Rubriek: Culi-gadgets

Salade in een glazen pot

Als het even kan eet ik salade als lunch. Ten eerste is het voor mij de ideale manier om dagelijks voldoende groenten binnen te krijgen en ten tweede voelt het altijd alsof ik heel veel eet. Terwijl mijn collega’s hun boterhammen zo naar binnen hebben gewerkt, ben ik eindeloos aan het prikken. Heerlijk! Tot deze

Lees verder...

Pannuh!

Nee, we bedoelen geen pech! Als we koken in onze oude vertrouwde Le Creuset-pannen, voelen we ons juist ontzettende bofkonten. Het gietijzer van Le Creuset heeft immers al 90 jaar de naam van hoogwaardige kwaliteit met eindeloze levensduur. Onze stoofpotten, speklappen soepen en meer exotische recepten: in deze pannen gaat er weinig mis. Restyling Degelijker

Lees verder...

The Art of Entertaining

Eindelijk is het herfst! We genoten van de lange nazomer : al het buiten eten en het picknicken in oktober – daar niet van. Maar nu zijn we wel toe aan al die fijne najaarsdingen. Wandelen door een modderig bos en dan bij thuiskomst de kachel aan maken en stevige kost eten. Geen salades meer

Lees verder...

Laatste kans voor de mini-pan

Zoals poffertjes zich verhouden tot de pannenkoek en de bitterbal tot de kroket, zo verhouden kleine pannen zich tot hun volwassen, grote broers die dagelijks op het fornuis komen. Maar die mini-pannetjes komen hier de kast niet uit. Wordt het de kringloop, de grijze bak of een herkansing? Klein, te klein Ze zijn te klein

Lees verder...

Knoflookrevolutie

Kreeg ik zomaar een revolutionaire knoflookpers van Rosti Mepal cadeau. Knoflook snijden zal nooit meer hetzelfde zijn. Of toch? Eerst testen. Knoflook, pers je die uit? Ik snij ‘m altijd fijn. Snel met een scherp mes, tjop tjop tjop. De gewone knoflookpers ligt ergens onderin de la, dat bijbehorende mandje waar de teen knoflook in

Lees verder...

Himalaya Salt Plate

Wat waren het heerlijke zomers weken in Nederland. En dan komt bij iedereen de barbecue uit de schuur. Steeds vaker kiezen wij Nederlanders voor een maaltijd van de barbecue. En het wordt ook steeds uitgebreider en professioneler. Niet langer alleen een saai worstje of een hamburger, maar mooie maaltijden met alles erop en eraan. En

Lees verder...

Op de stoel van de chef

Vier chef-koks slijpen hun messen voor een bijzondere battle. Topchefs Herman den Blijker, Jacob Jan Boerma, Robert Kranenborg en het duo Jonnie en Thérèse Boer vechten het deze keer niet uit in de keuken, maar vanuit hun stoel. Letterlijk. Allemaal voor stichting Chairs4Chairity®.

Lees verder...

Geurcamera

Hoe vaak zeg jij wel niet: dit zou je moeten ruiken? Als kok wensen we allemaal wel eens dat er een geurcamera zou bestaan. Goed nieuws! Die camera is er nu. Het prototype staat nog in de kinderschoenen, maar het is een hoopgevend begin.

Lees verder...

Recept: gigagezonde groentekroketjes

Gastblogger Valérie Quentin testte voor koken.blog de Airfryer en was direct fan! Natuurlijk ging ze, naast de recepten uit het bijbehorende kookboek, ook zelf aan de slag en bedacht een gezonde kindersnack. Deze gezonde variant op de groentekroketjes, bereid in de Airfryer, valt gegarandeerd in de smaak. Ook bij de volwassenen in huis!

Lees verder...

Testkeuken gastblog: Airfryer

Al langere tijd hadden we de Airfryer van Philips op het oog, en nu staat hij dan eindelijk  in de keuken bij gastblogger Valérie Quentin. In de afgelopen twee weken heeft zij voor meerdere gerechten gebruik gemaakt van de Airfryer. Haar ervaringen lees je hier.

Lees verder...

De APPsperge: vind de asperges bij jou in de buurt.

Asperges groeien het best op zandgronden. Daarmee onlosmakelijk verbonden Noord-Brabant en Limburg. Maar wist je ook dat ze op vele andere plekken in Nederland worden geteeld? Vers van het land zijn ze het lekkerst. Dus haal ze bij voorkeur bij jou in de buurt. De handige Appsperge toont op basis van jouw locatie asperge verkooppunten.

Lees verder...

Men neme yoghurt …

Trotse yoghurtmakers zijn het. Actief bewegen zij zich op het internet met hun leus: “Weg met de pakjes! Yoghurt maak je gewoon zelf!”. Hun eenvoudige recepten galmen lekker door op het internet. Homemade en duurzaam. Maar maken ze wel hun eigen yoghurt? Zonder het door door te hebben, zijn ze verstrikt geraakt in hun eigen

Lees verder...

Trendy hapjesplankje

Het is al eerder gezegd op dit blog: sommige producten liggen zo voor de hand, waarom zijn ze niet eerder bedacht? Ken je bijvoorbeeld het verhaal van de blikopener die pas vijftig jaar nadat het eerste conservenblikje werd gemaakt, werd uitgevonden? Zo iets lijkt ook te gebeuren met  de cocktailprikker.

Lees verder...

Meer APP-nieuws: Ferran Adrià lanceert App

Anderhalf jaar geleden sloot werelds beste restaurant, ElBulli in Noord-Spanje, haar deuren. “Om meer tijd te vinden voor experimenteren om in 2014 in andere vorm weer terug te keren. Maar uiteraard ook een behoefte aan rust,” zoals eigenaar en kok Ferran Adrià zelf uitlegde. Hoe vindt hij de tijd daarvoor, vraag ik mij wel eens

Lees verder...

Leuke en handige kook apps: My Dinner Book

Schriftjes vullen met de lekkerste recepten, en handige keukentips. Wie doet dat nog? Ik in ieder geval wel. Niet alleen leg ik er mijn lekkerste recepten in vast, ook noteer ik wat ik destijds heb gekookt voor anderen. Leuk om door te bladeren, en heel handig om een volgende keer niet hetzelfde gerecht aan dezelfde

Lees verder...