Rubriek: Culinaire agenda

Zin in een leuke culinaire activiteit of evenement? Kijk hieronder eens voor tips.

Wild eten in de Achterhoek

Het wildseizoen is begonnen, laat de herfst maar komen! Na een tripje naar de Achterhoek, waar we wild en wijn proefden, ben ik er helemaal klaar voor. Het afscheid van de zomer is ieder jaar treurig en onvermijdelijk. De picknickmand mag weer naar zolder, de wijnkoelers voor flessen fris wit op het strand gaan weer

Lees verder...

Foodfestivals zomeragenda

Gisteren vertelden we je uitgebreid over Cuisine Machine in Vlissingen dat dit weekend plaatsvindt. Niet gek dat we nu al fan zijn, als je weet dat de roots van twee van de drie kokenblog-redacteuren in Zeeland liggen. Maar omdat er nog veel meer festivals zijn dit weekend en komende zomer, hier een fijn overzichtje van

Lees verder...

Culinair Carnaval in Zeeland

Vlissingen is de place to be dit pinksterweekend voor foodies, culi`s en festivallovers – met of zonder kinderen. Wacht niet af wat het weer doet, maar stap in de trein (een rechtstreekse intercity vanaf Amsterdam en Rotterdam) of in de auto en reis af naar deze Zeeuwse stad-aan-zee. Neem het liefst een tent mee of

Lees verder...

Woensdag WINactie: 3×2 tickets ‘Taste of Holland’

Nederland meer is dan snert en stroopwafels. Het nieuwe foodfestival Taste of Holland bewijst dat. Hollandse meesters leggen kunstwerkjes op het bord, bekende chefs koken en presenteren live op dit foodfestival. Je kunt je verheugen op de meest verrassende ‘signature dishes’, wijn- en bierproeverijen, workshops en een inspiratiepodium. En natuurlijk ga je ook zelf aan

Lees verder...

Reizende sterren (29/31 jan) en TREK

Terwijl het in ons land eindelijk wat kouder begint te worden en we eindelijk de stamppotten en rookworst weer kunnen serveren, komen in ons postvak alweer de eerste berichten binnen over de zomer. Een van Nederlands’ grootste foodtruckfestivals maakt hun ideeën voor dit jaar bekend. Daar worden we blij van! En die plannen delen we

Lees verder...

Amsterdam Symposium on the History of Food

Toptip voor iedereen die ook maar een beetje serieus geïnteresseerd is in food en foodcultuur: Amsterdam Symposium on the History of Food. Volgende week vindt dit symposium weer plaats bij de UvA. Serieuze kost voor elke liefhebber. Wat kun je verwachten? Geen flauwe feitenlezers hier, maar diepgaande lezingen. Lezingen waar je écht iets van opsteekt.

Lees verder...

Food Filmfestival – 28 november

Het Food Filmfestival is op zaterdag 28 november te gast op het grootste documentaire-filmfestival ter wereld: IDFA. Nu ben ik sowieso een enorm film- en docufan. Maar als die docu’s dan ook nog eens in het teken staan van food, tja, dan heb je me te pakken. In IDFA-locatie Vlaams Cultuurhuis de Brak  ke Grond

Lees verder...

Kookboekenweek van start

De Kookboekenweek, een initiatief van het CPNB, is vandaag van start gegaan. Tot en met zondag 1 november is er in de boekwinkel en bibliotheek extra aandacht voor het kookboek. Daarnaast zijn er allerlei culinaire activiteiten, zoals workshops, filmvertoningen, ontmoetingen met schrijvers van kookboeken en boekpresentaties met proeverijen. Populariteit kookboeken toegenomen Hoeveel kookboeken heb jij

Lees verder...

Dutch Design Week – de foodtips

Het is Dutch Design Week in Eindhoven. Nog tm 25 oktober kun je genieten van heel veel design, exposities, innovaties, talkshows en muziek. Maar er moet natuurlijk ook gegeten worden. En dat kan prima op de DDW. Van heerlijke hamburgers van de mannenbarbeque tot eten in een gevangenis, van tweesterrendiner in een kerk tot foodtruck

Lees verder...

Smaakkaravaan

Nog niets te doen dit weekend? Op naar Tilburg dan! Wegens het succes van vorig jaar wordt dit jaar de tweede editie van Smaak Karavaan georganiseerd. Vanaf vandaag tm zondag slaan een bonte verzameling van mobiele keukens hun kamp op in de Spoorzone, en staan dan garant voor een groot ludiek eetavontuur. Bakbrommers, stomende campers,

Lees verder...

Sergio’s Foodfest

Pak je agenda. En een rode pen. Sla je agenda open op 7 september. En schrap alles uit die dag wat erin staat. Op 7 september moet je namelijk naar Cadzand. Cadzand? Da’s een heel klein dorpje aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Maar een bijzonder dorpje, want daar is in het standhotel Pure C van Sergio

Lees verder...

Beleef biologisch en ga Lekker naar de Boer

Mijn groente en fruit koop ik het liefste bij de boer. Langzaamaan ben ik allerlei adresjes aan het verzamelen waar ik voor mijn boodschappen terecht kan. Ik ken nog niet alle biologische boerderijen in mijn omgeving, maar stukje bij beetje kom ik er wel. Komend weekend heb ik weer volop de gelegenheid om nieuwe plekjes

Lees verder...

Rens Kroes opent pop-up restaurant

Rens Kroes opent ter gelegenheid van de lancering van haar nieuwe boek Powerfood – Van Friesland naar New York gedurende drie dagen een pop-up restaurant bij Amsterdam Flavours op het terrein van de Westergasfabriek. Wie op 12, 13 of 14 juni komt eten wordt door Rens Kroes zelf welkom geheten. En alsof dat nog niet

Lees verder...

Weekendtip: Antwerpen Proeft

Al sinds de eerste editie zijn wij fan van Antwerpen Proeft. Want wat wij in Nederland best goed kunnen, kunnen de Belgen toch echt nog iets beter. Dit culinaire festival in het centrum van Antwerpen is alles wat je er van verwacht. En nog ietsje meer. Want hier is de aankleding en organisatie altijd top,

Lees verder...

Culi-events Rotterdam

Ook in Rotterdam is er veel te beleven op culi-gebied. Met de opening van de Markthal werd Rotterdam al stevig op de culinaire kaart gezet. En aan bijzondere restaurants is ook geen gebrek, denk aan FG,  Parkheuvel en Zeezout. Aan dat fijne lijstje worden nu nog twee culi-events toegevoegd: het foodtruckfestival Truckin’ en Op z’n

Lees verder...