Rubriek: Culi-genieten

Testkeuken: de Mathijs Maaltijdbox

Niet hoeven nadenken, niet hoeven shoppen, maar wel een origineel gerecht op tafel, zelf gemaakt met eersteklas ingrediënten – en niet met wat er toevallig voorradig was bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Dat is dus de reden dat de maaltijdbox stormenderwijs Nederland veroverd. In sommige kantoortuinen schijnt op bezorgdagen over weinig anders gepraat te worden dan

Lees verder...

Buffelknuffelen op de Stoerderij

Maanden geleden ontving ik van Boska een zelfmaak-mozzarellaset. Superleuk om eens te proberen natuurlijk. Volgens recept was de basis voor deze mozzarella volle, zo vers mogelijke melk. Maar ja, daar maak je natuurlijk geen superduper mozzarella van. De Italianen maken het niet voor niets van buffelmelk. Dat wilde ik dus ook. De Stoerderij Al snel

Lees verder...

Een beetje van mezelf en een beetje van Rio Mare

‘Dat is toch veel te veel werk?’ Een veelgehoorde opmerking als ik vertel dat ik geen brood eet als lunch maar salade. Voor iedereen die eigenlijk ook liever salade eet maar hiervoor niet of nauwelijks tijd heeft zijn er de kant-en-klare tonijnsalades van Rio Mare. Ik mocht voor koken.blog de verschillende smaken testen. Rio Mare

Lees verder...

Fenix Food Factory: the place to be

De kenners weten het: Rotterdam is al heel lang geleden Amsterdam voorbij gestreefd op eetgebied. Rotterdam is the place to be voor foodies. Met hippe restaurants en eetwinkels, veelal lekker laagdrempelig en no-nonsense, net als de stad zelf. Als provinciaal kom ik niet zo heel vaak in de grote stad, maar afgelopen week bezocht ik,

Lees verder...

Test: Snack- en maaltijdrepen van Curves

Snackrepen heb je in alle soorten en maten. Ik vind ze ideaal als tussendoortje en heb er bijna altijd wel eentje in mijn tas. Favorieten heb ik eigenlijk niet. De ene keer koop ik raw bars bij de biowinkel, de andere keer zie ik een aanbieding bij bijvoorbeeld De Tuinen en neem ik die mee.

Lees verder...

Beleef biologisch en ga Lekker naar de Boer

Mijn groente en fruit koop ik het liefste bij de boer. Langzaamaan ben ik allerlei adresjes aan het verzamelen waar ik voor mijn boodschappen terecht kan. Ik ken nog niet alle biologische boerderijen in mijn omgeving, maar stukje bij beetje kom ik er wel. Komend weekend heb ik weer volop de gelegenheid om nieuwe plekjes

Lees verder...

Rens Kroes opent pop-up restaurant

Rens Kroes opent ter gelegenheid van de lancering van haar nieuwe boek Powerfood – Van Friesland naar New York gedurende drie dagen een pop-up restaurant bij Amsterdam Flavours op het terrein van de Westergasfabriek. Wie op 12, 13 of 14 juni komt eten wordt door Rens Kroes zelf welkom geheten. En alsof dat nog niet

Lees verder...

Eten uit een doos

Maaltijdboxen, er is geen ontsnappen meer aan. Steeds meer bedrijven willen voor je bedenken wat je eet en de boodschappen voor je doen. Daarna bezorgen ze alles bij je thuis in een kekke doos, met uitgebreide bereidingsinstructies. Een logische trend in onze ren-je-rot, geen-tijd-om-te-koken- maatschappij. Daarom weersta ik de verleiding niet langer en bestel ook

Lees verder...

De internationale gehaktballentest

Dat hadden we nog nooit meegemaakt, dat er thuis gesmeekt werd om niet nog meer gehaktballen. Waren ze niet lekker dan? O, jawel. Erg lekker zelfs. Maar alle smaken gehaktmix van Meatballs & Co testen in een paar weken, dat was dus hard werken. En daarvan moest de broekriem al snel wat losser ook. Oma’s

Lees verder...

Weekendtip: Antwerpen Proeft

Al sinds de eerste editie zijn wij fan van Antwerpen Proeft. Want wat wij in Nederland best goed kunnen, kunnen de Belgen toch echt nog iets beter. Dit culinaire festival in het centrum van Antwerpen is alles wat je er van verwacht. En nog ietsje meer. Want hier is de aankleding en organisatie altijd top,

Lees verder...

Koop gewoon een koe

Dit concept verdient veel aandacht, vonden de bedenkers en producenten van ‘Koop een koe’ bij De Lindenhof. Dus nodigden ze vorige week een hele groep foodbloggers uit om hen te vertellen over hun koeien. En om ons persoonlijk kennis te laten maken met hun bijzondere vlees, dat via internet in een pakket kan worden besteld.

Lees verder...

Oog in oog met de chefs van 24Kitchen

Als ‘daggast’ voelde ik me afgelopen zondag bij 24Kitchen&cottages bij De Eemhof in Zeewolde enigszins een vreemde eend in de bijt. Niet zo gek, als je bedenkt dat de rest van het gezelschap bij de workshops, kookcolleges en andere culinaire activiteiten al sinds vrijdag op de locatie was en zich volledig had ondergedompeld in dit

Lees verder...

Culi-events Rotterdam

Ook in Rotterdam is er veel te beleven op culi-gebied. Met de opening van de Markthal werd Rotterdam al stevig op de culinaire kaart gezet. En aan bijzondere restaurants is ook geen gebrek, denk aan FG,  Parkheuvel en Zeezout. Aan dat fijne lijstje worden nu nog twee culi-events toegevoegd: het foodtruckfestival Truckin’ en Op z’n

Lees verder...

Eeterij op Wielen

Dat foodtrucks dé culinaire hit zijn van dit jaar is geen nieuws. En dat is mede dankzij de ‘foodtruck promofilm’ Chef! Wij juichen dat alleen maar toe. Want het is zo’n fijne culinaire toevoeging aan de geijkte eetvoorzieningen op events en festivals. Wij hebben wel genoeg van de broodjes hamburgers met veel te lang gebakken

Lees verder...

Melk voor elk

Ik ben niet de jongste merk ik, als ik persoonlijke herinneringen aan melk ga ophalen. In het boerendorp waar ik opgroeide, werden de authentiek melkbussen vol langs de weg gezet, om opgehaald te worden door de rammelende melkwagen. En als we ‘s zomers op de boerderij bij mijn tante logeerden, mochten we zelfs een stukje

Lees verder...