Eten uit een doos

Maaltijdboxen, er is geen ontsnappen meer aan. Steeds meer bedrijven willen voor je bedenken wat je eet en de boodschappen voor je doen. Daarna bezorgen ze alles bij je thuis in een kekke doos, met uitgebreide bereidingsinstructies. Een logische trend in onze ren-je-rot, geen-tijd-om-te-koken- maatschappij. Daarom weersta ik de verleiding niet langer en bestel ook een box, bij Marley Spoon, een van de nieuwste aanbieders op de maaltijdboxenmarkt.

Zo gefixed

Het online bestellen gaat in ieder geval al vlot en vlekkeloos. Ik bestel de custom box met twee maaltijden voor twee personen. Limoen-kipspiesjes met kokospeultjes en dille-kaneelrijst en iets met knapperige asperges, staat er op het menu. Omdat we de laatste tijd al flink asperges hebben gegeten, wissel ik dat gerecht liever in voor iets anders. Zo gefixed, het wordt zoete aardappelquesadilla met pittige salsa en gemengde sla.

Stap voor stap

Als de box is gearriveerd (keurig op tijd en keurig gekoeld), ga ik de eerste dag aan de slag met de limoen-kipspiesjes. Er is een mooie kaart bij geleverd met een foto van hoe je gerecht moet worden en duidelijke omschrijvingen met stap-voor-stapfoto’s. Binnen de geplande tijd (50 minuten) staan de borden op tafel – en gaan schoon leeg. De smaken zijn allemaal origineel en lekker fris. Als ik heel kritisch ben kan ik twee minpuntjes bedenken. De kipfilet had van mij best al wel in blokjes gesneden mogen zijn; hoe gemakkelijker, hoe beter. En ik schrik er een beetje van dat de kipspiesjes na gebakken te zijn weer teruggelegd moeten worden in de marinade waar het vlees rauw in lag. Alles gaat dan weliswaar weer de oven in, maar dit druist in tegen alles wat ik over hygiëneregels in de keuken heb geleerd.

Paniek

Gerecht nummer twee, de zoete aardappelquesadilla, klinkt ook jammie. Ik smokkel even met de bereiding, omdat ik weet dat ik ‘s avonds weinig tijd zal hebben om te koken. De salsa maak ik een dag van tevoren. Kan prima natuurlijk; salsa wordt zelfs lekkerder van een nachtje koelkast, want dan kunnen de smaken zich goed mengen. Tot mijn schrik is wel de bijgeleverde ui vanbinnen half rot. Even overweeg ik de kook hotline van Marley Spoon te bellen en paniek te veinzen (‘mijn date komt zo, ik kan niet meer naar de winkel, wat moet ik nu’). Maar ik ben de beroerdste niet en een ui heb ik heus nog wel in de kast liggen.

De salsa blijkt, met een hele peper inclusief pitjes, loeiheet te zijn geworden. Een klein schepje suiker en nog een flinke scheut limoensap weten de hitte gelukkig weer te neutraliseren.

Quesadilla

Ook het zoete-aardappelmengsel voor in de quesadilla maak ik de avond van tevoren vast, dus als ik echt ga koken is het full steam ahead en is het hele gerecht echt zo klaar. Het is heerlijk en ook weer verrassend. De smaak van de limoen overheerst een beetje, dus als ik dit gerecht nog een keer maak (wat ik wel van plan ben) doe ik wat minder limoenrasp door de vulling. Maar verder dus thumbs up. En van de salsa blijft genoeg over om de volgende avond lekker weg te snacken met een zak tortillachips.

Topleveranciers

Goedkoop is het niet natuurlijk, eten met z’n tweeën voor 19 euro per maaltijd. En zelf vind ik het bedenken wat je wilt eten en uitgebreid boodschappen doen óók een leuk onderdeel van koken. Maar het kost tijd, dat snap ik. Zeker als je de topingrediënten wilt gebruiken die je bij Marley Spoon krijgt. Want daar gaat het om natuurlijk: de supermarkt waar we doorgaans doorheen sjezen heeft geen kip van topleveranciers en geen cheddarkaas van De Lindenhof. En het is best fijn daar mee te kunnen koken zonder ver op op pad te hoeven. Bovendien waren ook bijna alle producten verder van bekende biologische merken en was alles duurzaam verpakt. Ook dat geeft een goed gevoel.

Feel good food

Het was verder leuk om weer eens geïnspireerd te worden tot het koken van iets anders dan mijn vaste repertoire. Ook in onze keuken was de sleur er een beetje ingeslopen, realiseerde ik me . Dus ja, ik denk dat ik vaker ga bestellen bij Marley Spoon. Feel good food: lekker, zelf gekookt én biologisch & duurzaam.

www.marleyspoon.nl

Lees ook:Testkeuken: de Mathijs Maaltijdbox
Lees ook:Muziek in de keuken
Lees ook:verzin een naam voor Herman en win
Lees ook:De Zilveren Lepel Kookschool pasta, pizza en dolci
Lees ook:Een kookboek vol stamppot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>