Rubriek: Nieuws

restaurant Noble: terras met uitzicht over rivier

Je kunt het je met al deze regen bijna niet voorstellen, maar een week geleden zat ik nog in het zonnetje te genieten op het nieuwe terras van restaurant Noble in Den Bosch. Een plek waar het ruime terras om de oude boom heen is gebouwd en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de landerijen

Lees verder...

Wat doen we met papa op vaderdag?

Grote kans dat papa die dag al dik tevreden is met het volgen van een WK-wedstrijd op de televisie. Voor kinderen die meer willen en papa’s die houden van lekker eten volgen hier nog twee tips. Proper pub food Tom Kerridge,  de goedlachse Britse sterrenchef en koning van pub food, heeft al zijn succesvolle gerechten gebundeld in

Lees verder...

Wie is het beste clubje hobbykoks?

Hoe goed kan jouw kookclub koken? Zijn de vijfgangendiners die jullie met elkaar bedenken niet te overtreffen? Dan is het hoog tijd voor wat erkenning. Laat zien hoe getalenteerd jouw club is tijdens de grote cook-off van ELLE eten en De Kookfabriek op 5 oktober 2014 in Amsterdam en ding mee naar de kokende titel Kookclub van

Lees verder...

Het beste restaurant ter wereld 2014 is …

… opnieuw NOMA van René Redzepi in Kopenhagen (Denemarken). Zojuist is de hele top50 via twitter bekend gemaakt. De World’s 50 best restaurant sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna, zoals de lijst officieel heet, kan ieder jaar rekenen op veel belangstelling. De nummer 1 van vorig jaar, El cellar de Can Roca uit Girona in

Lees verder...

Hoftrammm…restaurant op wielen

Pierre Wind, de hyperactieve tv-kok en kookboekenschrijver staat vanaf volgende maand op de tram in Den Haag. Nee, een nieuw carrièrepad is hij niet ingeslagen. Integendeel. Pierre Wind wordt na 18 jaar weer chef-kok. Dit keer van een wel heel bijzonder restaurant: het eerste op wielen! Nou ja, in Nederland dan. Want in België rijdt al

Lees verder...

Vandaag is het Zoppedoppe Donderdag!

Het maakt niet uit hoe je vandaag noemt: Witte of Groene Donderdag. Er zijn meerdere namen verzonnen voor de donderdag voor Pasen. Persoonlijk vind ik die van onze zuiderburen het allerleukst: Zoppedoppe Donderdag. Zo genoemd omdat het daar vroeger de gewoonte was om op deze dag brood in wijn te dopen. Nu ben ik niet

Lees verder...

Giulia’s Toscane

Terwijl de ene het zich nog dagelijks makkelijk maakt met pakjes, zakjes en kant-en-klaar gerechten, bindt de ander het schort om voor uurtjes vrijwillig zweten aan aanrecht en fornuis. Toch willen we uiteindelijk allemaal hetzelfde: een lekker maaltijd op tafel zetten. Dat je dit met weinig handelingen kan bereiken bewijst de Toscaanse keuken. Kijk maar eens naar

Lees verder...

Wageningse Persprijs voor Uitgekookt

Herinner je het ‘kookboek’ Uitgekookt! nog? Een paar maanden geleden hebben we aandacht besteed aan dit leuke boek van Annemieke Smit, die op een wel hele originele manier de wetenschap achter keukenmisbaksel uitlegt. Deze week werd zij met het boek winnaar van de Persprijs 2014 die het Wageningen Universiteits Fonds vierjaarlijks uitlooft. Volgens de jury verdient Annemieke Smit

Lees verder...

‘Mizuwari’ Izakaya stijl

Van sommige ontdekkingen wordt je echt heel blij en daar hoort culinaire hotspot Izakaya zeker bij. Ook al ontdekken wij dit eigentijdse architectonisch prachtig ontworpen Japanse restaurant rijkelijk laat, het is zeker de moeite waard. Izakaya opende namelijk al een jaar geleden zijn deuren en grenst aan het Sir Albert Hotel dat gebouwd is in een

Lees verder...

The Big Green Egg book

Heel enthousiast reageerde ik op het nieuws dat er een ‘Big Green Egg’ kookboek’ uitkwam. Sinds een paar jaar ben ook ik een trotse bezitter van dit veelzijdige culinaire apparaat dat verbluffende resultaten geeft. Ik heb een aantal kookworkshops gevolgd bij Librije’s Atelier en ben vervolgens zelf aan de slag gegaan met experimenteren. Ik vermoed

Lees verder...

Recept Dutch Cuisine: tarte tatin van boerenkoolstelen

Vorige week, tijdens de Horecava, werd Dutch Cuisine officieel gepresenteerd. Dutch Cuisine is het nieuwe Nederlandse eten met verse groenten in de hoofdrol, vlees en vis in een bijrol. Onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die naar de natuur smaken, puur en echt. Echt eten bestaat uit pure ingrediënten die door mensen zelf worden bereidt,

Lees verder...

Iran zien, ruiken en proeven tijdens Cinema Culinair

Iran zien, ruiken en proeven tegelijkertijd. Het kán en je hoeft er echt niet voor naar het land af te reizen. Op 15 februari is er weer een nieuwe editie van Cinema Culinair. Dit keer de mooie Iraanse film The Fish Fall in Love. En net als de vorige succesvolle edities kun je de gerechten uit de

Lees verder...

Cookening.com ‘de AirBNB voor food’

Tijdens reizen zoek ik altijd de authentieke restaurantjes op. Restaurants waar we authentieke gerechten kunnen proeven, die al jaren zo worden gemaakt. Waarvan de recepten van oma op dochter, op dochter zijn doorverteld. Gerechten met een verhaal. Dus ik ben direct enthousiast over dit nieuwe eet-concept! Cookening.com is ongeveer hetzelfde als AirBNB, maar dan voor

Lees verder...

Tip: iedere dag boerenkool-superfood bij de hand

Boerenkool is heel makkelijk te bewaren in de vriezer. Zo kun je op ieder moment genieten van een boerenkoolgerecht of heb je altijd een voorraadje van dit lekkere superfood bij de hand. Hoe je een voorgesneden en verpakte zak in de diepvries bewaart, behoeft denk ik niet veel uitleg. Ruimte in de vriezer is dan

Lees verder...