Rubriek: Feest-eten

Kerstmenu: Wij houden het simpel dit jaar

Wat eten we met kerst? Deze vraag bleef bij ons thuis tot enkele dagen geleden nog onbeantwoord. Om me heen hoor ik de gekste gerechten voorbij komen. Het moet allemaal exclusiever, lekkerder en uitgebreider dan voorgaande jaren. Ik doe er dit jaar even niet aan mee! Voor mij Tweede Kerstdag een eenvoudig, maar niet minder

Lees verder...

Vier Amerikaanse tips voor kerst zonder stress

Nergens lijkt kerst zo hysterisch als in Amerika. Die gezellige bolbuikige kerstman is door Coca Cola ontworpen, Amerikanen stressen over hun stockings en wat daar allemaal voor cadeautjes in komen en dan: dat kerstdiner. Slapeloze nachten, ademen in een plastic zakje en eczeem, zoveel spanning. Gelukkig geeft het Amerikaanse culinaire tijdschrift Bon Appétit vier insider-tips

Lees verder...

Kokenblog all time favourite kerstmenu

Vorige week zat ik zomaar eens in de statistieken te spieken. Ja, dat blijft toch superleuk. Sommige blogs steken met kop en schouders boven de andere uit qua leescijfers. En die toppers zijn opvallend vaak recepten die je heel goed met Kerst op tafel kunt zetten. Daarom vandaag een bundeling van die toppers in het

Lees verder...

Appels en taart in overvloed

De romantiek van het landelijke leven was even ver te zoeken in de boomgaard van Martin Duvekot uit het Zeeuwse Vrouwenpolder. Door de Russische fruitboycot kon hij zijn appels niet kwijt en stevende hij af op een financiële strop. Maar vindingrijkheid wint altijd en deze teler nodigde het publiek uit om zijn boomgaard leeg te

Lees verder...

Champagnes voor een zomerpicknick

Mij kun je er ‘s ochtends voor wakker maken. Een glas champagne met een schaaltje framboosjes erbij en mijn dag kan niet meer stuk. Echter, de meeste Nederlanders drinken champagne vooral bij feestelijke gelegenheden, zoals de jaarwisseling of een jubileum. Dan gaat het overigens vaak vooral om de bubbeltjes die geassocieerd worden met de feestelijke

Lees verder...

Dubbele bakweek!

Na het overweldigende succes van het tv-programma Heel Holland Bakt zitten we nu wel met de .. eh .. gebakken peren (recept!). Winnaar Rutger heeft zijn bakboek uitgebracht en het lijkt wel of ook anderen op datzelfde idee zijn gekomen. Dat staat garant voor zoveel bakplezier dat we koken.blog twee weken lang omdopen tot bakken.blog.nl!

Lees verder...

Vivavalentijnsmenu hoofdgerecht; Zeevruchtenschotel

De derde gang in ons Vivavalentijnsmenu, het hoofdgerecht, is deze heerlijke stoofschotel met zeevruchten.Zeevruchten zijn namelijk een enome born van mineralen en vitamines. en daardoor een enorme boost voor de potentie. Tel daar de sexy naam van de venusschelp, de vorm van de mossel bij op en je afrodisia-hoofdgerecht is compleet.

Lees verder...

Vivavalentijnsmenu voorgerecht: avocado-meloensalade

Foto: Ilana Freddye De tweede gang in ons Vivavalentijnsmenu is deze prachtige salade met avocado. In avocado zit namelijk de lustopwekkende stof fenylethylamine. Fenylethylamine is een organische verbinding en een lichaamseigen stof die aangemaakt wordt als je verliefd bent. Bovendien zorgde de vorm van de avocado (en het feit dat ze in paren aan een

Lees verder...

Vivavalentijnsmenu amuse: oesters

Voor het eerste gerecht (de amuse) uit ons Vivavalentijnsmenu vol afrodisia gaan we te rade bij koken.blog-collega Edith. Zij vertelde eerder al dat we al sinds de Romeinen de oester als afrodisium beschouwen. De gelijkenis met de vrouwelijk genitaliën is hiervoor de reden. Een oestertje als amuse is dus bij uitstek de ideale start van

Lees verder...

Vivavalentijn

De dag die ooit bedoeld was voor geheime aanbidders om hun liefde bekend te maken, wordt tegenwoordig ook gebruikt om je vrienden en vriendinnen een kaartje te sturen of je jarenlange liefde een extraatje te geven. Echt authentiek kunnen we Valentijnsdag dus niet meer noemen. Maar goed, vooruit dan maar. We moeten toch eten, en

Lees verder...

feestelijk nieuwjaarshapje: gegrilde peer met gorgonzola

Januari is de maand van de nieuwjaarsbijeenkomsten. Een leuke gelegenheid om veel mensen uit te nodigen voor een borreltje. Natuurlijk horen daar dan ook feestelijke hapjes bij, maar wil je na een drukke decembermaand niet uren in de keuken staan. Onderstaand gerechtje van gegrilde peer met gorgonzola op vijgennotenbrood, waarvoor ik in een van de kookboeken

Lees verder...

Traditionele Oudjaarssalade

 Op elke laatste dag van het jaar verschijnt hij weer de traditionele oudjaarssalade. Natuurlijk zijn altijd de oliebollen, oesters en champagne van de partij, maar in navolging van mijn moeder maak ik ook altijd een Oudjaarssalade. Een Oudjaarssalade kenmerkt zich door een salade die gepresenteerd wordt als klok waarvan beide wijzers op de twaalf gezet

Lees verder...

Wat kook jij met Kerst?

Wat gingen ze afgelopen weken weer helemaal los voor het Kerstmenu. Culinair journalisten, foodbloggers, tv-koks. Ze haalden alles uit de kast om jou een stressloze, kan-niet-mislukken kerst toe te wensen. Zo kwam Delicious met maar liefst 92 nieuwe feestrecepten. Vond Albert Heijn kerstmenu’s meer kans van slagen hebben met hun handige instructievideo’s. Koken met Karin

Lees verder...

Recept – De perfecte rosbief uit de oven

Hoe maak je nu zelf die perfecte rosbief uit de oven? Heerlijk mals, rosé van binnen, maar met een mooie bruine korst? Je kunt gaan zitten rekenen met gewicht en minuten in de oven + zoveel extra in de oven. Maar het kan veel eenvoudiger. Edith gebruikt een kernthermometer en legt je uit hoe je

Lees verder...