Recept Herman den Blijker: Konijn met pruimen en bier

In zijn nieuwste kookboek laat Herman den Blijker zien wat hij zoal op een dag zou kunnen doen. En denk maar niet dat zelf koken daar bij hoort, daar lijkt hij toch echt de tijd niet meer voor te hebben. Hij bezoekt inspirerende ambachtsmensen, koks en andere restaurants en geeft dan allerlei recepten die hij naar aanleiding van het bezoek verzon, of van hen kreeg. Altijd trek heet het kookboek, en het is een tamelijk sober vormgegeven boek. Voor de liefhebbers staan er veel prenten in van Herman zelf, maar ook de mensen die hij bezoekt worden uitgebreid geportretteerd. Vandaag wordt het boek officieel gepresenteerd en ik ben erg benieuwd wat er tijdens die presentatie te eten zal zijn. Maar dat is natuurlijk niet in Altijd trek na te lezen.

De inspiratie voor dit recept voor Konijn met pruimen en bier deed hij in Brussel op waar hij voor dit boek ging lunchen. 

KONIJN MET PRUIMEN EN BIER
Voor 4 personen

Ingredienten:
* 1 kilo konijn (dijen of andere stoofstukken)
* zonnebloemolie
* 50 gr roomboter
* 4 uien
* 3 el rode wijnazijn
* 4 el honing
* 1 flesje bier, Belgisch bruin, Rodenbach of geuze
* 250 ml kippenbouillon
* 4 takjes tijm
* 1 blaadje laurier
* 20 paarse pruimen (evt gedroogd)
* zout en peper

Bereidingswijze:
Verhit wat olie in een grote, diepe pan en bak hierin de stukken konijn aan alle zijden goudbruin. Doe dit eventueel in porties. Draai dan het vuur lager.
Verhit de boter in een koekenpan, en bak hierin de ringen ui zacht en lichtbruin. Blus de uien af met de rode wijnazijn.
Doe de uien met het vocht in de pan met het konijn. Voeg ook de honing toe, roer goed door en zet het vuur laag.
Voeg het bier toe, laat het uitschuimen en inkoken.
Voeg de kippenbouillon toe met de kruiden en als je gedroogde pruimen gebruikt mogen die er nu bij.
Stoof het konijn langzaam gaar (ca 45 minuten).
Voeg tegen het einde de verse pruimen, zonder schil en pit, toe.
Breng op smaak met peper en zout.

Uit: Herman den Blijker & Jaap van Rijn – Altijd Trek – Kosmos – isbn: 9789021546759

—-

Lees ook:Recept Gordon Ramsay Gestoofd konijn met perencider
Lees ook:Recept Gesmoord konijn met druiven en riesling
Lees ook:Herman den Blijker heeft Altijd Trek
Lees ook:Recept – Vlaams stoofvlees met friet
Lees ook:Recept Soep met boerenkool en chorizo

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Recept Herman den Blijker: Konijn met pruimen en bier

  1. Marianne Rademakers

    Maak dit recept konijn met pruimen en Belgisch bier nu voor de tweede keer. Heerlijk met rode kool en appeltjes.

      /   Reply  / 
    1. Jill Lauret

      Ja, lekker Marianne. Rode kool met appeltjes is er inderdaad heerlijk bij! Geniet ervan!

        /   Reply  / 
  2. John

    Erg Lekkahh

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>