Altijd feest – Denise Harskamp

altijd feest

Wat doe je als je een e-mailtje krijgt met het verzoek een boek te recenseren dat de titel Altijd feest draagt. Volmondig ja zeggen! Tenminste dat deed ik. De ondertitel Ideeen en recepten voor onvergetelijke feesten laat al zien dat waar het in dit boek om gaat: het organiseren van bijzondere feesten. De schrijfster ervan is Denise Harskamp en zij heeft al 10 jaar ervaring in dit vak. Want wat dacht je van een romantisch rozendiner, een winters feestje in de tuin of een vorstelijke Kerst? 

Klein idee, groots feest
In het boek laat Denise Harskamp zien dat het idee voor een bijzonder feest soms letterlijk op straat ligt. In een etalage van een antiquair bijvoorbeeld, maar ook in een boek of een film. Na een uitgebreide inleiding over het ontstaan van het idee, de uitwerking en het uiteindelijke feest laat Denise Harskamp je zien hoe je het feest verder vormgeeft. Geen detail wordt daarbij over het hoofd gezien. Hoe je ver je daarbij kan gaan laten deze voorbeelden zien: een tafel bekleed met mos bij een viering van de herfst, nepsneeuw en een lam aan het spit in je Midwinternachtsdroom, en poesieplaatjes voor het romantische diner naar het boek Rode rozen en tortilla’s van Laura Esquivel.

Het boek
En zo geeft Denise Harskamp je tips voor de aankleding en styling van je ruimte, de uitnodigingen en de kleding van jezelf en je gasten. Helaas staat dan in ieder hoofdstuk dezelfde checklist. Met ietwat onduidelijke polaroids laat Denise zien hoe het feest er bij haar uitzag. Duidelijker zijn de recepten en bijpassende wijnen die ze voor het betreffende thema heeft uitgewerkt. Een voorproefje daarvan kreeg je vanmiddag al in de vorm van het Vlinders-in-je-buik-soep.

En dat alles is vormgegeven in een prachtig vormgegeven boek. En onthoud: geen gelegenheid is te gek, er zijn redenen genoeg om Altijd feest te vieren.

Denise Harskamp – Altijd feest – Terra Lannoo – isbn  9789058977991- En heb je geen zin om zelf je feest te organiseren, huur dan Denise Harskamp via haar bedrijf Villa Pippi in.
Altijd Feest ! Koop dit boek bij BOL.COM

Lees ook:Recept Pittige rodebietensoep
Lees ook:even voorstellen: Denise Harskamp
Lees ook:Feest! Ideeen voor kindertraktaties en verjaardagsfeestjes
Lees ook:Kerstmenu uit kookboeken
Lees ook:Kerstmenu: laat je inspireren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>