmenu: gerechten van topkoks (3)

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kerstmenu uit kookboeken

  1. Pingback: Een kleurrijk Kerstmenu | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>