Recept koekjes bakken met kinderen

Over twee weken hebben de meeste kinderen al weer voorjaarsvakantie. Alleen de kinderen in het zuiden moeten een weekje langer wachten, maar zij krijgen er dan ook carnaval bij! Daarom geef ik je deze week allerlei kindvriendelijke recepten, zodat zij zich niet in de vakantie hoeven te vervelen. Recepten die kinderen, eventueel met een klein beetje hulp, zelf kunnen maken, dus. We beginnen met het bakken van koekjes.

Heb je verzoekjes, laat die dan hieronder achter of stuur me een emailtje (zie contact).

KOEKJES
die kinderen bijna helemaal zelf kunnen bakken

Ingredienten:
* 200 gr bloem
* 150 gr roomboter
* 1 eidooier
* 100 gr basterdsuiker
* 1 ei
* snufje zout

Bereidingswijze:
Pak een weegschaal en weeg daarmee de bloem, roomboter en basterdsuiker af.
Pak nu ook een grote mengkom en doe leg daar een bolzeef bovenop. Giet de bloem door de zeef en schud af en toe zodat alle bloem door de zeef gaat.
Snijd nu ook de boter in stukjes en doe in de mengkom.
Doe ook de suiker erbij.
Splits de eieren, misschien dat je dat even aan je vader of moeder moet vragen.
Doe ook de eidooier en het zout bij de boter, suiker en de bloem en kneed dit alles goed door elkaar. Net zolang tot je een mooie ronde bal kunt maken.
(Kneed als je dat makkelijker vindt, eerst de ene helft van de ingredienten, en dan de andere helft).
Stuif nu wat bloem op het aanrecht en leg daarop de bal deeg.
Leg nu ook alvast een stuk keukenpapier op je ovenplaat en vraag je ouders om de oven voor te verwarmen op 175 graden.
Rol ‘m nu met een deegroller uit tot een ca 4 millimeter.
Pak dan je koekvormpjes en steek deze uit het deeg.
Leg de koekjes op het bakpapier.
(Je kunt natuurlijk ook iedere keer een stukje deeg van de bal afbreken en daar met je handen een koekje van maken.)
Klop het ei los in een kommetje en strijk dit voorzichtig over de koekjes.
Bak de koekjes in ca 15 tot 20 minuten af in de oven. Hoe dikker en groter je koekjes, hoe langer je moet wachten.
Laat ze heel even afkoelen op de plaat, tot je (liever je ouders) ze kunnen vastpakken. Leg de koekjes op een rooster en laat ze zo helemaal afkoelen.

Versiertips: Strooi wat hagelslag, muisjes, smarties of speciale versiersels uit de winkel over je koekjes.

Meer inspiratie nodig of zin om cupcakes en taarten met je kinderen te bakken en versieren? Kijk dan hier.

———————————————————————————————————–

Lees ook:Honey jumble cookies
Lees ook:Recept Cheesecake met sinaasappel
Lees ook:Recept appelcrumble
Lees ook:Tarte Tatin, het recept
Lees ook:Gekruide sinaasappelkoekjes

61 Reacties // Reageer

61 thoughts on “Recept koekjes bakken met kinderen

  1. lena

    lekker hoor

      /   Reply  / 
  2. Frank Sanders

    Helaas wordt niet vermeld wanneer de bastaardsuiker erbij moet. Een beetje saai zonder suiker :)

      /   Reply  / 
    1. Olivia

      Dat maakt niet uit slimbo, je stopt gewoon elk ingrediënt, in een kom dan kneedt je het leg je er figuurtjes in, en dan doe je ze op een bak plaat met bak papier erop en dan in de oven en smullen maar!!

        /   Reply  / 
    2. susan

      basterdsuiker is gewoon suiker

        /   Reply  / 
      1. lol

        dat is niet hetzelfde want basterdsuiker is verder gebrand.

          /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn Auteur

    Niet alleen saai, ze worden dan ook nooit zo lekker knapperig, zo zonder suiker. Maar het bakken kan nu echt niet meer misgaan, want de suiker staat erbij in het recept.

      /   Reply  / 
  4. Julia.

    hoi.
    koekjes bakken is awesome.
    hahahahaha xd.

    daag.

      /   Reply  / 
  5. cornelia izaks

    hee
    wa lekker

      /   Reply  / 
  6. Oma Gerda

    Hallo,
    Heerlijk recept en zo makkelijk! Op een andere site las ik de tip, om eventueel wat koek/speculaaskruiden door het deeg te mengen. plm. 2 theelepels. Meteen geprobeerd, heerlijk! helemaal met de decembermaand in het vooruitzicht. Verder me aan jouw recept gehouden. Prima resultaat. Bedankt.

      /   Reply  / 
  7. Anoniem

    Helaas ik mag het niet van mijn moeder…
    mijn moeder zegt :
    NEE TE VEEL ROMMEL
    terwijl het voor kinderen is en ik ben 13 :O

      /   Reply  / 
  8. Oma

    Anoniem,wat jammer zeg! en het is nog wel zo leuk om te doen! Beloof dat je alles opruimt, misschien mag het dan?

