Rubriek: Culi-genieten

CHEF!

2014 is het jaar van de food trucks. Op festivals en evenementen wordt door dit fenomeen het eten steeds beter. Dankzij de food trucks heb je nu niet alleen meer keuze uit frietjes en broodjes kroket, maar kun je culinair genieten van verse pasta’s, vegetarische burgers en spicy curries. De trucks zijn zelfs zo populair

Lees verder...

Spray cake: cake maken in 60 seconden

Koken is wetenschap. Dat weet je als je ooit een cake te lang in de oven hebt laten staan en als je ooit een mayonaise liet schiften. Wat er in je pannen en potten gebeurt is pure scheikunde. Dat bewees El Bulli ook met zijn texturas. Schuimpjes van appel, bolletjes van tomatensoep en blokjes koffie.

Lees verder...

Vissch Culiniar visfestival 5/7-9

De echte beleving van de haven creëren met een eigen culinair visfestival! Dat gaan ze doen in Scheveningen. Van vrijdag 5 t/m zondag 7 september staan de beste restaurants de verste vis voor u te bereiden op de eerste slag. Een prachtig stukje havenbeleving waar ook tijdens het festival de schepen aanmeren en afvaren. Kortom

Lees verder...

Garden Mania Midzomernacht

  Na een succesvolle debuut editie met o.a. artiesten en ontwerpers Eefje de Visser, Woody Veneman, Jo Meesters en Collaboration O, organiseert stadstuin GardenMania op zaterdag 21 juni voor de tweede maal een midzomernacht feest. De groene oase van Strijp-S verwelkomt de zomer op traditionele wijze met een zwoel en smakelijk programma.   Wat kun je verwachten? Een

Lees verder...

restaurant Noble: terras met uitzicht over rivier

Je kunt het je met al deze regen bijna niet voorstellen, maar een week geleden zat ik nog in het zonnetje te genieten op het nieuwe terras van restaurant Noble in Den Bosch. Een plek waar het ruime terras om de oude boom heen is gebouwd en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de landerijen

Lees verder...

Wat doen we met papa op vaderdag?

Grote kans dat papa die dag al dik tevreden is met het volgen van een WK-wedstrijd op de televisie. Voor kinderen die meer willen en papa’s die houden van lekker eten volgen hier nog twee tips. Proper pub food Tom Kerridge,  de goedlachse Britse sterrenchef en koning van pub food, heeft al zijn succesvolle gerechten gebundeld in

Lees verder...

Risotto all’Amarone en topwijnen rond het gardameer!

De stad Verona trekt veel toeristen die de prachtige opera’s komen bekijken in de buitenlucht gezeten in een eeuwenoude arena. Vlak daarbij ligt het Italiaanse Gardameer dat al jaren een populaire vakantiebestemming is voor veel Nederlanders. In beide situaties geniet iedereen ook van de culinaire lekkernijen die deze streek te brengen heeft en natuurlijk drinken we

Lees verder...

Het weekend van de Rollende Keukens

In het Hemelvaartsweekend van 28 mei t/m 1 juni 2014 vindt alweer de zevende editie van Het weekend van de Rollende Keukens plaats op de Amsterdamse Westergasfabriek. Net als voorgaande jaren vind je hier meer dan 100 tot mobiel restaurant, bakkerij of rookoven omgebouwde bakbrommers, dubbeldekkers, pipowagens, campers, vrachtwagens, aanhangers en busjes. Samen vormen ze dit weekend het grootste

Lees verder...

1 recept insturen, honderden ervoor terugkrijgen!

Je hebt er vast wel eens van gehoord: kickstarter. De website waarop mensen geld kunnen zoeken voor hun product. De meest fantastische ideeën hopen ze door crowdfunding mogelijk te maken. Natuurlijk zijn wij vooral geïnteresseerd in de kookgerelateerde producten. Eentje in het bijzonder trok onze aandacht. Hij vergt een kleine investering van jou, en je

Lees verder...

Oosterscheldekreeft #1: Het seizoen is geopend!

Op 27 maart was koken.blog aanwezig bij de opening van het Oosterscheldekreeftseizoen. De 14de editie alweer. En zoals elk jaar was het weer een dag vol tradities, tot in de puntjes georganiseerd door de Kring van de Oosterscheldekreeft en VVV Zeeland. Want de Oosterscheldekreeft, die als een van de weinige producten nog een écht seizoen

Lees verder...

Met wie eet jij op 5 mei?

Je kan er natuurlijk voor kiezen om op 5 mei hutjemutje uit je dak te gaan op een bevrijdingsfestival. Maar waarom niet de vrijheid vieren met een lekkere maaltijd? Klinkt misschien gewoontjes, maar dat is het niet. Dat we kunnen eten wát en hoeveel we maar willen is eigenlijk best bijzonder. In de Hongerwinter van

Lees verder...

Cordon Bleu; food films and documentaries

De vierde aflevering van het festival (24 april) besteedt aandacht aan een thema dat iedereen raakt: eten. Dagschoteltips van beroemde chefs, babbelende tv-koks, dieetgoeroes, tv-kookwedsrijden: de aandacht voor eten en de kwaliteit van voedsel is alomtegenwoordig. Onder de titel ‘Cordon Bleu. Food films and documentaries’ besteedt Film & Science aandacht aan films en documentaires die

Lees verder...

Recept citroenijs – Week van het Ambachtelijke IJs

De start van het ijsseizoen wordt van zondag 23 tot en met zaterdag 29 maart gevierd met de Week van het Ambachtelijke IJs. Onderdeel van de activiteit is de verkiezing van de IJssalon van het Jaar, waarvoor vijf zaken genomineerd zijn. Zeven dagen ‘is het feest in alle ambachtelijke ijssalons in Nederland’ en worden diverse

Lees verder...

SPLASH! 6 april @Conservatorium Hotel

“The most beautiful thing in Tokyo is McDonald’s. The most beautiful thing in Stockholm is McDonald’s. The most beautiful thing in Florence is McDonald’s. Peking and Moscow don’t have anything beautiful yet.” zei Andy Warhol ooit over de Amerikaanse fastfood cultuur. Zoals Warhol met zijn werk doelt op het belang van ‘kijken’, zo leggen de

Lees verder...

Woensdag Winactie: Proef de lente (12-13 april)

Gelukkig, ook de meteorologische winter is voorbij. We willen nu alleen maar lente zien, voelen en proeven! Dat kan op 12 april a.s. tijdens het event ‘Proef de Lente’ in de Kasteeltuinen in Arcen. Deze prachtige tuin, aangelegd in het historische park rondom Kasteel Arcen, opent op 5 april a.s. het nieuwe seizoen. Het weekend

Lees verder...