Rubriek: Culi-genieten

Beleef biologisch en ga Lekker naar de Boer

Mijn groente en fruit koop ik het liefste bij de boer. Langzaamaan ben ik allerlei adresjes aan het verzamelen waar ik voor mijn boodschappen terecht kan. Ik ken nog niet alle biologische boerderijen in mijn omgeving, maar stukje bij beetje kom ik er wel. Komend weekend heb ik weer volop de gelegenheid om nieuwe plekjes

Lees verder...

Rens Kroes opent pop-up restaurant

Rens Kroes opent ter gelegenheid van de lancering van haar nieuwe boek Powerfood – Van Friesland naar New York gedurende drie dagen een pop-up restaurant bij Amsterdam Flavours op het terrein van de Westergasfabriek. Wie op 12, 13 of 14 juni komt eten wordt door Rens Kroes zelf welkom geheten. En alsof dat nog niet

Lees verder...

Eten uit een doos

Maaltijdboxen, er is geen ontsnappen meer aan. Steeds meer bedrijven willen voor je bedenken wat je eet en de boodschappen voor je doen. Daarna bezorgen ze alles bij je thuis in een kekke doos, met uitgebreide bereidingsinstructies. Een logische trend in onze ren-je-rot, geen-tijd-om-te-koken- maatschappij. Daarom weersta ik de verleiding niet langer en bestel ook

Lees verder...

De internationale gehaktballentest

Dat hadden we nog nooit meegemaakt, dat er thuis gesmeekt werd om niet nog meer gehaktballen. Waren ze niet lekker dan? O, jawel. Erg lekker zelfs. Maar alle smaken gehaktmix van Meatballs & Co testen in een paar weken, dat was dus hard werken. En daarvan moest de broekriem al snel wat losser ook. Oma’s

Lees verder...

Weekendtip: Antwerpen Proeft

Al sinds de eerste editie zijn wij fan van Antwerpen Proeft. Want wat wij in Nederland best goed kunnen, kunnen de Belgen toch echt nog iets beter. Dit culinaire festival in het centrum van Antwerpen is alles wat je er van verwacht. En nog ietsje meer. Want hier is de aankleding en organisatie altijd top,

Lees verder...

Koop gewoon een koe

Dit concept verdient veel aandacht, vonden de bedenkers en producenten van ‘Koop een koe’ bij De Lindenhof. Dus nodigden ze vorige week een hele groep foodbloggers uit om hen te vertellen over hun koeien. En om ons persoonlijk kennis te laten maken met hun bijzondere vlees, dat via internet in een pakket kan worden besteld.

Lees verder...

Oog in oog met de chefs van 24Kitchen

Als ‘daggast’ voelde ik me afgelopen zondag bij 24Kitchen&cottages bij De Eemhof in Zeewolde enigszins een vreemde eend in de bijt. Niet zo gek, als je bedenkt dat de rest van het gezelschap bij de workshops, kookcolleges en andere culinaire activiteiten al sinds vrijdag op de locatie was en zich volledig had ondergedompeld in dit

Lees verder...

Culi-events Rotterdam

Ook in Rotterdam is er veel te beleven op culi-gebied. Met de opening van de Markthal werd Rotterdam al stevig op de culinaire kaart gezet. En aan bijzondere restaurants is ook geen gebrek, denk aan FG,  Parkheuvel en Zeezout. Aan dat fijne lijstje worden nu nog twee culi-events toegevoegd: het foodtruckfestival Truckin’ en Op z’n

Lees verder...

Eeterij op Wielen

Dat foodtrucks dé culinaire hit zijn van dit jaar is geen nieuws. En dat is mede dankzij de ‘foodtruck promofilm’ Chef! Wij juichen dat alleen maar toe. Want het is zo’n fijne culinaire toevoeging aan de geijkte eetvoorzieningen op events en festivals. Wij hebben wel genoeg van de broodjes hamburgers met veel te lang gebakken

Lees verder...

Melk voor elk

Ik ben niet de jongste merk ik, als ik persoonlijke herinneringen aan melk ga ophalen. In het boerendorp waar ik opgroeide, werden de authentiek melkbussen vol langs de weg gezet, om opgehaald te worden door de rammelende melkwagen. En als we ‘s zomers op de boerderij bij mijn tante logeerden, mochten we zelfs een stukje

Lees verder...

De saladeproef

Natuurlijk zijn wij van Kokenblog nooit te beroerd om nieuwe dingen die op de markt komen te testen. Als het maar met eten heeft te maken. De salademakers van Johma ‘oet Twente’ stuurden ons onlangs een tasje met hun nieuwste calorie-armere versies van klassieke salades erin. Wij mochten proeven van de lichtere tonijn-, ei- en

Lees verder...

En toen was er weer Oosterscheldekreeft!

Het is ieder voorjaar een feestje: de opening van het nieuwe seizoen van de Oosterscheldekreeft! Behalve voor de kreeft zelf dan misschien… Maar de culinaire pers uit het gehele land en zelfs van buiten de landsgrenzen, trekt naar Zierikzee om daar getuige te zijn van de rituele en strak geregisseerde ‘vangst’ van de eerste Oosterscheldekreeft

Lees verder...

Havermout 2.0

Havermout is terug van weggeweest en al enige tijd helemaal hot en hip. Er is onlangs zelfs een kookboek verschenen die geheel en al om havermout draait. Havermout eten we tegenwoordig lang niet altijd meer met warme melk, maar we variëren er, getuige de recepten die ik overal tegenkom en ook zelf gebruik, lustig op

Lees verder...

Koken met je eigen gekweekte kruiden of groente

Ik heb totaal geen groene vingers en kruiden in een pot redden het bij mij nooit, maar toch heb ik vorig jaar een vierkante meter moestuin op mijn dakterras gezet en ben aan de slag gegaan. Het resultaat was enerzijds bevredigend (want lekker veel sla uit eigen tuin), maar anderzijds ook lachwekkend (want veel te

Lees verder...

Koken met kliekjes

Verlepte sla, een stukje overgebleven venkel, een uitgedroogde citroen, room met schimmel, een vergeten restje. Zeg eens eerlijk, hoeveel voedsel belandt bij jou niet op het bord maar in de prullenbak? Ik geef toe dat ik tot voor kort best wat voedsel verspilde. Ik kocht dan net teveel ingrediënten omdat ik bepaalde dingen niet per stuk

Lees verder...