Rubriek: Smaaktest

Pulled pork: homemade versus kant en klaar

Vorige week was ik het recept van Pulled Porkaan het uittypen, toen er een mailing kwam van Albert Heijn. Of we de nieuwe kant-en-klare pulled pork wilden uitproberen bij Koken.Blog. Ja, graag dus. Ik wil heel graag de vergelijking maken. En? Tja, de liefde en aandacht die je in een zelfgemaakt gerecht stopt proef je

Lees verder...

Champagnes voor een zomerpicknick

Mij kun je er ‘s ochtends voor wakker maken. Een glas champagne met een schaaltje framboosjes erbij en mijn dag kan niet meer stuk. Echter, de meeste Nederlanders drinken champagne vooral bij feestelijke gelegenheden, zoals de jaarwisseling of een jubileum. Dan gaat het overigens vaak vooral om de bubbeltjes die geassocieerd worden met de feestelijke

Lees verder...

Wie bakt de lekkerste brownies?

Een brownie bakken. Het lijkt zo simpel, maar als verwoed verzamelaar van kookboeken weet je soms niet meer waar te beginnen. Zoveel verschillende recepten! In mijn collectie tel ik er al minstens twintig. En als ik de bedenkers ervan moet geloven zijn ze allemaal geweldig. Opvallend zijn echter de grote verschillen in aanpak. Waar de

Lees verder...

DIY Brownies

Bij Urban Chef houden ze van lekker eten en drinken! Dat bewijzen ze in hun delicatessen-afdeling in Arnhem die uitpuilt van lekkere, kwalitatieve- en originele producten. Om je ook thuis te laten genieten van al dat lekkers is er ook een traiteur en catering-service. En sinds kort een webshop vol kant-en-klare taarten maar ook verschillende

Lees verder...

Mysterie van het witte ei

Lekker hè, zo’n eitje bij het Paasontbijt. En met een geverfde wordt het nog feestelijker. Het liefst wit. Daarom, rond Pasen, maakt het eerst zo begeerde bruin tijdelijk plaats voor wit. Om daarna weer snel zijn witte collega te verstoten van het schap. Maar waar blijft die dan als we ze de rest van het

Lees verder...

Smaaktest: rust zacht lieve boterkoek

Twee dagen. Zo lang duurt het om de boterkoek uit het Nederlands Bakboek te maken. Maar dan heb je volgens de schrijfster Gaitri Pagrach-Chandra wel de allerlekkerste. Het geheim? De lange rusttijd van het deeg. Leg hem een nachtje in de koelkast en hij smaakt opeens veel lekkerder. Opvallend, want de meeste kookboeken spreken niet

Lees verder...