Rubriek: De bladen

In deze rubriek bespreek ik de culinaire tijdschriften en dat zijn er nogal wat!

Vier Amerikaanse tips voor kerst zonder stress

Nergens lijkt kerst zo hysterisch als in Amerika. Die gezellige bolbuikige kerstman is door Coca Cola ontworpen, Amerikanen stressen over hun stockings en wat daar allemaal voor cadeautjes in komen en dan: dat kerstdiner. Slapeloze nachten, ademen in een plastic zakje en eczeem, zoveel spanning. Gelukkig geeft het Amerikaanse culinaire tijdschrift Bon Appétit vier insider-tips

Lees verder...

Bouillon! magazine, winter 2013

Trouwe lezers weten het inmiddels. Koken.blog heeft een zwak voor het magazine Bouillon! Dit met veel liefde gemaakte culinaire tijdschrift is uniek in Nederland. Geen pagina’s vol recepten en bijbehorende lekkermakende fotografie. In Bouillon! vind je tekst. Verhalen. Over eten. 

Lees verder...

WINNEN? Bouillon magazine, herfst 2013

Naar geen enkel culiblad kijken wij van koken.blog zo erg uit, als naar Bouillon magazine. Leesvoer voor lekkerbekken, biedt het, en daarmee is geen woord teveel gezegd. Ieder kwartaal plopt het op de deurmat en kan het grote genieten beginnen. Lekker op een luie zondagmiddag, met een hapje en een drankje binnen handbereik, grasduinen door

Lees verder...

Eenmalig culinair tijdschrift BLANCHE

Culiniare glossy’s zijn maar een raar ding en lijken maar niet te kunnen overleven. Het hier geprezen Sabor hield het welgeteld 2 nummers vol op papier, en ook J en T, het magazine van Jonnie en Thérèse Boer zie ik ook nergens meer. Misschien dat dat meespeelde bij de beslissing van Blanche Vinke, samen met haar

Lees verder...

Wordt een Boerenfluitje Luitje

Drie jaar geleden begon ze als hobby te twitteren over boeren en ons eten. Onder het pseudoniem @Boerenfluitjes vraagt Ester van Aalst boeren, telers, fokkers en andere mensen die betrokken zijn bij ons eten het hemd van het lijf. En hun antwoorden retweet ze weer door aan haar gewone burgervolgers. Nu is ze bijna 50.000 tweets verder

Lees verder...

Bouillon Magazine nr 38

De timing was perfect! Vorige week viel weer die fijne Bouillon Magazine op de deurmat. En met die kou buiten kon dat maar één ding betekenen: een lui weekend op de bank met heerlijk leesvoer. Ik schreef er al eerder over, Bouillon Magazine zou iedere lekkerbek moeten kennen. En zo lang dat niet het geval

Lees verder...

Wat wordt dé oranjesnack op Koningsdag?

Een nieuwe koning, een nieuwe snack! Food Inspiration is toe aan iets nieuws. Met het wisselen van de troon, kiezen zij ook voor een andere oranjesnack. Een waardige opvolger voor de oranje tompouce. De oproep om je idee voor een nieuwe oranjesnack in te sturen, kon je hier al eerder lezen. Vandaag zijn de genomineerden

Lees verder...

Leuke en handige apps: Sabor

Er zijn maar weinig culinaire apps die verder gaan dan het delen van adresjes, recepten en kooktechnieken. En dat is jammer, want eten is meer dan alleen je maag vullen. Eten is het proeven aan een andere cultuur. Eten is wetenschap. Eten is liefde voor producten. En daar is zoveel moois over te vertellen. Gelukkig

Lees verder...

Fijn leesvoer: Bouillon magazine

Je hebt culibladen en je hebt culibladen. De ene soort staat vol recepten en prachtige foto’s, de andere soort is zeldzamer en wordt in kleinere oplages uitgebracht. De reden? Misschien omdat ze vooral uit lettertjes bestaan, en werkelijk leesvoer zijn. Een magazine dat in de tweede categorie valt is Bouillon Magazine. Je komt het – helaas –

Lees verder...

SpecialBite komt met magazine

Ik wist het zelf al een tijdje, omdat ik gevraagd was om mee te werken. Maar vandaag mag het wereldkundig worden gemaakt: SpecialBite ligt nu ook in een papieren versie in de winkel. Ja, vandaag al! Het magazine doet precies wat SpecialBite al 11 jaar online doet:    

Lees verder...

Sabor – een nieuw culinair magazine

Wat een lef! Om in het toch best volle schap met culibladen met een heel nieuw blad te komen. Geen spinoff van een buitenlands blad en ook geen gewoon blad vol recepten waar je doorheen bladert en zelden uit kookt. Nee, Sabor is uniek, en – als je het mij vraagt – het lezen waard.

Lees verder...

JenT magazine, nr 3 is uit

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg). Vandaag heb ik een makkie. Mariëlle blogde op wijn.blog.nl over het derde nummer van het JenT-magazine. Het magazine van Jonnie en Thérèse Boer van De Librije*** uit Zwolle. Het blad verschijnt ieder kwartaal en is een prachtig vormgegeven magazine met veel BN’ers en luxe producten voor liefhebbers van lekker eten en goede

Lees verder...

En Bouillon is gewonnen door..

Voor degenen die net ischakelen: nee, ik ga geen pan soep weggeven. Maar een leuk, eigenwijs culinair magazine dat de naam Bouillon draagt. In Bouillon! magazine verschijnen smaakvolle eetverhalen, waarvan het water je in de mond loopt, of je de schrijver van het verhaal ter plekke zou willen vervangen. Gewoon, verhalen over bijzondere ingrediënten, over bekende

Lees verder...

Win Bouillon Magazine

Leesvoer voor fijne proevers! Dat is de ondertitel van Bouillon! Magazine. In dit culitijdschrift kan je lezen hoe lekker eten is en hoe dat over de hele wereld zo beleefd wordt. Van verhalen over Nederlandse koks en restaurants tot bijzondere ingrediënten waar ook ter wereld, er wordt lekkerbekkend over geschreven. En ik mag een nummer

Lees verder...