Rubriek: Inspiratie

Zo, en nu weer even normaal

Jamie’s Comfort Food, het nieuwe kookboek van Jamie Oliver, is niet hip of trendy. Het kloeke boek gaat over gewoon heel lekker eten. Eindelijk! Moeten we nog uitleggen hoeveel invloed Jamie Oliver heeft op onze eetgewoonten en keukengebruiken? Hoe baanbrekend zijn televisieprogramma is geweest? Neehoor, het succes van zijn kookboeken, programma’s, keukenspullen en zelfs Ted

Lees verder...

Winnaar Uit Marokko

Ja, de tajine kennen jullie allemaal wel. Dat was wel duidelijk uit de vele inzendingen die we kregen voor de winactie van het kookboek Uit Marokko. Mijn eigen favoriet is de tajine met kip, citroen en olijven. Uiteraard omdat ie zo lekker is, maar vooral door de herinnering aan de heerlijke vakantie in Marrakech. In

Lees verder...

Do-it-yourself boek Good Food gepresenteerd

“Gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, als je maar weet hoe.” En dat hoe legt Laurianne Ruhé uit in haar do-it-yourself boek Good Food dat ze vanmorgen bij SLA in Amsterdam presenteerde. Een boek vol inspiratie, tips en recepten om in één maand de beste versie van jezelf te worden. Gezond eten niet

Lees verder...

Liefde voor Aardbeien

Ook dit jaar heb ik me weer kunnen overgeven aan mijn grote zomerliefdes. Vrolijk wit bloesemend, roodblozend, maar soms ook wit. Aardbeien! Heerlijk in een simpele eton mess, superlekker in een salade met scherpe blauwe kaas, showsteler in een bakje popcorn met aardbeienboter en hét ingrediënt van een aardbeiensoepje met basilicum. Maar eigenlijk het allerlekkerste

Lees verder...

100 Groene Smoothies

Chefkok Thea Spierings is voor haar nieuwste boek 100 Groene Smoothies niet over een nacht ijs gegaan. Er is een heus proefpanel aan te pas gekomen om de door haar bedachte smoothies te proeven en te beoordelen op uiterlijk, geur, dikte en smaak. De best beoordeelde smoothies vind je terug in het boek, voorzien van

Lees verder...

Hoe gaar is klaar?

Wanneer kan de biefstuk uit de pan? Wanneer is de ossenhaas perfect rosé? En is de kip eigenlijk al gaar? Herman den Blijker en Antoine Hermans hebben daar ieder zo hun trucjes voor. Voelen, zegt Herman den Blijker. In zijn nieuwe boek Vlees laat hij met foto’s zien wat hij bedoelt. Hij duwt op een

Lees verder...

Uit Marokko mét recept: langzaam gegaarde lamsschouder met labna, walnoot en granaatappel

Woensdag vertelden we het al. Eens in de zoveel tijd valt er een kookboek op de Koken.Blog deurmat waar we allemaal op slag verliefd op zijn. Uit Marokko is er eentje. Zachte linnen cover, schitterende sfeerfoto’s, jaloersmakende reisverhalen, portretten van plaatselijke bevolking en natuurlijk heerlijke recepten. Daarom zijn we ook zo blij dat we een

Lees verder...

Wat eten zij?

Hagelslag of tahini als ontbijt? Verse vis of zakken chips in de wekelijkse boodschappentas? Bijzondere foto-projecten laten zien wat mensen over de hele wereld eigenlijk eten. Tijd voor ontbijt Een broodje hagelslag of gefermenteerde soyabonen? Druivensiroop met tahini of liever een baguette met verse jus? Fotograaf Hannah Whitaker en journalist Malia Wollan maakten voor New

Lees verder...

Viva Arabia

Nadia Zerouali en Merijn Tol zijn de beste ambassadeurs die de Arabische wereld zich kan wensen. Al jaren schrijven zij de heerlijkste reisverhalen en recepten uit de Arabische wereld. Alleen al door hun schrijfsels krijg je zin om een ticket te boeken naar Marrakech of Istanbul. Inmiddels is hun vierde de kookboek verschenen, Viva Arabia.

Lees verder...

Daar is Jamie weer

Jamie Olivers nieuwe kookboek ‘Jamie’s comfort food’ ligt deze week in de winkel. Ruim vierhonderd pagina’s, meer dan honderd recepten, vrolijke foto’s en prachtige foodfotografie zoals we van Jamie gewend zijn. Het thema: eten waar je een enorme glimlach van krijgt. Traktatie Na snel koken in ‘Jamie in 30 minuten’, en nog sneller koken in

Lees verder...

Taart

Taart is een ode aan liefde en de verbeeldingskracht. Het verhaal gaat over de achtjarige Kadir die later Poolreiziger wil worden. Hij weet alles over pinguïns en heeft een onverwoestbaar doorzettingsvermogen. Zijn vader Umut is de beste banketbakker van de wereld, maar sinds het overlijden van zijn vrouw is Umut verdrietig. Kadir haalt alles uit de kast om

Lees verder...

Mosselen to go

  Het einde van de zomer is nu echt daar. De dagen worden korter en de schaduwen langer, en dan word ik altijd een beetje melancholisch. De aankomende herfst, met runderstoofpotten, patés en het o zo fijne glas wijn bij de open haard, heeft ook z’n charmes. Maar ik blijf een zomermens en koester me

Lees verder...

Gastblog: bijzondere borstentaart (mét recept!)

Gastblog door Mariska Pinxt, trotse eigenaresse van Pinkie Patisserie Soms voel je iets opkomen, een onbestemd gevoel in je lijf, iets dat eruit wil. Dat had ik dus vandaag, de ‘urge’ om van me te laten horen. Ik ben niet zo bescheiden dus ik durf dat best te zeggen. Dit in tegenstelling tot mijn eigen

Lees verder...

CHEF!

2014 is het jaar van de food trucks. Op festivals en evenementen wordt door dit fenomeen het eten steeds beter. Dankzij de food trucks heb je nu niet alleen meer keuze uit frietjes en broodjes kroket, maar kun je culinair genieten van verse pasta’s, vegetarische burgers en spicy curries. De trucks zijn zelfs zo populair

Lees verder...

TV-tip: Truth About Food-marathon

Worden vegetariërs sterker als ze twee maanden wél vlees eten? Is aan sperma te proeven wat een man gegeten heeft? En word je gezonder als je twee weken lang alleen maar rauwe groenten, fruit en noten eet? De veelgeprezen BBC-serie The truth about food beantwoordt dergelijke vragen, met behulp van experimenten. De zesdelige serie The

Lees verder...