Rubriek: Culi-genieten

Oosterscheldekreeft #1: Het seizoen is geopend!

Op 27 maart was koken.blog aanwezig bij de opening van het Oosterscheldekreeftseizoen. De 14de editie alweer. En zoals elk jaar was het weer een dag vol tradities, tot in de puntjes georganiseerd door de Kring van de Oosterscheldekreeft en VVV Zeeland. Want de Oosterscheldekreeft, die als een van de weinige producten nog een écht seizoen

Lees verder...

Met wie eet jij op 5 mei?

Je kan er natuurlijk voor kiezen om op 5 mei hutjemutje uit je dak te gaan op een bevrijdingsfestival. Maar waarom niet de vrijheid vieren met een lekkere maaltijd? Klinkt misschien gewoontjes, maar dat is het niet. Dat we kunnen eten wát en hoeveel we maar willen is eigenlijk best bijzonder. In de Hongerwinter van

Lees verder...

Cordon Bleu; food films and documentaries

De vierde aflevering van het festival (24 april) besteedt aandacht aan een thema dat iedereen raakt: eten. Dagschoteltips van beroemde chefs, babbelende tv-koks, dieetgoeroes, tv-kookwedsrijden: de aandacht voor eten en de kwaliteit van voedsel is alomtegenwoordig. Onder de titel ‘Cordon Bleu. Food films and documentaries’ besteedt Film & Science aandacht aan films en documentaires die

Lees verder...

Recept citroenijs – Week van het Ambachtelijke IJs

De start van het ijsseizoen wordt van zondag 23 tot en met zaterdag 29 maart gevierd met de Week van het Ambachtelijke IJs. Onderdeel van de activiteit is de verkiezing van de IJssalon van het Jaar, waarvoor vijf zaken genomineerd zijn. Zeven dagen ‘is het feest in alle ambachtelijke ijssalons in Nederland’ en worden diverse

Lees verder...

SPLASH! 6 april @Conservatorium Hotel

“The most beautiful thing in Tokyo is McDonald’s. The most beautiful thing in Stockholm is McDonald’s. The most beautiful thing in Florence is McDonald’s. Peking and Moscow don’t have anything beautiful yet.” zei Andy Warhol ooit over de Amerikaanse fastfood cultuur. Zoals Warhol met zijn werk doelt op het belang van ‘kijken’, zo leggen de

Lees verder...

Woensdag Winactie: Proef de lente (12-13 april)

Gelukkig, ook de meteorologische winter is voorbij. We willen nu alleen maar lente zien, voelen en proeven! Dat kan op 12 april a.s. tijdens het event ‘Proef de Lente’ in de Kasteeltuinen in Arcen. Deze prachtige tuin, aangelegd in het historische park rondom Kasteel Arcen, opent op 5 april a.s. het nieuwe seizoen. Het weekend

Lees verder...

GardenMania community gardening

Samen in en aan een tuin werken en je eigen groentes, bloemen en planten verbouwen. Meewerken aan het bouwen van een tuin, te midden van kunst, muziek en literatuur. Lezingen en workshops volgen of gewoon samen lekker eten, en dat tussen de oude fabriekspanden in het creatieve hart van Eindhoven op Strijp-S. GardenMania is een

Lees verder...

Dynamic Foodshowroom in stadstuin Kweekland

Benieuwd welke producten er in en rondom Arnhem groeien, hoe ze smaken en hoe je ze kunt bereiden? Ter gelegenheid van de opening van stadstuin Kweekland op 16 maart, organiseert Dynamic Foodshowroom een maand lang diverse activiteiten waarin lokale voeding centraal staat. Vorig jaar was koken.blog al erg enthousiast over de publicatie en het eetcafe van

Lees verder...

It’s the food, my friend!

De debatreeks ‘It’s the Food…’ komt er weer aan! De zesdelige reeks over voedsel en het voedselsysteem vindt tussen maart en mei plaats in Amsterdam, in de Rode Hoed. Net zoals voorgaande jaren is de zesdelige debatreeks onder leiding van Felix Rottenberg over de toekomst van de landbouw en ons voedsel. Vanaf 4 maart vier

Lees verder...

‘Mizuwari’ Izakaya stijl

Van sommige ontdekkingen wordt je echt heel blij en daar hoort culinaire hotspot Izakaya zeker bij. Ook al ontdekken wij dit eigentijdse architectonisch prachtig ontworpen Japanse restaurant rijkelijk laat, het is zeker de moeite waard. Izakaya opende namelijk al een jaar geleden zijn deuren en grenst aan het Sir Albert Hotel dat gebouwd is in een

Lees verder...

Food Film Festival 2014

Het was te verwachten. Als je ieder jaar hard werkt om het Food Film Festival nog beter, leuker en lekkerder te maken, dan wordt filmhuis Studio/K  als locatie al snel te klein. De Westergasfabriek in Amsterdam biedt gelukkig meer mogelijkheden. Dus dit jaar kun je hier op 9, 10 en 11 mei terecht voor een

Lees verder...

Testkeuken: Sweet Tahini

Soms krijgen we culipost die echt de moeite waard is om te delen. De Sweet Tahini sesampasta bijvoorbeeld, is een waardige aanvulling op alle andere soorten ‘zoet’ broodbeleg in je voorraadkast. De sesampasta tahin/tahini is in Nederland vooral bekend als ingrediënt voor hummus (koken.blog recept), baba ganoush (koken.blog recept) en andere oosterse gerechten. Minder bekend

Lees verder...

Gastblog: Review Huishoudbeurs en FoodieBag

    Gastblog door Shy, winnares Huishoudbeurs & Foodiebag winactie Op 15 februari 2014 werd ik verrast door koken.blog met de volgende tweet: ‘Hoera, je hebt gewonnen!’ En wat ik gewonnen heb? 2 toegangskaarten voor de Huishoudbeurs en een foodiebag… Mensen die mij kennen, weten dat je mij erg gelukkig maakt met eten Afgelopen woensdag

Lees verder...

ZeeDiner 1 maart 2014

Tijd voor het jaarlijkse benefietdiner! Net zoals voorgaande jaren organiseert de YFM ook dit jaar weer een benefietdiner. Met koks uit heel Nederland en veilingobjecten waar je je ogen niet vanaf kunt houden wordt het weer een spectaculinaire avond in restaurant Merkelbach in Amsterdam.

Lees verder...

Japan Food Experience

  Tussen 15-23 februari a.s. doen ruim 30 Nederlandse restaurants mee aan de Japan Food Experience die JRO (Organisation to Promote Japanese Restaurants Abroad) en MAFF (ministerie van landbouw, bosbouw en visserij van Japan) in samenwerking met de Wine & Food Association organiseren. Deze week worden speciaal hiervoor uit Japan zwarte boxen binnengevlogen met daarin

Lees verder...