Rubriek: Feest-eten

Vivavalentijnsmenu hoofdgerecht; Zeevruchtenschotel

De derde gang in ons Vivavalentijnsmenu, het hoofdgerecht, is deze heerlijke stoofschotel met zeevruchten.Zeevruchten zijn namelijk een enome born van mineralen en vitamines. en daardoor een enorme boost voor de potentie. Tel daar de sexy naam van de venusschelp, de vorm van de mossel bij op en je afrodisia-hoofdgerecht is compleet.

Lees verder...

Vivavalentijnsmenu voorgerecht: avocado-meloensalade

Foto: Ilana Freddye De tweede gang in ons Vivavalentijnsmenu is deze prachtige salade met avocado. In avocado zit namelijk de lustopwekkende stof fenylethylamine. Fenylethylamine is een organische verbinding en een lichaamseigen stof die aangemaakt wordt als je verliefd bent. Bovendien zorgde de vorm van de avocado (en het feit dat ze in paren aan een

Lees verder...

Vivavalentijnsmenu amuse: oesters

Voor het eerste gerecht (de amuse) uit ons Vivavalentijnsmenu vol afrodisia gaan we te rade bij koken.blog-collega Edith. Zij vertelde eerder al dat we al sinds de Romeinen de oester als afrodisium beschouwen. De gelijkenis met de vrouwelijk genitaliën is hiervoor de reden. Een oestertje als amuse is dus bij uitstek de ideale start van

Lees verder...

Vivavalentijn

De dag die ooit bedoeld was voor geheime aanbidders om hun liefde bekend te maken, wordt tegenwoordig ook gebruikt om je vrienden en vriendinnen een kaartje te sturen of je jarenlange liefde een extraatje te geven. Echt authentiek kunnen we Valentijnsdag dus niet meer noemen. Maar goed, vooruit dan maar. We moeten toch eten, en

Lees verder...

feestelijk nieuwjaarshapje: gegrilde peer met gorgonzola

Januari is de maand van de nieuwjaarsbijeenkomsten. Een leuke gelegenheid om veel mensen uit te nodigen voor een borreltje. Natuurlijk horen daar dan ook feestelijke hapjes bij, maar wil je na een drukke decembermaand niet uren in de keuken staan. Onderstaand gerechtje van gegrilde peer met gorgonzola op vijgennotenbrood, waarvoor ik in een van de kookboeken

Lees verder...

Traditionele Oudjaarssalade

 Op elke laatste dag van het jaar verschijnt hij weer de traditionele oudjaarssalade. Natuurlijk zijn altijd de oliebollen, oesters en champagne van de partij, maar in navolging van mijn moeder maak ik ook altijd een Oudjaarssalade. Een Oudjaarssalade kenmerkt zich door een salade die gepresenteerd wordt als klok waarvan beide wijzers op de twaalf gezet

Lees verder...

Wat kook jij met Kerst?

Wat gingen ze afgelopen weken weer helemaal los voor het Kerstmenu. Culinair journalisten, foodbloggers, tv-koks. Ze haalden alles uit de kast om jou een stressloze, kan-niet-mislukken kerst toe te wensen. Zo kwam Delicious met maar liefst 92 nieuwe feestrecepten. Vond Albert Heijn kerstmenu’s meer kans van slagen hebben met hun handige instructievideo’s. Koken met Karin

Lees verder...

Recept – De perfecte rosbief uit de oven

Hoe maak je nu zelf die perfecte rosbief uit de oven? Heerlijk mals, rosé van binnen, maar met een mooie bruine korst? Je kunt gaan zitten rekenen met gewicht en minuten in de oven + zoveel extra in de oven. Maar het kan veel eenvoudiger. Edith gebruikt een kernthermometer en legt je uit hoe je

Lees verder...

Kerstrecept: konijn met pruimen en bier

Een van de koken.blog kerstrecepttoppers is dit recept van Herman den Blijker uit zijn kookboek Altijd Trek. Daarom delen we ‘m graag nog eens. Handig als je nog geen inspiratie had voor je kerst-hoofdgerecht. In dat kookboek laat Herman den Blijker zien wat hij zoal op een dag zou kunnen doen. En denk maar niet dat

Lees verder...

8 kerstrecepten van sterrenchefs

December feestmaand? Je zou het niet zeggen. De tips en trucs ter voorkoming van kerststress vliegen je om de oren. En ach, wij zouden niet een echt foodblog zijn als we je juist nu in de steek zouden laten. Daarom de komende dagen nog wat tips, recepten en handige trucs. Zodat jij straks echt kunt

Lees verder...

Kies je eigen stijl: 2x recept pompoensoep

Zeg maar hoe je feestelijk je het wilt hebben met kerst dit jaar. Wil je flink uitpakken of hou je het liever eenvoudig? Met een heerlijk geurig pompoensoepje zit je altijd goed. Pompoensoep is namelijk heel simpel en ruim van te voren te bereiden. Het makkelijkste maar lekkerste pompoensoep-recept dat we kennen hebben we hieronder voor

Lees verder...

Ontdek kerststad Amsterdam met CityFoodRoute

  Ben je nog op zoek naar lekkere gerechten voor het kerstmenu en heb je nog tijd om een frisse neus te halen? Loop dan eens de kerstroute van CityFoodRoute. Een heerlijke wandeling langs 22 verrassende ambachtelijke winkeltjes in Amsterdam-Oost. Met deze route willen de oprichters van CityFoodRoute, Floske Kusse en Tine Sommeijer, stadsbewoners laten

Lees verder...

De borrelhappenkalender

Een feestje is niet compleet zonder .. Vul zelf maar iets in op de stippellijntjes. Maar als je het ons vraagt, dan zetten we daar vrienden en lekkere hapjes neer. Zo denken ook ontwerpbureau Kamer 465 en uitgeverij Snor erover. Samen maakten ze weer een kalender die je jaren achter elkaar kunt gebruiken. Dit keer

Lees verder...