Rubriek: Kookboeken

Welke MOET je hebben en welke kan je beter gebruiken om dat wiebelende tafeltje steviger te laten staan, hier lees je ‘t allemaal!

Kookboek: ZUUR van Bas Robben

‘Zuur? Helemaal niet zuur, als je voor je eerste boekrecensie zo’n mooi exemplaar als Zuur van Bas Robben in handen krijgt! Persoonlijk ben ik gek van citrussmaken en zuren, dus een schot in de roos. Dit boek moet ik lezen.’ Aldus onze gastblogger Emma van der Horst. Wie zei je? Bas Robben. Journalist voor foodtijdschrift

Lees verder...

Zilt Zoet Zeeland

`Zeeland is het nieuwe Ibiza`, fluisteren trendsetters uit de Randstad onder elkaar. Prachtige stranden, ruimte, relaxte sfeer en heerlijk puur eten van zee en land. Daar kan ik weinig tegen inbrengen natuurlijk, al zou ik Zeeland liever voor mezelf houden. Op hordes hippe stedelingen langs mijn favoriete strandjes en polderweggetjes zitten we natuurlijk niet te

Lees verder...

Bier & Food

Steeds vaker zie je op menukaarten een biermenu. En das niet zo vreemd. Veel mannen (en zeker ook vrouwen) vinden een biertje nu eenmaal lekkerder dan een glaasje wijn. En speciale biertjes matchen supergoed met bepaalde gerechten. De biertrend – want zo mogen we het inmiddels wel noemen – is nog lang niet op zijn

Lees verder...

Kookboek Jamie’s super food: om je vingers bij af te likken

Ik heb enigszins een haat-liefdeverhouding met Jamie Oliver. Ik vind zijn boeken helemaal te gek en als ik naar zijn programma’s kijk raak ik altijd weer helemaal enthousiast. Waar ging het dan toch mis? Nou, bij zijn boek Jamie Oliver in 30 minuten. Fijn boek, volop leuke recepten, maar ik krijg het allemaal niet gedaan

Lees verder...

Kookboeken voor onder de boom

Help! Het is bijna kerst en je hebt nog steeds geen cadeau voor je vader, zoon, moeder, dochter, tante, vriendin of met wie je dan ook kerst gaat vieren. Geen paniek. Er zijn namelijk zoveel leuke kookboeken verschenen dit jaar dat er absoluut voor iedereen een passend boek te kopen is. Om je alvast op

Lees verder...

De Zilveren Lepel Kookschool pasta, pizza en dolci

Als liefhebber van de Italiaanse keuken staat het kookboek De Zilveren Lepel in mijn keuken op een prominente plek. Ik maak graag mijn eigen pasta, maar ik krijg het deeg nooit zo mij als mij is geleerd tijdens workshops. Lang leve De Zilveren Lepel Kookschool, een 3-delige reeks basiskookboeken (pasta, dolci, pizza) met authentieke recepten

Lees verder...

In perfecte conditie: proeven van topsport

Het is Kookboekenweek en in dat kader komen er deze week verschillende reviews van kookboeken voorbij op koken.blog. Boeken die door ons zijn getest, waar we enthousiast over zijn (geworden) en die we graag met je willen delen. De laatste tijd zijn er weer verschillende juweeltjes uitgekomen. Wat dacht je van de 3-delige serie De

Lees verder...

Kookboeken voor op je verlanglijstje

Het hele jaar door noteer ik op allerlei briefjes zaken voor mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag of de feestdagen. Om deze briefjes vervolgens even hard weer kwijt te raken. Op het moment dat het nodig is weet ik dan niet meer wat ik ook alweer zo graag wilde hebben. Ik weet zeker dat ik niet

Lees verder...

Groen, gezond en lekker eten met SLA kookboek

Van salades krijg ik nooit genoeg! Zomer of winter, het staat 9 van de 10 keer bij mij op tafel tijdens de lunch. In restaurants durf ik me er nog niet altijd aan te wagen omdat deze dan of enorm tegenvallen qua inhoud of een enorme dot dressing de wat slechtere kwaliteit groente moet verbloemen.

Lees verder...

Review Powerfood: van Friesland naar New York

Met een restje komkommersoep in de koelkast en de geur van breakfast cookies (ook lekker op ieder ander moment van de dag!) die versgebakken uit de oven komen onder mijn neus, mag je stellen dat het boek Powerfood van Friesland naar New York van Rens Kroes hier in huis in de smaak valt. Deze recepten

Lees verder...

Anatolie – de avontuurlijke Turkse keuken

Eens in de zoveel tijd valt er een kookboek op de Kokenblog deurmat die direct de aandacht trekt. Anatolië is er daar een van. Niet alleen door de aaibare cover, sfeervolle foto’s en prachtig design. Maar vooral door de heerlijke verhalen en dito recepten. Er ligt altijd een stapeltje kookboeken op mijn nachtkastje, maar die

Lees verder...

WINNEN: Veggie! van River Cottage

Ik schreef hier al eerder over mijn adoratie voor Hugh Fearnley-Whittingstall en zijn stijl van koken. En hoe ik er zelf ook van droom om zijn River Cottage lifestyle te gaan leven. Waarbij je je eigen groenten kweekt (ben ik niet zo goed in), je eigen taarten maakt (doe ik wel al jaren gelukkig) en

Lees verder...

WINNEN: Meer meesterlijk brood – Robèrt van Beckhoven

    Regelmatig zit ik op kantoor te werken met de geur van de allerheerlijkste worstenbroodjes, appelflappen en zuurdesembrood om me heen. Voor een van mijn opdrachtgevers zit ik namelijk vaak in het KVL-gebouw in Oisterwijk, vlak boven Robèrts nieuwe bakkerij en winkel. Die winkel maakt de beste reclame die er is. De geur. Dus regelmatig

Lees verder...

Kookboek: De kunst van het koken

Kookboeken koop ik om uiteenlopende redenen. De ene keer omdat ik per se alle kookboeken van een bepaalde chef wil hebben, de andere keer omdat het kookboek qua vormgeving helemaal mijn smaak is. Soms heb ik een periode dat ik in de ban ben van een bepaalde keuken en dan is dat de reden om

Lees verder...

Het Paleo kookboek: eet jezelf gezond, slank en energiek

Eten zoals de mensen in het stenen tijdperk deden klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar steeds meer mensen passen hun eetpatroon aan en gaan paleo eten. Dit betekent dat je maaltijden bestaan uit groente, fruit, eieren, vlees, vis, noten of zaden. Het lijkt heel beperkt wat er dan overblijft om te eten, maar Daniel Green,

Lees verder...