Rubriek: Colofon

colofon

Even voorstellen: Dafne van der Meer

Zo’n zes weken geleden gingen we op zoek naar nieuwe blog-collega’s. Nieuwe schrijvers om het team van Koken.blog te versterken. We kregen bijna honderd (!) reacties. Van beginnende bloggers tot fulltime chefs, van thuisbakkers tot topslagers. Na lang wikken en wegen, kletsen en overleggen, zijn we tot een topteam gekomen. Een fijne combinatie van foodfreaks,

Lees verder...

Even voorstellen: Sabina Posthumus

Vorige week introduceerden we onze nieuwe koken.blog-collega, Miranda Diesch. Wie deze week heeft meegelezen heeft al van een aantal smakelijke blogs uit haar pen kunnen smullen. Daarin liet ze je kennismaken met haar Zeeuwse roots en Britse keukenavonturen. Vandaag stellen we vol trots de tweede nieuwe koken.blog blogger aan je voor. We merken gelijk al

Lees verder...

Even voorstellen: Miranda Diesch

Drie weken geleden begonnen we de zoektocht naar nieuwe koken.blog-collega’s. Wat kregen we veel leuke, enthousiaste en smakelijke reacties binnen. En luxeprobleem natuurlijk. Want dat maakt het ook lastig om de juiste blogger voor koken.blog te kiezen. Dus, eerlijk is eerlijk, we zijn er nog niet helemaal uit. Maar de eerste nieuwe collega is al

Lees verder...

In de suddermodus

Wat is jouw favoriete kooktechniek?   De mijne is ‘tijd’. Tja, dat is er niet eentje uit de boeken, dat realiseer ik me. Maar zodra je tijd neemt om je groenten te laten groeien, fruit te laten rijpen, dieren te laten wandelen, vliegen, zwemmen en in hun normale tempo op leeftijd en dus smaak te

Lees verder...

Het recept voor 2014

  Men neme: een snufje gezondheid een lepeltje inspiratie een onsje geluk een cup tevredenheid een handje liefde en smaak naar wens Roer goed door elkaar en geniet! . Tot in 2014! Denise, Edith, Jasmijn & Jill ——————————————————— .

Lees verder...

Even voorstellen: Jill Lauret

Stapelgek op koken en eten en alles wat daarbij hoort. Jill Lauret (1979) is communicatieadviseur, copywriter en cultuurwetenschapper. Na de opleidingen Heao Communicatie en WO Cultuurwetenschappen is zij gaan werken als freelance communicatieadviseur, gespecialiseerd in de culinaire en culturele sector. Na vele jaren in de horeca te hebben gewerkt heeft zij zo’n 10 jaar geleden het

Lees verder...

Even voorstellen: Jasmijn Bus

Jasmijn Bus (1976) is historica, cuisinier en organisator van culinaire en culturele projecten. Tien jaar lang was zij werkzaam als projectmanager van verschillende internationale culturele erfgoedprojecten. Daarna besloot ze dat het tijd was geworden om haar eigen projecten te starten. Sindsdien heeft koken ook een grotere rol in haar leven gekregen. Dagelijks geniet ze van

Lees verder...

even voorstellen: Denise Harskamp

Denise Harskamp (1972) zal ook het redactieteam van Koken.blog.nl versterken. Zij is een creatief denker die gefascineerd is door alles wat het leven leuk en lekker maakt. Na haar studies Communicatiewetenschap en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam(1996), volgt een carrière in de marketing- & communicatie sector. Op de achtergrond van deze carrière heeft zij

Lees verder...

Even voorstellen: Katja

Katja Brokke is een van de nieuwe gezichten op Koken.blog.nl. Ze is hoofdredacteur geweest van een glossy horecavakblad, waarna ze als zelfstandig journalist en projectredacteur aan de slag ging. De Amsterdamse tikt lustig los op onderwerpen die te maken hebben met eten, drinken, horeca en reizen. Daarbij maakt ze ook zo nu en dan wat

Lees verder...

Veranderingen op koken.blog

De oproep hebben jullie allemaal gezien. Ik zocht enthousiaste foodies om samen koken.blog.nl mee te vullen. Na bijna 5 jaar alleen de blog vol te hebben beschreven, vond ik het tijd voor een nieuwe wind. En die gaat waaien. Er hebben zich een paar enthousiaste dames met veel kook- en schrijfervaring gemeld om regelmatig voor koken.blog.nl

Lees verder...

Foodblogger gezocht!

Hou jij van eten en wil je graag schrijven over eten? Dan is hier je kans! Voor koken.blog.nl zoek ik een medefoodblogger, om samen dit blog over alles dat met lekker eten te maken heeft te vullen. Culinaire nieuwtjes, recepten, leuke tips voor in de keuken, kookboekrecensies, aankondigingen van leuke foodevenementen (de culinaire agenda), het

Lees verder...

Koken in 2012

Het mag officieel niet meer, maar wat geeft het. Het is de eerste keer dat ik weer iets hier schrijf, dus daarvoor maken we gewoon een uitzondering! Allereerst wil ik jullie een lekker 2012 toewensen. Dat we maar mogen genieten van lekker eten, mooie kookboeken, recepten die nooit mis gaan en fijne culi-gadgets.. In de

Lees verder...

Even stil

Het zal hier de komende tijd op koken.blog.nl even stil zijn, en dat betekent dat er geen of nauwelijks nieuwe berichten zullen verschijnen. Maar neem gerust eens een kijkje in het archief waaraan de afgelopen 2 jaar hard is gewerkt. Het staat vol met: recepten recensies van kookboeken leuke en lekkere links (w)etenswaardigheden en tal van culivaria. Of

Lees verder...

Nieuwe keuken Koken.blog.nl

De vaste bezoekers hebben het wellicht al gezien, maar met dit berichtje wil ik de lezers via RSS uitnodigen om weer eens door te klikken naar de site zelf. Achter de schermen heb ik een beetje meegewerkt aan de nieuwe layout, en ik ben er zelf erg tevreden over. Een ‘nieuwe keuken’ is natuurlijk altijd

Lees verder...