Rubriek: Inspiratie

Tea met een twist

Een Late Tea is een bruisend begin van je weekend – en een stijlvolle afsluiting van de werkweek. Vergeet dus de vrijmibo waar je, aangeschoten door alcohol op een lege maag, vandaan komt op je te buiten te gaan aan niet al te gezonde snacks als friet en kroketten. Elegante hapjes Afgelopen vrijdag waren we

Lees verder...

Recept: zoute aardappeltjes met mojo verde uit Lanzarote

Omdat kleine B nog net geen 5 jaar oud is, gingen we heerlijk nog een laatste keer buiten de schoolvakanties op vakantie. We hebben nooit heel veel eisen voor een bestemming. Het moet aan slechts een paar punten voldoen. 1. We willen graag ‘s ochtends zonder het weerbericht te checken onze slippers en korte broek

Lees verder...

De proefkeuken

Als groot fan van De proefkeuken weet zoon inmiddels al hoe drop, kauwgom en chips gemaakt worden. Want hoewel je in je eigen keuken natuurlijk veel gerechten kunt maken, komen de lekkerste dingen toch vaak uit de fabriek; niemand die thuis zijn eigen dropje of kauwgombal maakt. Toch? Jawel! Pieter en Willem gaan de uitdaging aan, en

Lees verder...

Bier & Food

Steeds vaker zie je op menukaarten een biermenu. En das niet zo vreemd. Veel mannen (en zeker ook vrouwen) vinden een biertje nu eenmaal lekkerder dan een glaasje wijn. En speciale biertjes matchen supergoed met bepaalde gerechten. De biertrend – want zo mogen we het inmiddels wel noemen – is nog lang niet op zijn

Lees verder...

Gij zult goed eten

De achterflap verleidt me direct tot lezen over te gaan. Want, zo staat er, ‘goed eten, dat willen we allemaal wel’. Klopt. Ik ook. Maar, wat houdt dat nou eigenlijk precies in? Mac’s boek belooft een antwoord te geven op deze vraag. Wat moet je precies doen en laten om gezond, lekker, duurzaam, milieu-, mens-,

Lees verder...

Ik pas: alcoholvrije uitdaging voor 40 dagen

Eigenlijk was ik het al een tijdje beu. Dat bij een etentje het menu van de chef  (bijna) altijd vergezeld ging van het bijpassende wijnarrangement. Waarbij doorgaans nogal royaal wordt geschonken ook, omdat wij Hollanders wel waar voor ons geld willen. De druppel die het vat deed overlopen voor mij was een wilddiner inclusief wijnproeverij,

Lees verder...

Kookboek Jamie’s super food: om je vingers bij af te likken

Ik heb enigszins een haat-liefdeverhouding met Jamie Oliver. Ik vind zijn boeken helemaal te gek en als ik naar zijn programma’s kijk raak ik altijd weer helemaal enthousiast. Waar ging het dan toch mis? Nou, bij zijn boek Jamie Oliver in 30 minuten. Fijn boek, volop leuke recepten, maar ik krijg het allemaal niet gedaan

Lees verder...

Kookboeken voor onder de boom

Help! Het is bijna kerst en je hebt nog steeds geen cadeau voor je vader, zoon, moeder, dochter, tante, vriendin of met wie je dan ook kerst gaat vieren. Geen paniek. Er zijn namelijk zoveel leuke kookboeken verschenen dit jaar dat er absoluut voor iedereen een passend boek te kopen is. Om je alvast op

Lees verder...

De Zilveren Lepel Kookschool pasta, pizza en dolci

Als liefhebber van de Italiaanse keuken staat het kookboek De Zilveren Lepel in mijn keuken op een prominente plek. Ik maak graag mijn eigen pasta, maar ik krijg het deeg nooit zo mij als mij is geleerd tijdens workshops. Lang leve De Zilveren Lepel Kookschool, een 3-delige reeks basiskookboeken (pasta, dolci, pizza) met authentieke recepten

Lees verder...

In perfecte conditie: proeven van topsport

Het is Kookboekenweek en in dat kader komen er deze week verschillende reviews van kookboeken voorbij op koken.blog. Boeken die door ons zijn getest, waar we enthousiast over zijn (geworden) en die we graag met je willen delen. De laatste tijd zijn er weer verschillende juweeltjes uitgekomen. Wat dacht je van de 3-delige serie De

Lees verder...

Kookboeken voor op je verlanglijstje

Het hele jaar door noteer ik op allerlei briefjes zaken voor mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag of de feestdagen. Om deze briefjes vervolgens even hard weer kwijt te raken. Op het moment dat het nodig is weet ik dan niet meer wat ik ook alweer zo graag wilde hebben. Ik weet zeker dat ik niet

Lees verder...

Groen, gezond en lekker eten met SLA kookboek

Van salades krijg ik nooit genoeg! Zomer of winter, het staat 9 van de 10 keer bij mij op tafel tijdens de lunch. In restaurants durf ik me er nog niet altijd aan te wagen omdat deze dan of enorm tegenvallen qua inhoud of een enorme dot dressing de wat slechtere kwaliteit groente moet verbloemen.

Lees verder...

Waarom ik geen meesterbakker ben

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt staat voor de deur. Ik verheug me echt op de eerste aflevering van zondag 6 september. De voorpret is al begonnen, want via de Facebookpagina van Heel Holland Bakt worden de kandidaten van dit jaar aan de hand van filmpjes voorgesteld. Ik probeer al een voorzichtige inschatting te

Lees verder...

Vijf tools die geen enkele kok kan missen

Ben jij een beslagen thuiskok of zelfs een echte chef? Dan kunnen deze tools niet ontbreken in je keuken. 1. Hittebestendige veerpincet De meeste chefs zullen het beamen: dit werktuig wordt al snel veruit het meest gebruikte item in je nieuwe keuken. De hittebestendige veerpincet is als een hand die niet kan verbranden. Bovendien is

Lees verder...

Review Powerfood: van Friesland naar New York

Met een restje komkommersoep in de koelkast en de geur van breakfast cookies (ook lekker op ieder ander moment van de dag!) die versgebakken uit de oven komen onder mijn neus, mag je stellen dat het boek Powerfood van Friesland naar New York van Rens Kroes hier in huis in de smaak valt. Deze recepten

Lees verder...