De laatste asperges van dit seizoen!

grilled

Als je houdt van stoer en zonder opsmuk grill je je asperges lekker basic op de Big Green Egg. Ben je meer van de liflafjes, dan creëer je een mooi aspergegerechtje met kruidenschuim of eetbare bloemen. Met onze prachtige asperges van Hollandse bodem kun je veel kanten op. Ze zijn er nog maar even, dus koop ze nu!

Niven Kunz

Wat gaat het ieder jaar toch snel, dat aspergeseizoen! Het lijkt nog maar kort geleden dat Niven Kunz, aspergeambassadeur 2017, op een prachtige, frisse voorjaarsdag het seizoen opende in het Amstel Hotel in Amsterdam. En nu hebben we nog maar een paar dagen, want op 24 juni is het weer voorbij voor een jaar. Je kunt tegenwoordig het hele jaar rond asperges kopen in Nederland natuurlijk, maar dan worden ze vaak ingevlogen uit verre oorden. En qua smaak gaat er echt niets boven verse asperges van Hollandse bodem.

Francois Geurds

Nu nog even flink inslaan dus. Om gelijk te eten en om te bewaren. Want van de aspergeambassadeur van vorig jaar, Francois Geurds, leerden we dat je asperges heel goed kunt invriezen. Zijn manier hiervoor: Schil de asperges en vries ze vervolgens rauw in, in een luchtdichte zak of diepvriesbak. Voor gebruik niet ontdooien, maar bevroren koken of stomen. Dus zo uit de vriezer de pan in; hoezo zouden asperges geen convenience food zijn?!

kok

Amstel Hotel

In het Amstel Hotel kregen we een parade van bijzondere aspergegerechtjes geserveerd; een bron van inspiratie. Een charlotte van dunne asperges met gamba`s, asperges aan een spies van de Big Green Egg met kalfsvlees en asperges met krokant gebakken zalm en kruidenschuim. Ook de klassieker van asperges met ham en ei werd geserveerd; perfect bereid!

_MG_6520

Brabant

Het afgelopen weekend haalde ik bij een boer in Brabant een flinke tas asperges om het seizoen mee af te sluiten. Ik maakte asperges van de barbecue met dat heerlijke grillsmaakje. een deel ervan hield ik stiekem apart om de volgende dag in een pastasalade met gegrilde zalm te doen. Verder maakte ik asperge-hamsalade voor op een broodje en een frittate met asperges, zoete aardappel, lamsoor en een beetje geraspte geitenkaas. Lekker boerse gerechten, want daar had ik gewoon zin in! Een paar flinke porties verdwenen in de vriezer voor de komende maanden. Misschien wel mooie culinaire hoogstandjes van te maken, zoals deze dessert-uitsmijter: bavarois met geconfijte asperges.

Of misschien maak ik ze toch weer zoals de man in huis ze het liefst eet: met ham, ei en aardappeltjes!

Lees ook:Niven Basics Vis
Lees ook:Niven Basics Groenten
Lees ook:Recept Asperges met zalm en basilicumsaus
Lees ook:Het is weer aspergetijd!
Lees ook:Recept – Waldorfsalade op z’n Nivens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>