Elk kwartaal wordt een flinke groep foodbloggers verwend met de Foodybox van Kroon op het Werk. Deze box zit vol nieuwe producten om te proeven en testen. Elke keer bekruipt me weer een Masterchef Mysterybox gevoel bij het openen van de doos. Wat blijft het toch leuk om met nieuwe producten aan de slag te gaan in de keuken.
In de zomerbox zaten ondermeer een rol vers kant-en-klaar flammkuchendeeg van Tante Fanny en een flink blok oude geitenkaas van het label Old Amsterdam. Die gingen dus op zaterdagavond direct de oven in, in combinatie met een fijn uitje en en heerlijke Italiaanse pancetta. Wil je deze ook op tafel toveren? Het recept is supereasy en snel klaar. Een aanrader dus!
Ingrediënten
- 1 rol kant-en-klaar flammkuchendeeg (tante Fanny)*
- 1 flinke ui
- 1 potje crème fraiche (125 gr)
- 50 gram Old White geitenkaas
- 75 gram pancetta
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Pel de ui en snijd deze in ragfijne ringen
- Verdeel het deeg over een bakplaat en bestrijk met de crème fraiche- Verdeel de ui en de pancetta over het deeg
- Rasp de geitenkaas en verdeel over de flammkuchen
- Ongeveer een kwartiertje in de oven, tot de randjes knapperig zijn
Eet smakelijk!
*Verkrijgbaar bij de Albert Heijn voor € 1,79
Lees ook:Recept: quiche met bietjes, feta en amandelen
Lees ook:Recept: Makkelijke Bietenpizza
Lees ook:Recept: aspergesalade met gebakken brie, peer en pancetta
Lees ook:Recept Hartige taart met witlof, ham en kaas
Lees ook:Foodblogswap: Zeeuwse bolus
Ik zie de laatste tijd veel recepten voorbij komen voor flammkuchen. Lijkt me erg leuk en lekker om te maken!
Vooral doen Demi! Is echt heel lekker en nog eenvoudig ook
super miejsce.