Recept Gekarameliseerde aardappeltjes

Vanavond laat ik je kennismaken met een prachtig kookboek over de Scandinavische keuken(s). In dit boek wordt met de seizoenen gekookt, dus moest ik wel een gerecht uit december kiezen. Ook in de Scandinavische landen wordt in Kerst gevierd, dus staat dat hoofdstuk bol van de Kerstrecepten. Maar daarvoor vind ik het nog 4 dagen te vroeg, eerst moet die andere grijsaard het land verlaten hebben.
Dus koos ik voor deze gekarameliseerde aardappeltjes. Deze staan dan wel op het Kerstmenu van Trina Hahnemann, de schrijfster van Het Scandinavisch Kookboek, maar je kunt ze ook gerust op een andere dag eten. Wordt die dag ook wat feestelijker van ;-) .


GEKARAMELISEERDE AARDAPPELTJES

Ingredienten:
* 1 kg lekkere aardappeltjes
* 150 gr fijne kristalsuiker
* 90 gr boter

Bereidingswijze:
Kook de aardappeltjes beetgaar in een een pan met lichtgezouten water. Giet ze af en pel de schil eraf zodra je ze kunt beetpakken. Laat ze verder afkoelen (eventueel kan dit een dag vantevoren gedaan worden).
Laat de suiker in een koekenpan smelten en goudbruin verkleuren.
Voeg dan de boter toe en laat het mengsel zachtjes karameliseren. Probeer zo min mogelijk te roeren.
Doe de aardappeltjes erbij en schep ze voorzichtig door de karamel tot deze zich aan de aardappeltjes vasthecht. Dit kost wat tijd, dus doe voorzichtig aan.

Uit: Het Scandinavisch Kookboek – Trina Hahnemann – Fontaine – isbn 9789059562592

Lees ook:Het Scandinavisch kookboek
Lees ook:Recept Gekarameliseerde witlof
Lees ook:Recept Soufflé met pasta
Lees ook:Recept geroosterde aardappeltjes met venkel en artisjokharten
Lees ook:Recept Asperges met Hollandaisesaus

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Gekarameliseerde aardappeltjes

  1. Pingback: Het Scandinavisch kookboek | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>