Rubriek: Elders op het internet

elders op het internet

#foodblogswap recepten-wissel-event

Koken.blog deed inmiddels al twee keer mee met de #foodblogswap. Ik kookte de eerste keer Zeeuwse bolussen van Judiths Kitchen en vorige week de Blueberry Pancakes van deZusjesKokenOver. En misschien nog wel leuker, er kookten ook twee keer andere foodbloggers van koken.blog. Toch leuk om jullie ook over die posts te informeren, toch? Bij deze!

Lees verder...

Restjes over? Bekijk deze tips

We hebben het allemaal wel eens: een restje over na het koken en eten. Zonde om weg te gooien, maar ja, wat moet je er dan mee? Gelukkig kan je juist heel veel met kliekjes. Een restje pasta met saus is de volgende dag als lunch er lekker (koud en warm), van een restje couscous

Lees verder...

BeBio: chicks on a bio mission

BeBio is aan de keukentafel geboren, toen Willemijn Kornelis ontdekte dat het best een opgave was om informatie over groene, eerlijke en biologische producten te vinden. Willemijn besloot het voorwerk voor anderen te doen, een enthousiaste Liselotte Wannijn sloot aan. Deze twee dames hebben de overtuiging dat gezond en groen leven niet moeilijk of saai

Lees verder...

App Superwijzer

Zou je van jouw eten willen weten hoe ze scoren op dierenwelzijn, natuur & milieu, klimaatverandering en schadelijke stoffen? Download dan de app Superwijzer. Daarmee kan je van meer dan 15.000 producten waar vlees, ei en zuivel in zit, beoordelen. Op de site superwijzer kan je al een voorproefje krijgen.  

Lees verder...

Wildplukwijzer is vernieuwd

Ons voedsel ligt soms letterlijk op straat. Maar we weten niet dat het eetbaar is, of durven het niet mee te nemen. Dankzij de wildplukwijzer heb je geen excuus meer. Deze website (en app. voor Android) vertelt je precies wat er waar te plukken valt. Pluk naast de Petteplet dus, zoals de makers het zelf

Lees verder...

Een pure restaurant-App

Handig, zo’n app waarmee je onderweg kunt checken welke restaurants h’eerlijk – zoals de makers het zelf beschrijven – zijn. Puur! restaurantgids heeft nu ook een app. Helaas voor mij alleen voor de iPhone en iPad, dus getest heb ik ‘m niet voor je. Waar je ook bent, je vindt gemakkelijk de dichtstbijzijnde pure adresjes voor

Lees verder...

Webshop voor Sergio Herman

Kennismaken met de favoriete producten en tools van Sergio Herman kan vanaf vandaag. De kok-eigenaar van het drie-sterrenrestaurant Oud Sluis heeft vandaag zijn webwinkel geopend. Het is de bedoeling dat deze uitgroeit tot een podium voor ontwerpers en kunstenaars waar Herman mee samenwerkt.  

Lees verder...

Foodlingo 2011

Het is zelf al een prachtig woord; foodlingo. Het staat voor nieuwe culinaire begrippen, die foodtrendwatcher Marjan Ippel graag voor ons uitlegt. En voor de derde keer op rij wordt het mooiste foodlingo gekozen. En helemaal van deze tijd is de verkiezing: woorden kun je via twitter nomineren en daarna kan je ook via deze weg stemmen

Lees verder...

Universiteit zoekt kookliefhebbers

In mijn vorige leven deed ik onderzoek en vroeg ik allerlei mensen of ze voor mij wat vragen wilde beantwoorden. En omdat ik weet dat het belangrijk is dat veel mensen daarop ‘ja’ zeggen, doe ik hierbij een oproep. Gerard Kuipers zoekt voor zijn master-onderzoek Communication Science aan de Universiteit Twente 200 mensen die graag koken

Lees verder...

Een jarige salade

Op 4 juli 1924, dus 87 jaar geleden, werd de Caesar salad voor het eerst gemaakt. Restauranthouder Caesar Cardini maakte deze salade uit de losse pols, maar zijn klanten bleven er maar om vragen. Het recept voor deze salade is zelfs uitgeroepen tot het belangrijkste recept dat in 50 jaar uit de VS was gekomen!

Lees verder...

Een Pepernotenrevolutie?

Koud terug van een weekje warm Sicilië (hebben jullie me gemist?), krijg ik via twitter de vraag of ik mee wil doen aan een Pepernotenrevolutie. Ja, ik klapperde eerst ook even met mijn oren. De zomer moet nog beginnen en we gaan het nu al over de lekkerste sinterklaaslekkernij hebben? Maar als ik doorklik, begin

Lees verder...

Biogids

Waar koop jij je biologische producten? Heb je de mazzel dat je die dichtbij kunt vinden, of moet je toch een eindje voor om? Gister ontdekte ik de handige website Biogids. Hierin typ je je postcode en eventueel hetgeen je naar op zoek bent, zoals vlees, brood of groenten, en je kunt dan in een

Lees verder...

De kruisbes

Een mens is nooit te oud om te leren. Dat is een van de redenen waarom ik blog en twitter. Zodat ik op onderzoek kan uitgaan om nieuwe dingen te ontdekken, en deze soms ook van mijn lezers te horen krijg. Reacties stel ik daarom altijd zeer op prijs! En emailtjes ook. En vorige week

Lees verder...

Is jouw vis giftig?

Een beetje culi kent inmiddels de viswijzer wel. Hierop staat welke vis je met een gerust hart kunt eten en welke vis je beter kunt laten staan. Vis die je beter niet kunt eten wordt in haar voortbestaan bedreigd, en kun je om deze reden beter niet eten. Tonijn en paling zijn daar goede voorbeelden van. Maar

Lees verder...

Streekgerechten in kaart gebracht

Streekgerechten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Wat onze opa’s en oma’s vroeger aten, dat zet de moderne culi nu weer op tafel. Deze gerechten werden vroeger van moeder op dochter overgedragen, maar dat gaat nu veranderen. Dagblad Trouw en de Kookboekenshop zijn op zoek naar alle regionale streekgebonden recepten van Nederland. En ze hebben

Lees verder...