Rubriek: Culi-genieten

Woensdag WINactie: 3×2 tickets ‘Taste of Holland’

Nederland meer is dan snert en stroopwafels. Het nieuwe foodfestival Taste of Holland bewijst dat. Hollandse meesters leggen kunstwerkjes op het bord, bekende chefs koken en presenteren live op dit foodfestival. Je kunt je verheugen op de meest verrassende ‘signature dishes’, wijn- en bierproeverijen, workshops en een inspiratiepodium. En natuurlijk ga je ook zelf aan

Lees verder...

Reizende sterren (29/31 jan) en TREK

Terwijl het in ons land eindelijk wat kouder begint te worden en we eindelijk de stamppotten en rookworst weer kunnen serveren, komen in ons postvak alweer de eerste berichten binnen over de zomer. Een van Nederlands’ grootste foodtruckfestivals maakt hun ideeën voor dit jaar bekend. Daar worden we blij van! En die plannen delen we

Lees verder...

Amsterdam Symposium on the History of Food

Toptip voor iedereen die ook maar een beetje serieus geïnteresseerd is in food en foodcultuur: Amsterdam Symposium on the History of Food. Volgende week vindt dit symposium weer plaats bij de UvA. Serieuze kost voor elke liefhebber. Wat kun je verwachten? Geen flauwe feitenlezers hier, maar diepgaande lezingen. Lezingen waar je écht iets van opsteekt.

Lees verder...

Food Filmfestival – 28 november

Het Food Filmfestival is op zaterdag 28 november te gast op het grootste documentaire-filmfestival ter wereld: IDFA. Nu ben ik sowieso een enorm film- en docufan. Maar als die docu’s dan ook nog eens in het teken staan van food, tja, dan heb je me te pakken. In IDFA-locatie Vlaams Cultuurhuis de Brak  ke Grond

Lees verder...

Zelf cheffen bij Amarone

Altijd al eens zelf in een sterrenkeuken achter het fornuis willen staan? Dat kan nu oa bij Amarone. Via gastkok.nl kun je namelijk een ‘dagje meedraaien in de keuken’ boeken. Ook leuk om je kookgrage vriend of vriendin cadeau te doen tijdens de komende feestdagen! Gert Blom, chef kok van het restaurant bekroond met een

Lees verder...

Kookboekenweek van start

De Kookboekenweek, een initiatief van het CPNB, is vandaag van start gegaan. Tot en met zondag 1 november is er in de boekwinkel en bibliotheek extra aandacht voor het kookboek. Daarnaast zijn er allerlei culinaire activiteiten, zoals workshops, filmvertoningen, ontmoetingen met schrijvers van kookboeken en boekpresentaties met proeverijen. Populariteit kookboeken toegenomen Hoeveel kookboeken heb jij

Lees verder...

Dutch Design Week – de foodtips

Het is Dutch Design Week in Eindhoven. Nog tm 25 oktober kun je genieten van heel veel design, exposities, innovaties, talkshows en muziek. Maar er moet natuurlijk ook gegeten worden. En dat kan prima op de DDW. Van heerlijke hamburgers van de mannenbarbeque tot eten in een gevangenis, van tweesterrendiner in een kerk tot foodtruck

Lees verder...

Testkeuken: zelfmaakmozzarella

Op koken.blog zie je regelmatig recepten en reviews voorbijkomen met en van mozzarella. Bijvoorbeeld deze salade met vijgen, Zeeuwse ham en mozzarella en deze zoektocht naar de lekkerste salade caprese. Het zal je dus niet verbazen dat mozzarella een van onze favoriete kaasjes is. Ik was dan ook blij verrast toen ik een zelfmaakset van

Lees verder...

Smaakkaravaan

Nog niets te doen dit weekend? Op naar Tilburg dan! Wegens het succes van vorig jaar wordt dit jaar de tweede editie van Smaak Karavaan georganiseerd. Vanaf vandaag tm zondag slaan een bonte verzameling van mobiele keukens hun kamp op in de Spoorzone, en staan dan garant voor een groot ludiek eetavontuur. Bakbrommers, stomende campers,

Lees verder...

Sergio’s Foodfest

Pak je agenda. En een rode pen. Sla je agenda open op 7 september. En schrap alles uit die dag wat erin staat. Op 7 september moet je namelijk naar Cadzand. Cadzand? Da’s een heel klein dorpje aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Maar een bijzonder dorpje, want daar is in het standhotel Pure C van Sergio

Lees verder...

Testkeuken: de Mathijs Maaltijdbox

Niet hoeven nadenken, niet hoeven shoppen, maar wel een origineel gerecht op tafel, zelf gemaakt met eersteklas ingrediënten – en niet met wat er toevallig voorradig was bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Dat is dus de reden dat de maaltijdbox stormenderwijs Nederland veroverd. In sommige kantoortuinen schijnt op bezorgdagen over weinig anders gepraat te worden dan

Lees verder...

Buffelknuffelen op de Stoerderij

Maanden geleden ontving ik van Boska een zelfmaak-mozzarellaset. Superleuk om eens te proberen natuurlijk. Volgens recept was de basis voor deze mozzarella volle, zo vers mogelijke melk. Maar ja, daar maak je natuurlijk geen superduper mozzarella van. De Italianen maken het niet voor niets van buffelmelk. Dat wilde ik dus ook. De Stoerderij Al snel

Lees verder...

Een beetje van mezelf en een beetje van Rio Mare

‘Dat is toch veel te veel werk?’ Een veelgehoorde opmerking als ik vertel dat ik geen brood eet als lunch maar salade. Voor iedereen die eigenlijk ook liever salade eet maar hiervoor niet of nauwelijks tijd heeft zijn er de kant-en-klare tonijnsalades van Rio Mare. Ik mocht voor koken.blog de verschillende smaken testen. Rio Mare

Lees verder...

Fenix Food Factory: the place to be

De kenners weten het: Rotterdam is al heel lang geleden Amsterdam voorbij gestreefd op eetgebied. Rotterdam is the place to be voor foodies. Met hippe restaurants en eetwinkels, veelal lekker laagdrempelig en no-nonsense, net als de stad zelf. Als provinciaal kom ik niet zo heel vaak in de grote stad, maar afgelopen week bezocht ik,

Lees verder...

Test: Snack- en maaltijdrepen van Curves

Snackrepen heb je in alle soorten en maten. Ik vind ze ideaal als tussendoortje en heb er bijna altijd wel eentje in mijn tas. Favorieten heb ik eigenlijk niet. De ene keer koop ik raw bars bij de biowinkel, de andere keer zie ik een aanbieding bij bijvoorbeeld De Tuinen en neem ik die mee.

Lees verder...