      /   Reply  / 
  9. Sharon

    Hoi, Ik had een vraagje wij willen dit met 10 kinderen doen, moeten we dan de ingredienten verdubbelen of ver3dubbelen?
    Op hoeveel geld zou het dan ong. uitkomen?

      /   Reply  / 
  10. Edith Dourleijn

    Hoeveel honger hebben jullie, Sharon? Grapje, ik zou denk ik t recept verdriedubbelen of misschien zelfs 4x. Maar dat past misschien niet allemaal in 1x in de oven!
    En minder dan 10 euro zou het denk ik in totaal moeten kosten. Maar ik heb het niet precies uitgerekend hoor!
    Veel bakplezier!

      /   Reply  / 
  11. Anomien

    Ik heb het helemaal zelf gemaakt (13 jaar)
    en het was egttttttt heeeeeeeeeerlijk probeer het uitttt!!!!!!!!1 egt lekker
    succes voor iedereen!

      /   Reply  / 
  12. sanne

    he kan het is heel vies hoor

      /   Reply  / 
  13. roza

    echt nou dan ga ik ze niet bakken hoor!!!

      /   Reply  / 
  14. sanne

    goed
    zoooooooooooooo

      /   Reply  / 
  15. ik

    Er staa tniet bij hoe warm de oven moet!

      /   Reply  / 
  16. lini

    vette lekker zijn ze man i

      /   Reply  / 
  17. junis

    hoi

      /   Reply  / 
  18. H.Kegge

    Ik zag zojuist dat Rudolph een heerlijk recept klaarmaakte met o.a. makreel. Hij beweerde dat gerookte makreel hetzelfde is dan gestoomde makreel.
    Dit is niet waar. Gerookte makreel is koud gerookt, terwijl gestoomde makreel heet gerookt is bij een temperatuur van ongeveer 72 graden.
    Bovendien kan van een gerookte makreel niet zo maar een filet worden gehaald en is zouter dan gestoomde makreel.

      /   Reply  / 
  19. Tom

    Volgens mij moet de oven op 175 graden voorverwarmd worden.

    Heerlijke koekjes, Edith Dourleijn!
    Zeker zo geweldig met die twee tl. speculaaskruiden.

      /   Reply  / 
  20. blabla gek

    koekjes bakken koekjes bakken jammer dat k geen roomboter heb!!:-#

      /   Reply  / 
  21. aagje

    hoi
    ik ben aagje.en ik heb de koekjes met me broertje.gebakken en het ging heel goed. hij kan het natuurlijk niet zo goed.maar ze zijn wel heel erg lekker!:-) ga het zekker ook proberen!!
    veel bak plezier!!!!!:-)

    groetjes aagje

      /   Reply  / 
  22. lizzy

    nou voor hoeveel is dit?:P
    het is een recept voor op school

      /   Reply  / 
  23. Aisya

    Het is wel makkelijk die koekje’s alleen wat voor koekje’s is het?

      /   Reply  / 
  24. Yvonne

    heel lekker!
    mmmm….
    mijn kinderen vonden het hartstikke lekker!

      /   Reply  / 
  25. Juud

    Heeey,
    Ik vind het zo leuk om dingen te maken dus ga ik koekjes maken ( ik ben 13 ).
    Mijn moeder zit op taarten bak keurses en daar maakt ze allemaal leuke dingen dus nu ga ik koekjes maken en die ga ik dan versieren met marsepein en van dat harde spul en roosjes van marsepein ( zelf gemaakt ) meer weten kijk dan maar op: http://www.deleukstetaartenshop.nl

    Van Juud

      /   Reply  / 
  26. lissa

    wat lekker die koekjes.
    prima recept.
    ik heb er echt van genoten.

    groetjes.

      /   Reply  / 
    1. susan

      dan had ik het toch goed dat die koekjes lekker leken

        /   Reply  / 
  27. Olivia

    Koekjes deeg was goed misschien iets meer suiker :-$
    maar voor de rest jammie ik heb ze zonder hulp gemaakt!

      /   Reply  / 
  28. Olivia

    Ik geniet wel erg van de koekjes, en koken is mijn hobby duss…

    Ik kook heel vaak hmmmm, en ik maak vaak creaties!

      /   Reply  / 
  29. petri

    Haai,
    Ik ga ze ook bakken!
    Ik wil er glazuur over heen gaan doen maar kan dat ook met normale suiker inplaats van poedersuiker? Want we hebben namelijk geen poedersuiker.Nou ja, het was in de winkel niet te meer krijgen.

      /   Reply  / 
  30. Edith Dourleijn Auteur

    Dat heb ik zelf nooit geprobeerd, Petri. Wat je zou kunnen doen is de suiker in de keukenmachine proberen nog fijner te malen, zelf poedersuiker van maken dus ;-) . Laat je even weten of het gelukt is?

      /   Reply  / 
  31. eva

    hoi,
    ik lees overal dat het deeg eerst best en uurtje in de frigo kan
    groetjes

      /   Reply  / 
  32. Pietje

    Nee je kunt het best in de prullenbak gooien!
    Dat is pas goed voor je deeg!

