Rubriek: Wijn erbij

Nieuw Zeelandse Wijnen in Nieuw Amsterdams menu

Het schaap lacht me telkens toe wanneer ik in de rij voor de kassa bij Albert Heijn sta. Het herkenbare symbool op het etiket van de populaire Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc ’Flaxbourne’ die menige Nederlander ondertussen kent. Toch is de productie van de meeste Nieuw Zeelandse wijnen, anders dan de verkrijgbaarheid van de prettig geprijsde ’Flaxbourne’ flessen (euro 6,99) doet vermoeden, relatief klein en zijn vele

Lees verder...

De Rainbow wijngids

Introductie behoeft ze niet meer. Mariëlla Beukers, mijn collega van wijn.blog.nl en de eerste Nederlandse wijnblogger. Ze heeft een nieuw wijnproefboek uit. , heet het. Net als de vorig jaar verschenen WijnWebWinkelgids worden er alleen wijnen van webwinkels besproken. Nieuw is de focus op de kleine importeurs. Van maar liefst 43 kleine wijnwebwinkels proefde en

Lees verder...

Nieuwe webwijnengids in aantocht

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg). Na het succes van de WijnWebWinkelgids is Mariëlla Beukers, mijn collega van wijn.blog.nl, weer aan het proeven geslagen. In november komt haar tweede proefboek uit. De titel is veranderd in de Rainbow Wijngids. Onveranderd is dat er alleen wijnen in staan die via het internet besteld kunnen worden.  

Lees verder...

Lekkernijen door toeval

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg). Eerder deze week vertelde Mariëlla over de Gamaydruif, waar in de Beaujolais alle wijn van wordt gemaakt. Vergeten druiven in een eiken ton bleken een heel smakelijk drankje op te leveren. Maar wijn was al veel langer bekend. In het Midden-Oosten zijn kruiken gevonden uit 4000 voor Christus, waarin wijn zou

Lees verder...

Gratis kookboek bij Gall & Gall

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg). Handig hoor, die woensdagse uitwisseling tussen wijn.blog.nl en koken.blog.nl. Ik had het helemaal gemist dat je bij Gall&Gall kunt sparen voor een gratis kookboek. Mariëlla pikte het bericht gelukkig wel op, en zo kan ik het ook melden. Bij iedere aankoop in een Gall & Gall-winkel krijg je een spaarpunt. En

Lees verder...

Perzik ontvellen

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg). Mariëlla schreef deze week over de Bellini, een cocktail van bubbels en perzik. Zij kende dit drankje alleen met perzikensap, ik juist alleen met stukjes verse perzik. Maar hoe ontvel je daarvoor zo’n perzik nou het makkelijkst?  

Lees verder...

#Hertenjamsessie

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg). Bij een jamsessie denk ik aan lekker experimenteren met jam. Wikipedia daarentegen beschrijft jamsessie als “een min of meer spontane, onvoorbereide vorm van muzikaal samenspel”. En ik neem aan dat dat samenspel hier bedoelt wordt in de #hertenjamsessie, waarover ik las op wijn.blog.nl. En dat blijkt bij het lezen van het

Lees verder...

JenT magazine, nr 3 is uit

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg). Vandaag heb ik een makkie. Mariëlle blogde op wijn.blog.nl over het derde nummer van het JenT-magazine. Het magazine van Jonnie en Thérèse Boer van De Librije*** uit Zwolle. Het blad verschijnt ieder kwartaal en is een prachtig vormgegeven magazine met veel BN’ers en luxe producten voor liefhebbers van lekker eten en goede

Lees verder...

Picknicken in het park

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg). Wijn drinken in het park, officieel mag het niet in Rotterdam, las ik op wijn.blog.nl. Je kunt er zelfs een boete van 35 euro voor krijgen.  En dat vind ik echt jammer. Ik heb menig avondje met vriendinnen op een kleedje in het park doorgebracht. Met een eenvoudig hapje erbij en

Lees verder...

Gevonden chocoladedrank

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg). Een bericht dat afgelopen week op wijn.blog.nl verscheen en dat me intrigreerde was de vondst van 200 jaar oude Champagne. Ergens tussen 1825 en 1830 verging een schip in de Baltische Zee en vorig jaar werd het gevonden. Met de Champagne en met nog wat andere flessen wijn. Het bijzondere aan dit bericht vind

Lees verder...

Hopscheuten

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg). Laten we het hebben over hopscheuten! Hopscheuten! Je ziet ze zelden in de groentenwinkel, laat staan bij de supermarkt. In Nederland is er maar 1 teler die ze heeft, en ook in België zijn er niet veel hoptelers die de scheuten uit de grond trekken voor de verkoop. Het is dan ook

Lees verder...

Het aspergeseizoen is begonnen!

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg). Laten we het hebben over asperges! Morgen begint het seizoen officieel, maar ik heb ze al gegeten. Door het mooie weer zijn de asperges vroeg dit jaar! En ook Mariëlla van wijn.blog is in de aspergemood en kwam al met een fijne wijnsuggestie.  

Lees verder...

Hoe dood je een kreeft?

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg), daarom nu wat bespiegelingen over kreeft. Het Nederlandse kreeftenseizoen is begonnen. Dat betekent dat uit de Oosterschelde weer kreeft opgevist zal worden. Op wijn.blog.nl daarom aandacht voor de speciale kreeftenwijn die dan wordt uitgeroepen. Ik moest bij het lezen van dat bericht terugdenken aan een roman.   

Lees verder...

Over de granaatappel

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg), daarom nu aandacht voor de granaatappel. Mariëlla proefde deze week granaatappelwijn. Dat bracht mij op het  idee om eens wat meer te vertellen over deze bijzondere vrucht. Want die zal niet iedereen kennen. En ik vertel je het maar gelijk; de rode bol met dat grappige puntje bovenop is een heerlijke vrucht. Je

Lees verder...