Rubriek: Culi-genieten

Superspreads van Mister Kitchen

Chiazaadjes gebruiken om het fruit voor jams te geleren zodat er geen extra suiker nodig is. Ik zeg: geniaal! Mister Kitchen introduceerde onlangs drie superspreads in de smaken aardbei, abrikoos en bosbes-cranberry. Afgelopen weekend testte ik de spreads voor koken.blog. Producten die beter kunnen Mister Kitchen bestaat uit drie vrienden die reportages maken over eten

Lees verder...

Oproep voor basisscholen: doe mee aan de Very Vega Christmas Challenge

Ben jij een lekkerbek? Eet je alles, maar denk je ook aan het milieu? Wil je wel eens iets anders eten op het kerstdiner dan worstenbroodjes? Doe dan met je klas mee aan de Very Vega Christmas Challenge! Het kerstdiner is op veel basisscholen een populaire traditie. Kinderen en hun ouders worden gevraagd om  thuis iets

Lees verder...

Digitaal varken, echt varkensvlees

Met z’n allen een varken kopen dat een goed leven heeft gehad. Dat is het idee achter www.koopeenvarken.nl, een crowd butching project. Hobbykoks kunnen een deel van een varken kopen op het moment dat het beestje nog lekker in de modder rolt. Is het hele varken verkocht, dan wordt het geslacht en in pakketjes met

Lees verder...

Een oude liefde herontdekt

Mijn pastamachine was het afgelopen jaar niet veel meer dan een leuke accessoire op mijn keukentrolley. Onlangs toch het stof er maar weer eens van afgeblazen om zelf pasta te maken. En ik ben weer helemaal verslaafd! Niets leuker dan je eigengemaakte spaghetti, tagliatelle of ravioli in de pan te zien verdwijnen. Lekkerder van smaak

Lees verder...

Kerstinspiratie tijdens Taste of Christmas

Van kerstrecepten tot aan de tafelversiering en van een culinaire koek-en-zopie tot aan kerstcadeaus voor onder de boom. Tijdens het foodfestival Taste of Christmas, van 12 tot en met 14 december in de Jaarbeurs Utrecht, doe je volop inspiratie op voor de kerstdagen. Koop je voor 23 oktober online je toegangskaarten dan krijg je 2

Lees verder...

Testkeuken: BitesWeLove

Elke keer sta ik weer te twijfelen in de supermarkt. Want naast een frisse appel en romige banaan bijt ik ook graag in iets anders tussen de boterham een de warme hap door. Maar bijna alle repen zitten bomvol suiker en vooral bomvol calorieën. Beetje jammer. Maar gisteren viel er bij de koken.blog-redactie iets nieuws

Lees verder...

Vegetarische restaurantweek

Van pop-up restaurant tot sterrentent: tijdens de vegetarische restaurantweek biedt een groot aantal restaurants een vegetarisch menu voor een lage prijs. De vegetarische restaurantweek duurt tot en met 16 oktober. Bijna honderd restaurants in heel Nederland doen mee met de vegetarische restaurantweek, een initiatief van de Vegetariërsbond en Vara’s Vroege Vogels. De menu’s kosten €27,50, toprestaurants

Lees verder...

Niks zo Hollands als cookie

Wist je dat het Engelse woord ‘cookie’ afstamt van ons Nederlandse koekje? Nederlanders die in de zeventiende eeuw naar de Verenigde Staten emigreerden, namen de oude recepten van huis mee. Koekjes stammen uit Perzië, staat op Wikipedia. In zevenhonderd jaar voor Christus kwamen de eerste koekjes daar uit de oven. De Perzische keuken gebruikte toen

Lees verder...

Koekjesdag

5 oktober is het nationale Koekjesdag. Wij doen mee. En niet alleen omdat we gek zijn op koekjes. Omdat koken.blog het initiatief van harte steunt roepen we deze week uit tot Koekjesweek. Een week lang elke dag een koekjesrecept, koekjesverhaal of koekjesbaktips. Jum! Nationale feestdag Koekjesdag is in 2009 bedacht door cabaretier Jasper Smit, die

Lees verder...

Testkeuken: Tony Chocolonely Limited Editions

Ja, we zijn bij koken.blog groot fan van Tony’s. Daar schamen we ons helemaal niet voor. De karamel & zeezout is mijn persoonlijke all time favorite. Gelukkig (of helaas, want erg moeilijk te weerstaan) is die tegenwoordig opgenomen in het vaste assortiment van de buurtsuper. Maar ze blijven ontwikkelen daar bij Tony’s. Dus ook dit

Lees verder...

CHEFS®EVOLUTION 14&15 september

Ben je erbij geweest twee jaar geleden, bij CHEFS®EVOLUTION? Nee? Dan heb je nu opnieuw een kans! Ja, dan weet je zeker dat je er dit jaar weer bij moet zijn. Als vervolg op de succesvolle eerste editie wordt op zondag 14 en maandag 15 september 2014 de tweede editie van ‘Chefs (R)Evolution’ georganiseerd. Het

Lees verder...

CHEF!

2014 is het jaar van de food trucks. Op festivals en evenementen wordt door dit fenomeen het eten steeds beter. Dankzij de food trucks heb je nu niet alleen meer keuze uit frietjes en broodjes kroket, maar kun je culinair genieten van verse pasta’s, vegetarische burgers en spicy curries. De trucks zijn zelfs zo populair

Lees verder...

Spray cake: cake maken in 60 seconden

Koken is wetenschap. Dat weet je als je ooit een cake te lang in de oven hebt laten staan en als je ooit een mayonaise liet schiften. Wat er in je pannen en potten gebeurt is pure scheikunde. Dat bewees El Bulli ook met zijn texturas. Schuimpjes van appel, bolletjes van tomatensoep en blokjes koffie.

Lees verder...

Vissch Culiniar visfestival 5/7-9

De echte beleving van de haven creëren met een eigen culinair visfestival! Dat gaan ze doen in Scheveningen. Van vrijdag 5 t/m zondag 7 september staan de beste restaurants de verste vis voor u te bereiden op de eerste slag. Een prachtig stukje havenbeleving waar ook tijdens het festival de schepen aanmeren en afvaren. Kortom

Lees verder...

Garden Mania Midzomernacht

  Na een succesvolle debuut editie met o.a. artiesten en ontwerpers Eefje de Visser, Woody Veneman, Jo Meesters en Collaboration O, organiseert stadstuin GardenMania op zaterdag 21 juni voor de tweede maal een midzomernacht feest. De groene oase van Strijp-S verwelkomt de zomer op traditionele wijze met een zwoel en smakelijk programma.   Wat kun je verwachten? Een

Lees verder...