Rubriek: Inspiratie

Kookboek: ZUUR van Bas Robben

‘Zuur? Helemaal niet zuur, als je voor je eerste boekrecensie zo’n mooi exemplaar als Zuur van Bas Robben in handen krijgt! Persoonlijk ben ik gek van citrussmaken en zuren, dus een schot in de roos. Dit boek moet ik lezen.’ Aldus onze gastblogger Emma van der Horst. Wie zei je? Bas Robben. Journalist voor foodtijdschrift

Lees verder...

Sushi op zijn best

Verse sushi is het allerlekkerst – maar dan ook echt vers! Daarom gruwde ik altijd van supermarktsushi: harde rijst, verlepte groenten en vis die z`n beste dagen echt wel had gehad. Zelf maken of naar een Japans restaurant waren dus lange tijd de enige opties voor deze sushifan. Workshop sushi maken Eerder dit jaar proefde

Lees verder...

Leven met je keukenweegschaal!

Koken Over koken valt veel, zelfs heel veel te schrijven. Het is steeds meer een trendy bezigheid met een hoge sociale component. Hoe vaak zie je immers niet op Facebook foto’s van gezellige etentjes en feestelijke dinertjes voorbijkomen? Behalve de gezelligheid komen er ook nog eens de meest bijzondere gerechten uit voort. Kortom: waar de

Lees verder...

Zilt Zoet Zeeland

`Zeeland is het nieuwe Ibiza`, fluisteren trendsetters uit de Randstad onder elkaar. Prachtige stranden, ruimte, relaxte sfeer en heerlijk puur eten van zee en land. Daar kan ik weinig tegen inbrengen natuurlijk, al zou ik Zeeland liever voor mezelf houden. Op hordes hippe stedelingen langs mijn favoriete strandjes en polderweggetjes zitten we natuurlijk niet te

Lees verder...

Tea met een twist

Een Late Tea is een bruisend begin van je weekend – en een stijlvolle afsluiting van de werkweek. Vergeet dus de vrijmibo waar je, aangeschoten door alcohol op een lege maag, vandaan komt op je te buiten te gaan aan niet al te gezonde snacks als friet en kroketten. Elegante hapjes Afgelopen vrijdag waren we

Lees verder...

Recept: zoute aardappeltjes met mojo verde uit Lanzarote

Omdat kleine B nog net geen 5 jaar oud is, gingen we heerlijk nog een laatste keer buiten de schoolvakanties op vakantie. We hebben nooit heel veel eisen voor een bestemming. Het moet aan slechts een paar punten voldoen. 1. We willen graag ‘s ochtends zonder het weerbericht te checken onze slippers en korte broek

Lees verder...

De proefkeuken

Als groot fan van De proefkeuken weet zoon inmiddels al hoe drop, kauwgom en chips gemaakt worden. Want hoewel je in je eigen keuken natuurlijk veel gerechten kunt maken, komen de lekkerste dingen toch vaak uit de fabriek; niemand die thuis zijn eigen dropje of kauwgombal maakt. Toch? Jawel! Pieter en Willem gaan de uitdaging aan, en

Lees verder...

Bier & Food

Steeds vaker zie je op menukaarten een biermenu. En das niet zo vreemd. Veel mannen (en zeker ook vrouwen) vinden een biertje nu eenmaal lekkerder dan een glaasje wijn. En speciale biertjes matchen supergoed met bepaalde gerechten. De biertrend – want zo mogen we het inmiddels wel noemen – is nog lang niet op zijn

Lees verder...

Gij zult goed eten

De achterflap verleidt me direct tot lezen over te gaan. Want, zo staat er, ‘goed eten, dat willen we allemaal wel’. Klopt. Ik ook. Maar, wat houdt dat nou eigenlijk precies in? Mac’s boek belooft een antwoord te geven op deze vraag. Wat moet je precies doen en laten om gezond, lekker, duurzaam, milieu-, mens-,

Lees verder...

Ik pas: alcoholvrije uitdaging voor 40 dagen

Eigenlijk was ik het al een tijdje beu. Dat bij een etentje het menu van de chef  (bijna) altijd vergezeld ging van het bijpassende wijnarrangement. Waarbij doorgaans nogal royaal wordt geschonken ook, omdat wij Hollanders wel waar voor ons geld willen. De druppel die het vat deed overlopen voor mij was een wilddiner inclusief wijnproeverij,

Lees verder...

Kookboek Jamie’s super food: om je vingers bij af te likken

Ik heb enigszins een haat-liefdeverhouding met Jamie Oliver. Ik vind zijn boeken helemaal te gek en als ik naar zijn programma’s kijk raak ik altijd weer helemaal enthousiast. Waar ging het dan toch mis? Nou, bij zijn boek Jamie Oliver in 30 minuten. Fijn boek, volop leuke recepten, maar ik krijg het allemaal niet gedaan

Lees verder...

Kookboeken voor onder de boom

Help! Het is bijna kerst en je hebt nog steeds geen cadeau voor je vader, zoon, moeder, dochter, tante, vriendin of met wie je dan ook kerst gaat vieren. Geen paniek. Er zijn namelijk zoveel leuke kookboeken verschenen dit jaar dat er absoluut voor iedereen een passend boek te kopen is. Om je alvast op

Lees verder...

De Zilveren Lepel Kookschool pasta, pizza en dolci

Als liefhebber van de Italiaanse keuken staat het kookboek De Zilveren Lepel in mijn keuken op een prominente plek. Ik maak graag mijn eigen pasta, maar ik krijg het deeg nooit zo mij als mij is geleerd tijdens workshops. Lang leve De Zilveren Lepel Kookschool, een 3-delige reeks basiskookboeken (pasta, dolci, pizza) met authentieke recepten

Lees verder...

In perfecte conditie: proeven van topsport

Het is Kookboekenweek en in dat kader komen er deze week verschillende reviews van kookboeken voorbij op koken.blog. Boeken die door ons zijn getest, waar we enthousiast over zijn (geworden) en die we graag met je willen delen. De laatste tijd zijn er weer verschillende juweeltjes uitgekomen. Wat dacht je van de 3-delige serie De

Lees verder...

Kookboeken voor op je verlanglijstje

Het hele jaar door noteer ik op allerlei briefjes zaken voor mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag of de feestdagen. Om deze briefjes vervolgens even hard weer kwijt te raken. Op het moment dat het nodig is weet ik dan niet meer wat ik ook alweer zo graag wilde hebben. Ik weet zeker dat ik niet

Lees verder...