Rubriek: De testkeuken

Producten worden getest of geproefd, net wat van toepassing is…

Testkeuken: zelfmaakmozzarella

Op koken.blog zie je regelmatig recepten en reviews voorbijkomen met en van mozzarella. Bijvoorbeeld deze salade met vijgen, Zeeuwse ham en mozzarella en deze zoektocht naar de lekkerste salade caprese. Het zal je dus niet verbazen dat mozzarella een van onze favoriete kaasjes is. Ik was dan ook blij verrast toen ik een zelfmaakset van

Lees verder...

Testkeuken: de Mathijs Maaltijdbox

Niet hoeven nadenken, niet hoeven shoppen, maar wel een origineel gerecht op tafel, zelf gemaakt met eersteklas ingrediënten – en niet met wat er toevallig voorradig was bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Dat is dus de reden dat de maaltijdbox stormenderwijs Nederland veroverd. In sommige kantoortuinen schijnt op bezorgdagen over weinig anders gepraat te worden dan

Lees verder...

Een beetje van mezelf en een beetje van Rio Mare

‘Dat is toch veel te veel werk?’ Een veelgehoorde opmerking als ik vertel dat ik geen brood eet als lunch maar salade. Voor iedereen die eigenlijk ook liever salade eet maar hiervoor niet of nauwelijks tijd heeft zijn er de kant-en-klare tonijnsalades van Rio Mare. Ik mocht voor koken.blog de verschillende smaken testen. Rio Mare

Lees verder...

Test: Snack- en maaltijdrepen van Curves

Snackrepen heb je in alle soorten en maten. Ik vind ze ideaal als tussendoortje en heb er bijna altijd wel eentje in mijn tas. Favorieten heb ik eigenlijk niet. De ene keer koop ik raw bars bij de biowinkel, de andere keer zie ik een aanbieding bij bijvoorbeeld De Tuinen en neem ik die mee.

Lees verder...

Eten uit een doos

Maaltijdboxen, er is geen ontsnappen meer aan. Steeds meer bedrijven willen voor je bedenken wat je eet en de boodschappen voor je doen. Daarna bezorgen ze alles bij je thuis in een kekke doos, met uitgebreide bereidingsinstructies. Een logische trend in onze ren-je-rot, geen-tijd-om-te-koken- maatschappij. Daarom weersta ik de verleiding niet langer en bestel ook

Lees verder...

De internationale gehaktballentest

Dat hadden we nog nooit meegemaakt, dat er thuis gesmeekt werd om niet nog meer gehaktballen. Waren ze niet lekker dan? O, jawel. Erg lekker zelfs. Maar alle smaken gehaktmix van Meatballs & Co testen in een paar weken, dat was dus hard werken. En daarvan moest de broekriem al snel wat losser ook. Oma’s

Lees verder...

De saladeproef

Natuurlijk zijn wij van Kokenblog nooit te beroerd om nieuwe dingen die op de markt komen te testen. Als het maar met eten heeft te maken. De salademakers van Johma ‘oet Twente’ stuurden ons onlangs een tasje met hun nieuwste calorie-armere versies van klassieke salades erin. Wij mochten proeven van de lichtere tonijn-, ei- en

Lees verder...

Havermout 2.0

Havermout is terug van weggeweest en al enige tijd helemaal hot en hip. Er is onlangs zelfs een kookboek verschenen die geheel en al om havermout draait. Havermout eten we tegenwoordig lang niet altijd meer met warme melk, maar we variëren er, getuige de recepten die ik overal tegenkom en ook zelf gebruik, lustig op

Lees verder...

Boerenkool: geen stamppot maar chips

  We zijn eens goed gaan zitten voor deze test. Biertje erbij, voeten op tafel, DVD-tje aan. Wij testten boerenkoolchips natuurlijk in een gepaste setting. Boerenkoolchips?! Jazeker. En we kunnen alvast een testresultaat prijsgeven: net als  ‘gewone’ chips blijf je ervan eten. Superfood Voor wie het nog niet wist: boerenkool is een regelrecht ‘superfood’, rijk

Lees verder...

De ballen van de flexitariër

Zo tegen het einde van januari zullen er her en der al veel goede voornemens gesneuveld zijn. Minder vlees eten bijvoorbeeld, dat is typisch zoiets wat velen van ons willen, maar wat er in de dagelijkse praktijk vaak niet zo van komt. Want als je hongerig en vermoeid in de supermarkt staat aan het eind

Lees verder...

Testkeuken: Raw Noodles

Om de term superfood (voedingsmiddelen met een perfecte voedingswaarde met meerdere extra gezonde eigenschappen) kun je anno 2014 niet meer heen. Wie kent niet de zakjes chia, goji, moerbei of hennepzaad die tegenwoordig bijna in iedere supermarkt te vinden zijn. En dan hebben we natuurlijk nog de ‘oorspronkelijke’ superfoods zoals bijvoorbeeld broccoli. Onlangs mocht ik

Lees verder...

Superspreads van Mister Kitchen

Chiazaadjes gebruiken om het fruit voor jams te geleren zodat er geen extra suiker nodig is. Ik zeg: geniaal! Mister Kitchen introduceerde onlangs drie superspreads in de smaken aardbei, abrikoos en bosbes-cranberry. Afgelopen weekend testte ik de spreads voor koken.blog. Producten die beter kunnen Mister Kitchen bestaat uit drie vrienden die reportages maken over eten

Lees verder...

Testkeuken: BitesWeLove

Elke keer sta ik weer te twijfelen in de supermarkt. Want naast een frisse appel en romige banaan bijt ik ook graag in iets anders tussen de boterham een de warme hap door. Maar bijna alle repen zitten bomvol suiker en vooral bomvol calorieën. Beetje jammer. Maar gisteren viel er bij de koken.blog-redactie iets nieuws

Lees verder...

Testkeuken: Tony Chocolonely Limited Editions

Ja, we zijn bij koken.blog groot fan van Tony’s. Daar schamen we ons helemaal niet voor. De karamel & zeezout is mijn persoonlijke all time favorite. Gelukkig (of helaas, want erg moeilijk te weerstaan) is die tegenwoordig opgenomen in het vaste assortiment van de buurtsuper. Maar ze blijven ontwikkelen daar bij Tony’s. Dus ook dit

Lees verder...

Testkeuken: Sweet Tahini

Soms krijgen we culipost die echt de moeite waard is om te delen. De Sweet Tahini sesampasta bijvoorbeeld, is een waardige aanvulling op alle andere soorten ‘zoet’ broodbeleg in je voorraadkast. De sesampasta tahin/tahini is in Nederland vooral bekend als ingrediënt voor hummus (koken.blog recept), baba ganoush (koken.blog recept) en andere oosterse gerechten. Minder bekend

Lees verder...