Rubriek: Inspiratie

Kookboek Jamie’s super food: om je vingers bij af te likken

Ik heb enigszins een haat-liefdeverhouding met Jamie Oliver. Ik vind zijn boeken helemaal te gek en als ik naar zijn programma’s kijk raak ik altijd weer helemaal enthousiast. Waar ging het dan toch mis? Nou, bij zijn boek Jamie Oliver in 30 minuten. Fijn boek, volop leuke recepten, maar ik krijg het allemaal niet gedaan

Lees verder...

Kookboeken voor onder de boom

Help! Het is bijna kerst en je hebt nog steeds geen cadeau voor je vader, zoon, moeder, dochter, tante, vriendin of met wie je dan ook kerst gaat vieren. Geen paniek. Er zijn namelijk zoveel leuke kookboeken verschenen dit jaar dat er absoluut voor iedereen een passend boek te kopen is. Om je alvast op

Lees verder...

De Zilveren Lepel Kookschool pasta, pizza en dolci

Als liefhebber van de Italiaanse keuken staat het kookboek De Zilveren Lepel in mijn keuken op een prominente plek. Ik maak graag mijn eigen pasta, maar ik krijg het deeg nooit zo mij als mij is geleerd tijdens workshops. Lang leve De Zilveren Lepel Kookschool, een 3-delige reeks basiskookboeken (pasta, dolci, pizza) met authentieke recepten

Lees verder...

In perfecte conditie: proeven van topsport

Het is Kookboekenweek en in dat kader komen er deze week verschillende reviews van kookboeken voorbij op koken.blog. Boeken die door ons zijn getest, waar we enthousiast over zijn (geworden) en die we graag met je willen delen. De laatste tijd zijn er weer verschillende juweeltjes uitgekomen. Wat dacht je van de 3-delige serie De

Lees verder...

Kookboeken voor op je verlanglijstje

Het hele jaar door noteer ik op allerlei briefjes zaken voor mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag of de feestdagen. Om deze briefjes vervolgens even hard weer kwijt te raken. Op het moment dat het nodig is weet ik dan niet meer wat ik ook alweer zo graag wilde hebben. Ik weet zeker dat ik niet

Lees verder...

Groen, gezond en lekker eten met SLA kookboek

Van salades krijg ik nooit genoeg! Zomer of winter, het staat 9 van de 10 keer bij mij op tafel tijdens de lunch. In restaurants durf ik me er nog niet altijd aan te wagen omdat deze dan of enorm tegenvallen qua inhoud of een enorme dot dressing de wat slechtere kwaliteit groente moet verbloemen.

Lees verder...

Waarom ik geen meesterbakker ben

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt staat voor de deur. Ik verheug me echt op de eerste aflevering van zondag 6 september. De voorpret is al begonnen, want via de Facebookpagina van Heel Holland Bakt worden de kandidaten van dit jaar aan de hand van filmpjes voorgesteld. Ik probeer al een voorzichtige inschatting te

Lees verder...

Vijf tools die geen enkele kok kan missen

Ben jij een beslagen thuiskok of zelfs een echte chef? Dan kunnen deze tools niet ontbreken in je keuken. 1. Hittebestendige veerpincet De meeste chefs zullen het beamen: dit werktuig wordt al snel veruit het meest gebruikte item in je nieuwe keuken. De hittebestendige veerpincet is als een hand die niet kan verbranden. Bovendien is

Lees verder...

Review Powerfood: van Friesland naar New York

Met een restje komkommersoep in de koelkast en de geur van breakfast cookies (ook lekker op ieder ander moment van de dag!) die versgebakken uit de oven komen onder mijn neus, mag je stellen dat het boek Powerfood van Friesland naar New York van Rens Kroes hier in huis in de smaak valt. Deze recepten

Lees verder...

Salade caprese in alle soorten en maten

Ik heb een tic. Als ik op vakantie ben kies ik vaak een voorgerecht en eet dat dan de hele vakantie door. Enerzijds omdat het lekker is, maar anderzijds is het ook een soort onderzoekje. Hoe creatief zijn de koks, hoe wordt het gepresenteerd en wat is de smaak. Eigenlijk zou je alleen dit voorgerecht

Lees verder...

Kookprogramma met Yvette van Boven

Ongetwijfeld heb je in jouw boekenkast ook een kookboek staan van Yvette van Boven. Ze schreef er in totaal vier, waarvan Home made een van de best verkochte kookboeken van Nederland is. Een eigen televisieprogramma kan dan bijna niet uitblijven. En voila, vanaf augustus presenteert ze bij de VPRO Koken met Van Boven.  Programmeer je

Lees verder...

De echte Indiase keuken

Ik heb altijd veel respect gehad voor de Indiase keuken. Voor de ingewikkelde mixen van specerijen en de variatie in de gerechten met vlees, vis en juist ook veel vegetarisch. In veel Westerse landen worden Indiase restaurants echter gezien als een plek waar je naartoe gaat voor een snelle hap; niets bijzonders of verfijnds, maar

Lees verder...

Anatolie – de avontuurlijke Turkse keuken

Eens in de zoveel tijd valt er een kookboek op de Kokenblog deurmat die direct de aandacht trekt. Anatolië is er daar een van. Niet alleen door de aaibare cover, sfeervolle foto’s en prachtig design. Maar vooral door de heerlijke verhalen en dito recepten. Er ligt altijd een stapeltje kookboeken op mijn nachtkastje, maar die

Lees verder...

WINNEN: Veggie! van River Cottage

Ik schreef hier al eerder over mijn adoratie voor Hugh Fearnley-Whittingstall en zijn stijl van koken. En hoe ik er zelf ook van droom om zijn River Cottage lifestyle te gaan leven. Waarbij je je eigen groenten kweekt (ben ik niet zo goed in), je eigen taarten maakt (doe ik wel al jaren gelukkig) en

Lees verder...

WINNEN: Meer meesterlijk brood – Robèrt van Beckhoven

    Regelmatig zit ik op kantoor te werken met de geur van de allerheerlijkste worstenbroodjes, appelflappen en zuurdesembrood om me heen. Voor een van mijn opdrachtgevers zit ik namelijk vaak in het KVL-gebouw in Oisterwijk, vlak boven Robèrts nieuwe bakkerij en winkel. Die winkel maakt de beste reclame die er is. De geur. Dus regelmatig

Lees verder...