Sushi op zijn best

sushi5

Verse sushi is het allerlekkerst – maar dan ook echt vers! Daarom gruwde ik altijd van supermarktsushi: harde rijst, verlepte groenten en vis die z`n beste dagen echt wel had gehad. Zelf maken of naar een Japans restaurant waren dus lange tijd de enige opties voor deze sushifan.

Workshop sushi maken

Eerder dit jaar proefde ik op de Culiperslunch in Amsterdam echter de sushi van Sushi Daily (jawel te koop in de supermarkt) en ik was behoorlijk onder de indruk. Vers, royale stukken vis en perfecte smaak. Daar wilde ik wel meer van weten. Dus toen ik werd uitgenodigd voor een workshop sushi maken bij de eerste vestiging ooit in Nederland van Sushi Daily (sinds 2013 gevestigd in de Albert Heijn XL aan het Gelderlandplein in Amsterdam), twijfelde ik niet.

sushi4

Supervers

Ons clubje foodbloggers werd ontvangen door sushichefs Buddy en Tanya en we wilden niet liever dan gelijk aan de slag natuurlijk. Nu heb ik in mijn leven al best wat sushi gerold, maar toch heb ik nog wat handige trucs bijgeleerd deze middag. En zoals ik al verwachtte, de ingrediënten die worden gebruikt bij Sushi Daily zijn van de beste kwaliteit en supervers. Dan heb je met sushi maken het halve werk al gedaan. We rolden een California Roll met surimi en avocado en een handroll, wat nog best lastig bleek. Mocht je je daar zelf meer in willen bekwamen, dan kom je best een eind met instructievideo`s op YouTube.

sushi2

Shop-in-shop

Sushi Daily werkt met een shop-in-shop concept. In vestigingen van grote Albert Heijn winkels, wordt in een aparte shop de sushi onder eigen vlag dagelijks vers gemaakt. De klant kan de verse sushi uit de vitrine pakken en gewoon afrekenen bij de kassa met de andere boodschappen. Een speciale bestelling is ook mogelijk, ter plekke of vooraf. Je sushi wordt dat speciaal voor jou ter plekke vers gemaakt door de chefs van Sushi Daily.

Zalm

Natuurlijk mochten we ook nog even een kijkje in de keuken nemen. Chef Viktor liet ons in Amsterdam zien hoe hij zeer bedreven een zalm fileerde tot mooie stukken, perfect om te gebruiken voor sushi. Afsnijdsels en te kleine stukjes werden apart bewaard voor de tartaar. Op de paar vierkante meter die de `keuken` besloeg, stonden om hem heen de overige koks met veel vakmanschap en precisie de sushi te rollen en te snijden, om gelijk in de vitrine te zetten.

sushi3

Foodwaste

Het bereiden en verkopen van superverse sushi heeft een nadeel: foodwaste. Sushi is geen product wat je `s avonds maakt en de volgende dag nog kunt verkopen, omdat de kwaliteit dan te veel is afgenomen. Als `s avonds de supermarkt dichtgaat, ligt de vitrine dus nog vol met verse sushi, die vervolgens allemaal weggegooid wordt. Sushi Daily is zich er van bewust dat dat eigenlijk niet kan in deze tijd, waarin steeds meer mensen hun best doen zo weinig mogelijk te verspillen. Ondanks hun inspanningen daartoe, hebben ze voor dit probleem echter nog geen oplossing kunnen vinden. Dus mocht je een briljant idee hebben om de verse sushi aan het eind van de dag niet in de vuilcontainer te laten verdwijnen, laat het vooral weten!

Kijk voor een vestiging van Sushi Daily bij jou in de buurt op www.sushidaily.com

Lees ook:Een jaar lang werken aan kerstmenu
Lees ook:Sushi kitspuit
Lees ook:AH waarschuwt voor ontploffende aardappelen
Lees ook:Flammkuchen met pancetta en oude geitenkaas
Lees ook:‘Mizuwari’ Izakaya stijl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>