Rubriek: Inspiratie

Terug naar de basis met Natuurlijk Lekker Bakken

Voedingsdeskundige Monique van der Vloed neemt ons met haar kookboek Natuurlijk Lekker Bakken mee terug naar de basis. Schrik niet, haar boek bevat maar liefst 400 bakrecepten! Allemaal 100% natuurlijk. Dat betekent puur en gezond genieten van baksels met alleen natuurlijke ingrediënten. Voor ‘traditionele’ bakkers wellicht een hele omschakeling, maar toch is het zeker de

Lees verder...

Winnaars Urban Cook

Eerlijk is eerlijk, we hebben het jullie niet heel lastig gemaakt met de winactie rondom het kookboek Urban Cook. Er was dan ook niemand die het verkeerde antwoord heeft gegeven. Helaas kunnen we niet alle goede inzendingen belonen met het boek. Uit de stapel inzendingen die we via Twitter en Facebook en als reactie onder onze winactie kregen hebben

Lees verder...

Herman redt de slagers

Staat het beroep van slager op uitsterven, net als oude ambachten zoals de scharensliep en de touwslager? Als het aan Herman den Blijker ligt, gaat dat niet gebeuren. Zijn nieuwe kookboek Vlees! is een warm pleidooi voor de ambachtelijke slager – en de warme band die een vleeslustige thuiskok met zijn slager zou moeten voelen.

Lees verder...

Rutger bakt feestelijk

Ik beken. Van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt heb ik helemaal niets gezien. De naam Rutger hoorde ik zo af en toe wel voorbij komen en dat hij het programma had gewonnen wist ik, maar dat was het ook wel. Ik ben gek op bakken en koken, maar ik kijk, in tegenstelling tot

Lees verder...

Melk & dadels

Natuurlijk zijn moeders in elke keuken een grote bron van inspiratie. Maar de Marokkaanse mama’s zijn dat in het bijzonder. Dat zit nu eenmaal in de cultuur. Marokkaanse jongens zijn allemaal een beetje verliefd op hun eigen moeder en Marokkaanse meisjes willen allemaal op mama lijken. Door de liefde voor de moeders willen de kinderen

Lees verder...

Goed koken en echt eten met Urban Cook + winactie

Red Lantern chef Mark Jensen is ervan overtuigd dat je geen eigen boerderij hoeft te beginnen om duurzame voedselkeuzes te kunnen maken. In zijn boek de Urban Cook laat hij zien dat duurzaam voedsel eten altijd en overal kan en dat je niet per se op het platteland hoeft te wonen of je eigen moestuin

Lees verder...

Chicken tikka masala

Jamie’s nieuwe boek Comfort Food is een verzameling recepten waar je een warm hart en een volle buik van krijgt. We geven je het recept voor zijn chicken tikka masala, enjoy! Voor 6-8 personen 1 uur en 20 minuten plus tijd om te marineren 1   afgestreken tl gemalen kruidnagel 1 afgestreken tl gemalen komijn 2 

Lees verder...

Zo, en nu weer even normaal – Jamie’s Comfort Food

Jamie’s Comfort Food, het nieuwe kookboek van Jamie Oliver, is niet hip of trendy. Het kloeke boek gaat over gewoon heel lekker eten. Eindelijk! Moeten we nog uitleggen hoeveel invloed Jamie Oliver heeft op onze eetgewoonten en keukengebruiken? Hoe baanbrekend zijn televisieprogramma is geweest? Neehoor, het succes van zijn kookboeken, programma’s, keukenspullen en zelfs Ted

Lees verder...

Winnaar Uit Marokko

Ja, de tajine kennen jullie allemaal wel. Dat was wel duidelijk uit de vele inzendingen die we kregen voor de winactie van het kookboek Uit Marokko. Mijn eigen favoriet is de tajine met kip, citroen en olijven. Uiteraard omdat ie zo lekker is, maar vooral door de herinnering aan de heerlijke vakantie in Marrakech. In

Lees verder...

Do-it-yourself boek Good Food gepresenteerd

“Gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, als je maar weet hoe.” En dat hoe legt Laurianne Ruhé uit in haar do-it-yourself boek Good Food dat ze vanmorgen bij SLA in Amsterdam presenteerde. Een boek vol inspiratie, tips en recepten om in één maand de beste versie van jezelf te worden. Gezond eten niet

Lees verder...

Liefde voor Aardbeien

Ook dit jaar heb ik me weer kunnen overgeven aan mijn grote zomerliefdes. Vrolijk wit bloesemend, roodblozend, maar soms ook wit. Aardbeien! Heerlijk in een simpele eton mess, superlekker in een salade met scherpe blauwe kaas, showsteler in een bakje popcorn met aardbeienboter en hét ingrediënt van een aardbeiensoepje met basilicum. Maar eigenlijk het allerlekkerste

Lees verder...

100 Groene Smoothies

Chefkok Thea Spierings is voor haar nieuwste boek 100 Groene Smoothies niet over een nacht ijs gegaan. Er is een heus proefpanel aan te pas gekomen om de door haar bedachte smoothies te proeven en te beoordelen op uiterlijk, geur, dikte en smaak. De best beoordeelde smoothies vind je terug in het boek, voorzien van

Lees verder...

Hoe gaar is klaar?

Wanneer kan de biefstuk uit de pan? Wanneer is de ossenhaas perfect rosé? En is de kip eigenlijk al gaar? Herman den Blijker en Antoine Hermans hebben daar ieder zo hun trucjes voor. Voelen, zegt Herman den Blijker. In zijn nieuwe boek Vlees laat hij met foto’s zien wat hij bedoelt. Hij duwt op een

Lees verder...

Uit Marokko mét recept: langzaam gegaarde lamsschouder met labna, walnoot en granaatappel

Woensdag vertelden we het al. Eens in de zoveel tijd valt er een kookboek op de Koken.Blog deurmat waar we allemaal op slag verliefd op zijn. Uit Marokko is er eentje. Zachte linnen cover, schitterende sfeerfoto’s, jaloersmakende reisverhalen, portretten van plaatselijke bevolking en natuurlijk heerlijke recepten. Daarom zijn we ook zo blij dat we een

Lees verder...

Wat eten zij?

Hagelslag of tahini als ontbijt? Verse vis of zakken chips in de wekelijkse boodschappentas? Bijzondere foto-projecten laten zien wat mensen over de hele wereld eigenlijk eten. Tijd voor ontbijt Een broodje hagelslag of gefermenteerde soyabonen? Druivensiroop met tahini of liever een baguette met verse jus? Fotograaf Hannah Whitaker en journalist Malia Wollan maakten voor New

Lees verder...