      /   Reply  / 
  33. sureyya

    K heb ze net gemaakt ze zijn nu aan het bakken :)

      /   Reply  / 
  34. jonge

    hoi :P

      /   Reply  / 
  35. susan

    heee ik mag het vanavond misschien maken van mijn moeder ze lijken mij heel lekker maar voor hoeveel personen zijn deze koekjes dat wou ik nog heel even weten en ze lijken mij heel lekker en nog 1 vraagje kan je er ook cacao door doen voor heel iets chocolade

    antwoord alsjeblieft

      /   Reply  / 
  36. susan

    heee ik mag het vanavond misschien maken van mijn moeder ze lijken mij heel lekker maar voor hoeveel personen zijn deze koekjes dat wou ik nog heel even weten en ze lijken mij heel lekker en nog 1 vraagje kan je er ook cacao door doen voor heel iets chocolade
    antwoord alsjeblieft

      /   Reply  / 
  37. Edith Dourleijn Auteur

    Ja, hoor, Susan, je kunt er gewoon een beetje cacao door het deeg megen. Of heel kleine stukjes chocolade, dat kan ook. Succes met bakken vanavond!

      /   Reply  / 
  38. susan

    de koekjes zijn bijna afgekoeld maar toen ik een zei kantje proefde leek die wel aangebrand ik ben alleen op het laatst vergeten dat ei erovereen te doen maar dat maakt niet uit nou ik ga zo kijken of ze lekker zijn

      /   Reply  / 
  39. pizzabakker

    heel heel heel vies ik hou het bij pizza’s

      /   Reply  / 
  40. aisha

    ik weet nog nniet of dit heerlijk wordt maar zo ziet het er niet naar uit .
    ik heb tegen de kids vertelt dat we dit nog een keer doen maar dan anders

      /   Reply  / 
  41. Schoolkoekjes

    voor hoeveel personen is dit?

      /   Reply  / 
  42. joi

    dit was geweldig en lekker

      /   Reply  / 
  43. Petra

    Oeh, ik heb ze net gemaakt (en een beetje koek/speculaas kruiden erbij gedaan) en ze zijn erg lekker!! Zelf versierd met eiwitglazuur en dan is het helemaal smikkelen!

      /   Reply  / 
  44. Edith Dourleijn

    Goed idee, Petra, om die koekkruiden erdoor te doen!

      /   Reply  / 
  45. Moniek

    voor hoeveel kinderen is dit? hoeveel koekjes ongeveer ? graag zsm een reactie.

      /   Reply  / 
    1. Edith Dourleijn Auteur

      Tja, afhankelijk van hoe groot je de koekjes maakt natuurlijk. Een stuk of 20-25? Schatting hoor, want het is lang geleden dat ik dit recept maakte..

        /   Reply  / 
  46. noah

    wat voor spullen geb je nodig om de koekjes te bakken

      /   Reply  / 
  47. lief moeisje

    dit is egt heel lekker! een heel leuk om te doen.

    ik maak er valentijn koekjes van ( dus hartjes koekjes).
    leuke verasing voor mijn moeder en stiefvader.

    xxx Eva.

      /   Reply  / 
  48. ik

    Ik vind het recept saai,
    ik doe er gewone suiker in en nog zakje vanille suiker.
    Dan zijn ze heerlijk hehe!

      /   Reply  / 
  49. AnoniemPje

    Ga het uitproberen met mn moeder.(ben namenlijk 10 xD)
    lijkt me heel lekker, maar voor HOEVEEL koekjes is Dit?
    Baay!

      /   Reply  / 
  50. Anoniem

    Ik mag niet van mijn moeder ze zegt dat ik het niet alleen kan en ik
    Ben al 13

      /   Reply  / 
  51. Edith Dourleijn

    Dag anoniem,
    Dan vraag je toch aan je moeder of zij wel in de keuken erbij blijft, maar dat ze je niet helpt. Dan kan jij laten zien dat je het wel kan!
    En als er dan toch iets niet zo goed gaat, kan je ze altijd nog helpen.
    Succes hoor!

      /   Reply  / 
  52. juno

    Het zag er lekker uit toen het nog niet in de oven zat. Ik heb het samen met een vriendinnetje gemaakt en het resultaat was
    Niet te vreten. Ik wens andere mensen veel succes. IK Hoop dat je veel aan mijn reactie hebt gehad. Sorry gewoon onze mening

      /   Reply  / 
    1. Jill Lauret

      Hai Juno, we zijn wel benieuwd wat er dan niet lekker aan was? Dan geven we graag tips over wat er misschien is misgegaan! Waren ze aangebrand? Te zout, te zoet? Grts Kokenblog-team

        /   Reply  / 
  53. Anoniem

    k vond het niet heel erg lekkkkkererrrrrrr
    Sorry ik stotter

      /   Reply  / 
  54. anoniemojeeeeeee

    heyy kunt u ook in plaats van basterdsuiker gewone kristalsuiiker gebruiken?/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>