Rubriek: TV

Ook op tv ontkom je niet aan het aanbod leuke programma’s die iets met eten te maken hebben.

De proefkeuken

Als groot fan van De proefkeuken weet zoon inmiddels al hoe drop, kauwgom en chips gemaakt worden. Want hoewel je in je eigen keuken natuurlijk veel gerechten kunt maken, komen de lekkerste dingen toch vaak uit de fabriek; niemand die thuis zijn eigen dropje of kauwgombal maakt. Toch? Jawel! Pieter en Willem gaan de uitdaging aan, en

Lees verder...

Waarom ik geen meesterbakker ben

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt staat voor de deur. Ik verheug me echt op de eerste aflevering van zondag 6 september. De voorpret is al begonnen, want via de Facebookpagina van Heel Holland Bakt worden de kandidaten van dit jaar aan de hand van filmpjes voorgesteld. Ik probeer al een voorzichtige inschatting te

Lees verder...

Kookprogramma met Yvette van Boven

Ongetwijfeld heb je in jouw boekenkast ook een kookboek staan van Yvette van Boven. Ze schreef er in totaal vier, waarvan Home made een van de best verkochte kookboeken van Nederland is. Een eigen televisieprogramma kan dan bijna niet uitblijven. En voila, vanaf augustus presenteert ze bij de VPRO Koken met Van Boven.  Programmeer je

Lees verder...

Smakelijke televisie

Lekker wakker worden op deze maandagmorgen met het nieuws dat NPO Doc vanaf zaterdag een week lang fooddocu’s uit gaat zenden. Zorg dat je ze niet mist, want er zitten bijzondere documentaires tussen. Onze favoriet Jiro, Dreams of Sushi bijvoorbeeld. A Year in Burgundy In A Year in Burgundy worden zeven wijnmakers uit de befaamde

Lees verder...

Kijktip: Koken voor de wereld

Tv-programma’s over koken en eten – in de breedste zin van het woord – zijn voor mij altijd een reden om thuis te blijven. Nou ja, om de recorder in te stellen dan. Soms zijn ze slechts 1 aflevering kijken waard, maar vaak verslind ik de hele serie. Masterchef Australie en Nieuw-Zeeland zijn momenteel favoriet.

Lees verder...

Boer kookt voor vrouw

Vier miljoen Nederlanders kijken naar Boer Zoekt Vrouw, maar een echte foodie kijkt toch net even anders. Wat eten ze eigenlijk? De logeerweken zijn begonnen, dus we krijgen een kijkje in de keuken: de boerenkoolstamppot van boerin Bertie, de soep met verse worst van Geert en de Knorr Wereldmaaltijd bij Jan op Texel, niks ontsnapt

Lees verder...

Hobbykoks koken internationale kerstgerechten

Soms komt culinaire inspiratie uit een onverwachte hoek. Man Bijt Hond is bekend van de grappige portretten van alle kanten van Nederland, maar speciaal voor de kerst ging het televisieprogramma op de culinaire toer. In een warme kerstuitzending is te zien hoe Hollandse hobbykoks uit alle windstreken kerstgerechten maken uit hun moederland. Het kerstmenu begint

Lees verder...

Herman redt de slagers

Staat het beroep van slager op uitsterven, net als oude ambachten zoals de scharensliep en de touwslager? Als het aan Herman den Blijker ligt, gaat dat niet gebeuren. Zijn nieuwe kookboek Vlees! is een warm pleidooi voor de ambachtelijke slager – en de warme band die een vleeslustige thuiskok met zijn slager zou moeten voelen.

Lees verder...

Taart

Taart is een ode aan liefde en de verbeeldingskracht. Het verhaal gaat over de achtjarige Kadir die later Poolreiziger wil worden. Hij weet alles over pinguïns en heeft een onverwoestbaar doorzettingsvermogen. Zijn vader Umut is de beste banketbakker van de wereld, maar sinds het overlijden van zijn vrouw is Umut verdrietig. Kadir haalt alles uit de kast om

Lees verder...

TV-tip: Truth About Food-marathon

Worden vegetariërs sterker als ze twee maanden wél vlees eten? Is aan sperma te proeven wat een man gegeten heeft? En word je gezonder als je twee weken lang alleen maar rauwe groenten, fruit en noten eet? De veelgeprezen BBC-serie The truth about food beantwoordt dergelijke vragen, met behulp van experimenten. De zesdelige serie The

Lees verder...

Nigella Lawson in College Tour

Als een ware diva liet ze op zich wachten. Na haar koninklijke aankomst per boot, wilde Nigella Lawson toch eerst nog even langs de make up. De honderden studenten, vooral dames, begrepen het en wachtten gelaten. En toen Twan Huys na een kwartiertje dan eindelijk het podium betrad voelde je letterlijk de spanning stijgen in

Lees verder...

Video: food design

Joejoe! Het is weer tijd voor een filmpje! Dit keer een documentaire van Martin Hablesreiter over food design. De vorm van een visstick, het geluid van een worstje waar je je tanden in zet, de geur van chocolade. Er bestaat een hele tak van industrie waarin diep nagedacht wordt over de ideale vorm, geur en substantie van

Lees verder...

Ontmoet de koks van 24Kitchen

Wil jij de koks van tv-zender 24Kitchen eens ontmoeten? Dat kan! Op 16, 17 en 18 november vind in Hoofddorp in het inspiratiehuis 20|20 de Kookevenementen plaats. Grote merken van keukenapparatuur presenteren zich met de tv-koks.  

Lees verder...

Weer op tv!

Ja, ik het weet het! Het is niet te geloven, maar morgen mag ik weer op tv verschijnen. Bij het programma Koffie Max zal ik 2 gerechten koken uit het kookboekje Sorry. Sorry is een klein kookboekje dat je kunt opsturen.      

Lees verder...

Julie & Julia op tv

Het verhaal ken ik. Maar de film heb ik nog nooit gezien. Ik zit vanavond dus voor de buis gekluisterd. Heb je geen idee waar ik het over heb??  

Lees verder...