Circulon pannen [de testkeuken]

Iedere vrijdag test ik een product uit in mijn Testkeuken. Vandaag zijn het pannen van het merk Circulon.

Goede pannen, je kan niet zonder in de keuken. Daarom vond ik het extra leuk om eens kennis te maken met een voor mij nieuwe pan. En dat is niet zo gek, Circulon is een merk dat nu voor het eerst op het Europese vasteland verkrijgbaar is, maar al 25 jaar in de Verenigde Staten te koop is. 

Wat zijn het?
Pannen. Alle Circulonpannen, of t nu koekenpannen, de wok of kookpannen zijn, hebben een anti-aanbaklaag volgens een eigen procédé gemaakt. Het persbericht belooft hierdoor een gelijkmatige hitteverdeling in de pan en ze zouden op alle warmtebronnen te gebruiken zijn. Als je goed kijkt zie je op de bodem allemaal circels, dat zijn heel kleine ribbeltjes die ook de naam van het merk verklaren.

En hoe bevalt het?
Ik teste een koekenpan en de wok, op gas. De pannen heb ik een paar weken in mijn eigen keuken gebruikt. Gewoon om vlees in te bakken of een eitje. Ik heb heb de anti-aanbaklaag getest door het eitje zonder boter of olie in de pan te bakken. Dat ging prima, de antiaanbaklaag werkte perfect, net zoals je kunt zien in het filmpje hieronder (vanaf 35 sec.).  Het blijft alleen de vraag of deze na intensief gebruik ‘t ook zo goed blijft doen, dat belooft de fabrikant wel, maar dat merken we vanzelf.
De wok gebruikte ik voor de gebruikelijke wokgerechten. Deze heeft een flink plat oppervlak. En ook hier werkte de antiaanbaklaag zo goed, dat de stukjes vlees wegsprongen van mijn spatel en maar niet omgedraaid wilden worden. Dat zag er grappig uit. De wok is erg groot, groter dan de klassieke Indische van gietijzer en je kunt er dus makkelijk voor meer mensen een gerecht in bereiden.
Maar zijn grootte heeft ook 2 nadelen. Je moet je ingrediënten er uit scheppen, even de wok met 1 hand optillen en je wokgerecht eruit schuiven is er door zijn gewicht niet bij (maar dat geldt natuurlijk ook voor de gietijzeren wok). En daarnaast weet ik niet of ie wel in kleine keukens past.

Ben ik overtuigd?
Laat ik het zo zeggen: omdat ik zelf veel in kookpannen bereid, waarvoor je vaak eerst iets moet aanbakken (denk aan sauzen en risotto), ga ik ook de 1 of 2 gewone kookpannen van Circulon op mijn verlanglijstje zetten.

Circulon pannen, diverse maten, verschillende verkooppunten

Lees ook:Actie: ruil je ‘gewone’ chips in voor Lays
Lees ook:Le Creuset nu ook in paars!
Lees ook:Recept Hachee
Lees ook:Handboek voor de perfecte steak
Lees ook:Mister Hot keukenhandschoen [de testkeuken]

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Circulon pannen [de testkeuken]

 1. Herna

  Mooi spul! heb op de website gekeken,maar kan geen prijzen vinden. Zal niet goedkoop zijn denk ik.

    /   Reply  / 
 2. Herna

  Dank je wel.

    /   Reply  / 
 3. VCA

  De pannen zien er strak en solide uit. Ik zal er eentje voor mijn verjaardag vragen aangezien toch best prijzig zijn.

    /   Reply  / 
 4. Leon

  Setje van 5 van dit merk nu in de aanbieding bij Amazon in Engeland voor GBP 122, inclusief gratis verzending naar Nederland. Heb de set en een aparte 26 cm pan met deksel besteld. Is ongeveer de helft van wat het hier kost. Let wel: AMAZONpuntCOpuntUK (Engeland), niet punt con.

    /   Reply  / 
 5. Schalke A.M.

  Gebruik al 50 jaar diverse pannen, maar deze zijn echt grandioos.
  Stevig op het fornuis, en bakken niet aan. Is het geld zeker waard.
  Een echte aanrader.

    /   Reply  / 
 6. Pingback: De keukentool van 2012 – Edith houdt van scherp | Koken

 7. M.Bunjes

  Heb de koekepan ongeveer een jaar nu en de anti-aanbaklaag is duidelijk minder geworden. Een omelet lukt niet meer, ik gebruik hier nog steeds de goedkoopste AA pan voor.

    /   Reply  / 
  1. Edith Dourleijn Auteur

   Dat is jammer. M. Maar ik moet je wel gelijk geven. Ik gebruik de wok nu 3 jaar (sinds mijn review hierboven) behoorlijk intensief, en er zijn inderdaad krassen in de pan gekomen. Goed idee om de test met het gebakken eitje weer eens over te doen!

     /   Reply  / 
 8. Astrid

  De opmerking van M. Bunjes wil ik onderstrepen. Na 1 jaar gebruik is een eitje bakken helaas niet meer mogelijk. Terwijl er wordt gezegd dat deze pannen levenslang zijn.

    /   Reply  / 
 9. M.Bunjes

  Ik wil toch even terugkomen op mijn eerdere reaktie.
  Een ei of omelet bakken gaat nog steeds prima (3 jaar oud nu) mits je de pan maar eerst goed verwarmd. Gebruik hem nog steeds dagelijks.
  Zou wel eens een vergelijking met bijv. de Le Creuset les Forgees willen lezen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>