Rubriek: Culi-genieten

Dol op pakjes en zakjes!

  Je durft er tegenwoordig bijna niet meer voor uit te komen dat je weleens kookt met hulp van een pakje of een zakje. Schichtig sluip je door de supermarkt met een zakje Conimex of Knorr in je mandje. Je zal maar gezien worden door een bekende. Dat JIJ, als culikenner en als foodie, niet

Lees verder...

De laatste asperges van dit seizoen!

Als je houdt van stoer en zonder opsmuk grill je je asperges lekker basic op de Big Green Egg. Ben je meer van de liflafjes, dan creëer je een mooi aspergegerechtje met kruidenschuim of eetbare bloemen. Met onze prachtige asperges van Hollandse bodem kun je veel kanten op. Ze zijn er nog maar even, dus

Lees verder...

Makreel: vet lekker!

Misschien heb je het al gezien toen je de afgelopen weken in de viswinkel was: februari is de maand van de makreel. Niks beters om deze saaie, winterse maand mee op te vrolijken dan een heerlijke, vette vis als de makreel. Ik was al fan van de makreel. Gerookt of overheerlijk als sushi of sashimi.

Lees verder...

Bakactie Pink Ribbon groot succes!

Bakactie Pink Ribbon groot succes: voor € 13.441,- roze koekjes verkocht!   Baksters en bakkers in het hele land doken de afgelopen weken voor Pink Ribbon de keuken in. Hun roze cupcakes, koekjes en biscuits in alle soorten, maten en smaken leverden maar liefst € 13.441,- op! Zaterdag 12 november, tijdens het culinaire event De

Lees verder...

Sushi op zijn best

Verse sushi is het allerlekkerst – maar dan ook echt vers! Daarom gruwde ik altijd van supermarktsushi: harde rijst, verlepte groenten en vis die z`n beste dagen echt wel had gehad. Zelf maken of naar een Japans restaurant waren dus lange tijd de enige opties voor deze sushifan. Workshop sushi maken Eerder dit jaar proefde

Lees verder...

Wild eten in de Achterhoek

Het wildseizoen is begonnen, laat de herfst maar komen! Na een tripje naar de Achterhoek, waar we wild en wijn proefden, ben ik er helemaal klaar voor. Het afscheid van de zomer is ieder jaar treurig en onvermijdelijk. De picknickmand mag weer naar zolder, de wijnkoelers voor flessen fris wit op het strand gaan weer

Lees verder...

Zeeuwse mosselen lekkerder dan ooit

Zeeuwse mosselen zijn absoluut veilig om te eten en dit jaar weer van superkwaliteit. In de zomer genoten we van een mosselbordje op het terras met een glas witte wijn erbij. Nu de dagen weer korter, kouder en natter worden, is het juist lekker om thuis een stevige mosselpan op tafel te zetten. Filtratie Net

Lees verder...

Foodfestivals zomeragenda

Gisteren vertelden we je uitgebreid over Cuisine Machine in Vlissingen dat dit weekend plaatsvindt. Niet gek dat we nu al fan zijn, als je weet dat de roots van twee van de drie kokenblog-redacteuren in Zeeland liggen. Maar omdat er nog veel meer festivals zijn dit weekend en komende zomer, hier een fijn overzichtje van

Lees verder...

Culinair Carnaval in Zeeland

Vlissingen is de place to be dit pinksterweekend voor foodies, culi`s en festivallovers – met of zonder kinderen. Wacht niet af wat het weer doet, maar stap in de trein (een rechtstreekse intercity vanaf Amsterdam en Rotterdam) of in de auto en reis af naar deze Zeeuwse stad-aan-zee. Neem het liefst een tent mee of

Lees verder...

Echt vlees uit België: Limousin Kraaibiefstuk

Dit weekend maakte ik een wondermooi stuk vlees klaar: kraaibiefstuk. Ik had daar nog nooit van gehoord – nou ja, misschien in de verte – maar het valt eigenlijk wel onder de noemer vergeten vlees. Na de vergetengroenten-hype van de afgelopen jaren, is er nu steeds meer aandacht voor de zogenaamde incourante delen van koe,

Lees verder...

Aspergefeest

Van de eerste asperges van het jaar wordt ik altijd superblij. Als foodpurist eet ik ze liever niet buiten het seizoen, dus asperges eten staat voor mij gelijk aan het begin van de lente. Helemaal mee eens dus, dat de officiële opening van het aspergeseizoen in april door de branche altijd uitbundig gevierd wordt. François

Lees verder...

Bijt me!

We zijn thuis op de valreep aan het kweken geslagen met de AH-moestuintjes. De eerste fase is altijd het leukst, van de potjes vullen tot de eerste kiemen die boven de grond komen. Daarna gaat het vaak bergafwaarts en komen we niet eens meer aan verpotten toe. Is er dan misschien een nóg simpeler methode

Lees verder...

Koop een kip

Na de inmiddels welbekende Koop een Koe, is er nu Koop een Kip en Koop een Varken. Koken.blog mocht het pakket van Koop een Koe eerder al uittesten. En we werden helemaal blij van de uitnodiging om op de boerderij in Baambrugge komen kijken. Nou, die Koe-versie kunnen we iig van harte aanbevelen. Maar hoe zit

Lees verder...

Woensdag WINactie: 3×2 tickets ‘Taste of Holland’

Nederland meer is dan snert en stroopwafels. Het nieuwe foodfestival Taste of Holland bewijst dat. Hollandse meesters leggen kunstwerkjes op het bord, bekende chefs koken en presenteren live op dit foodfestival. Je kunt je verheugen op de meest verrassende ‘signature dishes’, wijn- en bierproeverijen, workshops en een inspiratiepodium. En natuurlijk ga je ook zelf aan

Lees verder...