Tips voor het Kerstmenu: wat drink je erbij? (4)

kerstVoor de tips van vandaag ben ik te rade gegaan bij de wijn-specialist van blog.nl, Hans Voorn. Hij zal in de loop van de dag allerlei tips geven over waar je op moet letten als je een wijn bij je gerecht wilt kiezen. Hij laat daarbij zien dat het erg leuk is om je eens te verdiepen in wijn-en-spijs-combinaties. Natuurlijk geeft Hans ook kant-en-klare tips van al beproefde combinaties.

Degenen die al weten wat ze willen eten en op zoek zijn naar een specifieke tip voor een leuke wijn, die kijken even bij tip 1. Daar heeft Hans voor een groot aantal gerechten een link gemaakt naar wijnen die hij via zijn BuyYourOwnWine verkoopt en met een paar klikken ben je dan helemaal klaar voor de Kerst.
Tip 2 is meer bedoeld voor degenen die zelf met proeven aan de slag willen gaan. Hier lees je wat algemene info, waarna je met tip 3 gerichte kleuren en regio's bij gerechten krijgt voorgesteld. 
En als vierde tip heeft Hans een mooi recept van sterrenkok Jeroen Robberegt van het Utrechtse Karel V losgekregen, inclusief een bijpassende wijn.
Ook tip 5 is niet geheel onhandig in deze dure tijden, want Hans zet van een flink aantal wijnhandelaren de leukste aanbiedingen op een rij. En in tip 6 tenslotte geeft Hans een link naar de beste database met wijn-spijs-combinaties die op internet te vinden is. En de kenner kan het weten!
Met deze tips ben je al bijna klaar voor de Kerst.

Lees ook de tips over het samenstellen van het menu:  1 – je gasten en hun wensen, 2 – je eigen kwaliteiten, 3 – de opbouw van het menu en 5 – de voorbereidingen.

Of heb je liever concrete tips voor gerechten en recepten, uit de gratis bladen, de culinaire glossy'svan topkoks of van een paar van mijn favoriete foodbloggers bijvoorbeeld. Of kies je voor een vegetarische Kerst?

Lees ook:Recepten voor het Kerstmenu: gerechten van mede-foodbloggers (4)
Lees ook:Recepten voor het Kerstmenu: gerechten uit de gratis bladen (1)
Lees ook:Tips voor het Kerstmenu : de eetwensen van je gasten (1)
Lees ook:Kerstmenu: zo maak je het
Lees ook:Recepten voor het Kerstmenu: gerechten van topkoks (3)

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tips voor het Kerstmenu: wat drink je erbij? (4)

  1. Pingback: Kerstmenu: laat je inspireren | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>