Rubriek: Adresjes

adresjes

Fenix Food Factory: the place to be

De kenners weten het: Rotterdam is al heel lang geleden Amsterdam voorbij gestreefd op eetgebied. Rotterdam is the place to be voor foodies. Met hippe restaurants en eetwinkels, veelal lekker laagdrempelig en no-nonsense, net als de stad zelf. Als provinciaal kom ik niet zo heel vaak in de grote stad, maar afgelopen week bezocht ik,

Lees verder...

Pannuh!

Nee, we bedoelen geen pech! Als we koken in onze oude vertrouwde Le Creuset-pannen, voelen we ons juist ontzettende bofkonten. Het gietijzer van Le Creuset heeft immers al 90 jaar de naam van hoogwaardige kwaliteit met eindeloze levensduur. Onze stoofpotten, speklappen soepen en meer exotische recepten: in deze pannen gaat er weinig mis. Restyling Degelijker

Lees verder...

restaurant Noble: terras met uitzicht over rivier

Je kunt het je met al deze regen bijna niet voorstellen, maar een week geleden zat ik nog in het zonnetje te genieten op het nieuwe terras van restaurant Noble in Den Bosch. Een plek waar het ruime terras om de oude boom heen is gebouwd en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de landerijen

Lees verder...

GardenMania community gardening

Samen in en aan een tuin werken en je eigen groentes, bloemen en planten verbouwen. Meewerken aan het bouwen van een tuin, te midden van kunst, muziek en literatuur. Lezingen en workshops volgen of gewoon samen lekker eten, en dat tussen de oude fabriekspanden in het creatieve hart van Eindhoven op Strijp-S. GardenMania is een

Lees verder...

‘Mizuwari’ Izakaya stijl

Van sommige ontdekkingen wordt je echt heel blij en daar hoort culinaire hotspot Izakaya zeker bij. Ook al ontdekken wij dit eigentijdse architectonisch prachtig ontworpen Japanse restaurant rijkelijk laat, het is zeker de moeite waard. Izakaya opende namelijk al een jaar geleden zijn deuren en grenst aan het Sir Albert Hotel dat gebouwd is in een

Lees verder...

Het Aardbeienacademieboek

Sinds een jaar of drie ben ik lid van de Aardbeienacademie. De Aardbeienacademie? Yep, de Brabantse aardbeienteler Jan Robben verkoopt namelijk niet alleen heerlijke aardbeien, maar ook een enorm assortiment aan aardbeienplanten. En daarvoor heeft hij de Aardbeienacademie opgericht. Een collectief van aardbeienliefhebbers die graag zelf hun plantjes vertroetelen en ervaringen, tips en advies uitwisselen.

Lees verder...

Ontdek kerststad Amsterdam met CityFoodRoute

  Ben je nog op zoek naar lekkere gerechten voor het kerstmenu en heb je nog tijd om een frisse neus te halen? Loop dan eens de kerstroute van CityFoodRoute. Een heerlijke wandeling langs 22 verrassende ambachtelijke winkeltjes in Amsterdam-Oost. Met deze route willen de oprichters van CityFoodRoute, Floske Kusse en Tine Sommeijer, stadsbewoners laten

Lees verder...

Interview paddenstoelkenner Edwin Florès

Hij duikt regelmatig de bossen, lanen en graslanden in om alles wat eetbaar is uit de natuur te plukken. Hij is de schrijver van het ‘Wildplukboek‘ en het ‘paddenstoelenboek‘ waar we op Koken.blog.nl al eerder enthousiast over schreven. Natuurlijk zijn de redactieleden van Koken.blog.nl ook al eens met hem meegegaan op een ‘hunt’ in de

Lees verder...

Zelf gekweekte paddenstoelen

Ik draai er niet om heen. Het lukt mij niet eetbare paddenstoelen in het bos te vinden. Zelfs een handig paddenstoelenboekje biedt voor mij geen uitkomst. Zo onderscheid ik bijvoorbeeld de gevaarlijke gordijnzwam niet van de cantharel en oogt de giftige berkenzwam voor mij net zo aantrekkelijk als de smaakvolle biefstukzwam. En dat is jammer,

Lees verder...

Vluchten naar De Vluchthaven

Het is niet onze gewoonte om ongegeneerd restaurants aan te prijzen. We zijn nou eenmaal geen restaurant-recensie-site. Maar we zijn wel gek op lekker eten. Op mooie smaken en eerlijke producten. En dus kunnen we deze keer de verleiding niet weerstaan. Want zo’n bijzonder adresje als De Vluchthaven willen we echt met iedereen delen.

Lees verder...

Kaas uit krat

Oké. Toegegeven. Ik was wat sceptisch toen ik over de nieuwe online kaaswinkel hoorde op Twitter. Met deze mediterrane temperaturen lijkt het me namelijk een hele uitdaging om kaas als kaas te bezorgen en niet als kaasfondue. Adri, de kaasmeester himself, stelde me gerust. Met een goede verpakking wordt de kaas prima gekoeld bezorgd. Of

Lees verder...

Op bezoek bij Heijerhof

    Het is het mooie plaatje dat we onze kinderen leren, terwijl we als volwassene drommels goed weten dat dat tegenwoordig niets meer dan een idylle is. Maar ik ken een plek waar ze het zo goed als benaderen. Daar lopen de koeien in en uit als ze daar zelf zin in hebben, eten 9

Lees verder...

Smulroute voor de asperge-liefhebber (deel 1)

Hoe kun je het asperge-seizoen beter beginnen dan met een bezoek aan de Peel en Maasvallei? Om er lekker te eten, inspiratie op te doen of kennis van producten te krijgen. Een belangrijk deel van de aspergeoogst komt hier vandaan. In de maanden april, mei en juni worden de asperges gestoken uit hun bruine zandbedden.

Lees verder...

Proef Noord-Holland: een culinaire reisgids

Wat is Bloemendaalse gele kool? Wat maakt de Opperdoezer nou zo’n bijzonder aardappeltje? Welke ingrediënten gaan er in duivenkater? Kun je nog ergens ulevellen, perendrups en stroopsoldaatjes kopen? Hoe komt FEBO aan zijn naam? Waar kun je het lekkerste schapenijs proeven? We staan vaak niet stil bij de achtergrond van bepaalde producten. Het opeten ervan

Lees verder...

Koetjesdag!

Je zou het met dit koude weer niet geloven, maar de astronomische lente is vandaag toch echt begonnen. En dat betekent ook het begin van het boerenseizoen. Koeien mogen dan eindelijk, na vijf maanden, de stal verruilen voor het weiland. Nou ja, er is eigenlijk geen echte afgesproken datum voor het naar buiten laten gaan

Lees verder...