Rubriek: Culinaire agenda

Zin in een leuke culinaire activiteit of evenement? Kijk hieronder eens voor tips.

Met wie eet jij op 5 mei?

Je kan er natuurlijk voor kiezen om op 5 mei hutjemutje uit je dak te gaan op een bevrijdingsfestival. Maar waarom niet de vrijheid vieren met een lekkere maaltijd? Klinkt misschien gewoontjes, maar dat is het niet. Dat we kunnen eten wát en hoeveel we maar willen is eigenlijk best bijzonder. In de Hongerwinter van

Lees verder...

Cordon Bleu; food films and documentaries

De vierde aflevering van het festival (24 april) besteedt aandacht aan een thema dat iedereen raakt: eten. Dagschoteltips van beroemde chefs, babbelende tv-koks, dieetgoeroes, tv-kookwedsrijden: de aandacht voor eten en de kwaliteit van voedsel is alomtegenwoordig. Onder de titel ‘Cordon Bleu. Food films and documentaries’ besteedt Film & Science aandacht aan films en documentaires die

Lees verder...

Recept citroenijs – Week van het Ambachtelijke IJs

De start van het ijsseizoen wordt van zondag 23 tot en met zaterdag 29 maart gevierd met de Week van het Ambachtelijke IJs. Onderdeel van de activiteit is de verkiezing van de IJssalon van het Jaar, waarvoor vijf zaken genomineerd zijn. Zeven dagen ‘is het feest in alle ambachtelijke ijssalons in Nederland’ en worden diverse

Lees verder...

SPLASH! 6 april @Conservatorium Hotel

“The most beautiful thing in Tokyo is McDonald’s. The most beautiful thing in Stockholm is McDonald’s. The most beautiful thing in Florence is McDonald’s. Peking and Moscow don’t have anything beautiful yet.” zei Andy Warhol ooit over de Amerikaanse fastfood cultuur. Zoals Warhol met zijn werk doelt op het belang van ‘kijken’, zo leggen de

Lees verder...

Woensdag Winactie: Proef de lente (12-13 april)

Gelukkig, ook de meteorologische winter is voorbij. We willen nu alleen maar lente zien, voelen en proeven! Dat kan op 12 april a.s. tijdens het event ‘Proef de Lente’ in de Kasteeltuinen in Arcen. Deze prachtige tuin, aangelegd in het historische park rondom Kasteel Arcen, opent op 5 april a.s. het nieuwe seizoen. Het weekend

Lees verder...

GardenMania community gardening

Samen in en aan een tuin werken en je eigen groentes, bloemen en planten verbouwen. Meewerken aan het bouwen van een tuin, te midden van kunst, muziek en literatuur. Lezingen en workshops volgen of gewoon samen lekker eten, en dat tussen de oude fabriekspanden in het creatieve hart van Eindhoven op Strijp-S. GardenMania is een

Lees verder...

Dynamic Foodshowroom in stadstuin Kweekland

Benieuwd welke producten er in en rondom Arnhem groeien, hoe ze smaken en hoe je ze kunt bereiden? Ter gelegenheid van de opening van stadstuin Kweekland op 16 maart, organiseert Dynamic Foodshowroom een maand lang diverse activiteiten waarin lokale voeding centraal staat. Vorig jaar was koken.blog al erg enthousiast over de publicatie en het eetcafe van

Lees verder...

It’s the food, my friend!

De debatreeks ‘It’s the Food…’ komt er weer aan! De zesdelige reeks over voedsel en het voedselsysteem vindt tussen maart en mei plaats in Amsterdam, in de Rode Hoed. Net zoals voorgaande jaren is de zesdelige debatreeks onder leiding van Felix Rottenberg over de toekomst van de landbouw en ons voedsel. Vanaf 4 maart vier

Lees verder...

Food Film Festival 2014

Het was te verwachten. Als je ieder jaar hard werkt om het Food Film Festival nog beter, leuker en lekkerder te maken, dan wordt filmhuis Studio/K  als locatie al snel te klein. De Westergasfabriek in Amsterdam biedt gelukkig meer mogelijkheden. Dus dit jaar kun je hier op 9, 10 en 11 mei terecht voor een

Lees verder...

ZeeDiner 1 maart 2014

Tijd voor het jaarlijkse benefietdiner! Net zoals voorgaande jaren organiseert de YFM ook dit jaar weer een benefietdiner. Met koks uit heel Nederland en veilingobjecten waar je je ogen niet vanaf kunt houden wordt het weer een spectaculinaire avond in restaurant Merkelbach in Amsterdam.

Lees verder...

Japan Food Experience

  Tussen 15-23 februari a.s. doen ruim 30 Nederlandse restaurants mee aan de Japan Food Experience die JRO (Organisation to Promote Japanese Restaurants Abroad) en MAFF (ministerie van landbouw, bosbouw en visserij van Japan) in samenwerking met de Wine & Food Association organiseren. Deze week worden speciaal hiervoor uit Japan zwarte boxen binnengevlogen met daarin

Lees verder...

Paradigma Food Talks

Paradigma ‘Food Talks’ gaat over trends, technologie en design op het gebied van voedsel; urban farming, 3-D food printing, genetische manipulatie, design trends etc. Paradigma is een onderdeel van de nieuwe kenniswerkplaats van de Bibliotheek Eindhoven rond de vakgebieden design, kunst en technologie. Wanneer? Op donderdag 20 februari van 19:30-21.30 uur. Gratis toegankelijk, maar vol=vol!

Lees verder...

Amateurkoks en kookgekken opgelet!

Op zondag 16 februari 2014 is het weer zover: dan wordt er weer een internationale Restaurant Day gehouden en kun je voor één dag je eigen eettent runnen. Hoe? Dat mag je helemaal zelf bepalen. Vanuit je eigen huiskamer, een leegstaand winkelpand, op straat in een bestelwagen, of tover als je wilt je garage om

Lees verder...

Maastricht aan Tafel: 26 jan – 9 febr

  Heerlijk genieten van mediterrane smaken, streekgebonden lekkernijen en Aziatische specialiteiten? Het kan allemaal van zondag 26 januari t/m 9 februari 2014 tijdens de 10e editie van Maastricht aan Tafel. Meer dan 25 Maastrichtse restaurants met uiteenlopende keukens op speciale locaties serveren dan een uitzonderlijk 3-gangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht) voor € 25,20 p.p. De deelnemende restaurants zijn

Lees verder...