Rubriek: Culinaire agenda

Zin in een leuke culinaire activiteit of evenement? Kijk hieronder eens voor tips.

Street Food Festival Den Haag 12-13-14 december

  Bij december hoort lekker eten. Daar hoef je in Den Haag niet mee te wachten tot de feestdagen, want op 12, 13 en 14 december organiseert horecaconcept-to-be MaMaKelly op het terrein van de Caballero Fabriek in Den Haag een Street Food Festival. Denk: stoer, puur, family & friends, drinks & bites met diverse foodtrucks

Lees verder...

Kerstinspiratie tijdens Taste of Christmas

Van kerstrecepten tot aan de tafelversiering en van een culinaire koek-en-zopie tot aan kerstcadeaus voor onder de boom. Tijdens het foodfestival Taste of Christmas, van 12 tot en met 14 december in de Jaarbeurs Utrecht, doe je volop inspiratie op voor de kerstdagen. Koop je voor 23 oktober online je toegangskaarten dan krijg je 2

Lees verder...

Vegetarische restaurantweek

Van pop-up restaurant tot sterrentent: tijdens de vegetarische restaurantweek biedt een groot aantal restaurants een vegetarisch menu voor een lage prijs. De vegetarische restaurantweek duurt tot en met 16 oktober. Bijna honderd restaurants in heel Nederland doen mee met de vegetarische restaurantweek, een initiatief van de Vegetariërsbond en Vara’s Vroege Vogels. De menu’s kosten €27,50, toprestaurants

Lees verder...

Koekjesdag

5 oktober is het nationale Koekjesdag. Wij doen mee. En niet alleen omdat we gek zijn op koekjes. Omdat koken.blog het initiatief van harte steunt roepen we deze week uit tot Koekjesweek. Een week lang elke dag een koekjesrecept, koekjesverhaal of koekjesbaktips. Jum! Nationale feestdag Koekjesdag is in 2009 bedacht door cabaretier Jasper Smit, die

Lees verder...

CHEFS®EVOLUTION 14&15 september

Ben je erbij geweest twee jaar geleden, bij CHEFS®EVOLUTION? Nee? Dan heb je nu opnieuw een kans! Ja, dan weet je zeker dat je er dit jaar weer bij moet zijn. Als vervolg op de succesvolle eerste editie wordt op zondag 14 en maandag 15 september 2014 de tweede editie van ‘Chefs (R)Evolution’ georganiseerd. Het

Lees verder...

CHEF!

2014 is het jaar van de food trucks. Op festivals en evenementen wordt door dit fenomeen het eten steeds beter. Dankzij de food trucks heb je nu niet alleen meer keuze uit frietjes en broodjes kroket, maar kun je culinair genieten van verse pasta’s, vegetarische burgers en spicy curries. De trucks zijn zelfs zo populair

Lees verder...

Vissch Culiniar visfestival 5/7-9

De echte beleving van de haven creëren met een eigen culinair visfestival! Dat gaan ze doen in Scheveningen. Van vrijdag 5 t/m zondag 7 september staan de beste restaurants de verste vis voor u te bereiden op de eerste slag. Een prachtig stukje havenbeleving waar ook tijdens het festival de schepen aanmeren en afvaren. Kortom

Lees verder...

Garden Mania Midzomernacht

  Na een succesvolle debuut editie met o.a. artiesten en ontwerpers Eefje de Visser, Woody Veneman, Jo Meesters en Collaboration O, organiseert stadstuin GardenMania op zaterdag 21 juni voor de tweede maal een midzomernacht feest. De groene oase van Strijp-S verwelkomt de zomer op traditionele wijze met een zwoel en smakelijk programma.   Wat kun je verwachten? Een

Lees verder...

Wat doen we met papa op vaderdag?

Grote kans dat papa die dag al dik tevreden is met het volgen van een WK-wedstrijd op de televisie. Voor kinderen die meer willen en papa’s die houden van lekker eten volgen hier nog twee tips. Proper pub food Tom Kerridge,  de goedlachse Britse sterrenchef en koning van pub food, heeft al zijn succesvolle gerechten gebundeld in

Lees verder...

Het weekend van de Rollende Keukens

In het Hemelvaartsweekend van 28 mei t/m 1 juni 2014 vindt alweer de zevende editie van Het weekend van de Rollende Keukens plaats op de Amsterdamse Westergasfabriek. Net als voorgaande jaren vind je hier meer dan 100 tot mobiel restaurant, bakkerij of rookoven omgebouwde bakbrommers, dubbeldekkers, pipowagens, campers, vrachtwagens, aanhangers en busjes. Samen vormen ze dit weekend het grootste

Lees verder...

Met wie eet jij op 5 mei?

Je kan er natuurlijk voor kiezen om op 5 mei hutjemutje uit je dak te gaan op een bevrijdingsfestival. Maar waarom niet de vrijheid vieren met een lekkere maaltijd? Klinkt misschien gewoontjes, maar dat is het niet. Dat we kunnen eten wát en hoeveel we maar willen is eigenlijk best bijzonder. In de Hongerwinter van

Lees verder...

Cordon Bleu; food films and documentaries

De vierde aflevering van het festival (24 april) besteedt aandacht aan een thema dat iedereen raakt: eten. Dagschoteltips van beroemde chefs, babbelende tv-koks, dieetgoeroes, tv-kookwedsrijden: de aandacht voor eten en de kwaliteit van voedsel is alomtegenwoordig. Onder de titel ‘Cordon Bleu. Food films and documentaries’ besteedt Film & Science aandacht aan films en documentaires die

Lees verder...

Recept citroenijs – Week van het Ambachtelijke IJs

De start van het ijsseizoen wordt van zondag 23 tot en met zaterdag 29 maart gevierd met de Week van het Ambachtelijke IJs. Onderdeel van de activiteit is de verkiezing van de IJssalon van het Jaar, waarvoor vijf zaken genomineerd zijn. Zeven dagen ‘is het feest in alle ambachtelijke ijssalons in Nederland’ en worden diverse

Lees verder...

SPLASH! 6 april @Conservatorium Hotel

“The most beautiful thing in Tokyo is McDonald’s. The most beautiful thing in Stockholm is McDonald’s. The most beautiful thing in Florence is McDonald’s. Peking and Moscow don’t have anything beautiful yet.” zei Andy Warhol ooit over de Amerikaanse fastfood cultuur. Zoals Warhol met zijn werk doelt op het belang van ‘kijken’, zo leggen de

Lees verder...

Woensdag Winactie: Proef de lente (12-13 april)

Gelukkig, ook de meteorologische winter is voorbij. We willen nu alleen maar lente zien, voelen en proeven! Dat kan op 12 april a.s. tijdens het event ‘Proef de Lente’ in de Kasteeltuinen in Arcen. Deze prachtige tuin, aangelegd in het historische park rondom Kasteel Arcen, opent op 5 april a.s. het nieuwe seizoen. Het weekend

Lees verder...