Koop een kip

Na de inmiddels welbekende Koop een Koe, is er nu Koop een Kip en Koop een Varken. Koken.blog mocht het pakket van Koop een Koe eerder al uittesten. En we werden helemaal blij van de uitnodiging om op de boerderij in Baambrugge komen kijken. Nou, die Koe-versie kunnen we iig van harte aanbevelen. Maar hoe zit het met de Varken- en Kipversie? Collega Miranda is inmiddels aan de slag met het Koop een Varken-pakket. Daar lees je later meer over. En ik mocht het pakket van Koop een Kip uitproberen.

IMG_4389

Lot 00371115
Oke. Het voelt een beetje vreemd. Op het moment dat ik mijn pakket bestel weet ik zeker dat mijn kippetjes nog ergens lekker lopen te scharrelen. Geslacht zijn ze namelijk nog niet. Het mes wordt pas in hen gezet als het hele lot is opgekocht. Via koopeenkip.nl koop je samen met anderen een lot (een deel van een hok) met kippen én leghanen die doen wat gesnavelden horen te doen. Dit pluimvee heeft een prima leven gehad en dat proef je. Omdat koopeenkip.nl direct van de (biologische) boer aan de consument levert, is het vlees ook nog eens heel betaalbaar.

Plofkip? Bofkip!
We weten inmiddels dat vele kippen over vele schijven wordt vervoerd door Europa voordat het op je bord terecht komt. Dat betekent dat je dus eigenlijk niet meer weet waar het vandaan komt en wat er met het vlees is gebeurd. Laat staan dat je over versheid kunt spreken. En hoeveel vocht is erin gespoten? En met welke powervoer zijn ze grootgebracht? Liever weet ik wél wat over de kip die op mijn bord ligt. En eet daarom, als ik het eet, het liefst goed en traceerbare kip. Bij Koop een Kip weet je precies waar het vandaan komt. Heel fijn!

Je bestelt een pakket en dan?
Tussen bestellen en leveren zit maximaal twee weken. Er wordt veel tijd en moeite aan de kippen besteedt, zo slachten en verwerken ze in alle rust en dat kost tijd. Als de kippen en leghanen zwaar genoeg zijn, worden ze door de boeren geselecteerd en dan verschijnen zij op onze website met een Lotnummer in het kippenhok om verkocht te worden. Als het hele Lot verkocht is worden de kippen en leghanen pas geslacht!

Hoeveel kost het?
Een pakket van koopeenkip.nl kost € 79,95!  Een pakket bestaat uit 6 kippen en leghanen. Vier biologische kippen, die zijn verwerkt tot de verschillende producten, zoals hierboven in de inhoud staat en de twee leghanen (die niet biologisch zijn) zitten er in zijn geheel bij. Met z’n tweeën haal je er makkelijk 18 maaltijden uit, dat is rond de € 2,20 per maaltijd per persoon. Lekker en eerlijk online vlees bestellen dus.

kippen vleespakket inhoudHoera!
En toen kwam 10 dagen later de mail binnen. “Je kippen en leghanen met Lotnummer 00371115 Bio Kip, Lelystad zijn verkocht. Je hebt gekozen voor een duurzame, biologische en diervriendelijke manier van kippenvlees kopen. Vanaf dit moment duurt het nog maximaal twee weken voordat het vlees bij je thuis wordt bezorgd.” En dat klopte. Binnen een kleine week kwam de grote doos, met netjes verpakte kip. Wat er precies in zit zie je hiernaast.

Recepten
En ja. Ik kan het bevestigen. De kwaliteit is super, de service top en de prijs heel schappelijk. Ik ging aan de slag en maakte sticky hoisin drumsticks, truffelkip-lunchsalade en kipwraps met courgette. Die recepten volgen de komende dagen!

Meer informatie vind je op www.koopeenkip.nl.
Hier vind je ook video’s van bereidingen en andere handige tips.

Lees ook:Koop een koe!
Lees ook:Kip op billboard (filmpje)
Lees ook:Kippen doelwit dieven in Engelse supermarkten
Lees ook:Zichtbare bio = meer bio
Lees ook:Hij is er weer! Het Raspberry Maxx-prepaidpakket!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Koop een kip

  1. Kas

    Onlangs besteld. Maar wat een mini pakketje! Nog geen 4 kilo… En na uitrekenen blijkt het dus gewoon duurder dan biologische kip bij de Albert Heijn…. En daarmee heel veel duurder dan zelf bij de biologische boer wat halen. Prima idee, prima geregeld. Maar schandalig dat ze het zo promoten als goedkoop en geschikt voor 32-36 maaltijden terwijl er echt niet meer in zit dan 20 maaltijden. Kritiek hierop leveren vinden ze niet fijn. Reacties op Facebook worden bv. gewoon verwijderd. Lekker open en eerlijk allemaal! Eens en niet weer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>