De saladeproef

Natuurlijk zijn wij van Kokenblog nooit te beroerd om nieuwe dingen die op de markt komen te testen. Als het maar met eten heeft te maken. De salademakers van Johma ‘oet Twente’ stuurden ons onlangs een tasje met hun nieuwste calorie-armere versies van klassieke salades erin. Wij mochten proeven van de lichtere tonijn-, ei- en krabsalade. En dat viel niet tegen.

Eisalade

Een gewillig testpanel is gauw opgetrommeld als je wat lekkers in de aanbieding hebt. Dus de keukentafel was zo gevuld met stokbrood en smulpapen. Over de eisalade was iedereen het meest enthousiast. Vol, romig en lekker ei-ig. Die verdwenen calorieën, die misten we niet hoor. Deze lichte eisalade mag gerust op de paastafel – al is het maar omdat we dan met minder schuldgevoel meer chocolade-eieren kunnen wegwerken.

Tonijn en krab

Ook de tonijnsalade was erg lekker. Smeuïg, fris en ongetwijfeld een stevige tegenstander voor zijn volvette soortgenoot. Hooguit hadden we het niet erg gevonden als er een paar stukjes groente, zoals augurk of wortel, erin hadden rond gezworven, om wat variatie aan te brengen in de textuur.

De low-calorie krabsalade, die vonden we oké, maar een tikje suf. Maar eerlijk is eerlijk, dat is ‘gewone’ krabsalade ook, omdat er nooit echte krab in zit maar surimi. En onze smaakpapillen waren deze week een beetje verwend met de exquise smaak van de Oosterscheldekreeft natuurlijk.

De Tonijn salade van Johma heeft 34% minder calorieën, de Krab salade 18% en de Ei salade 21% minder calorieën. Binnenkort zal er een Kip-kerrie salade aan deze reeks toegevoegd worden. Deze salade bevat 22% minder calorieën.

 

 

Lees ook:Ontbijten met chocola is goed voor de lijn
Lees ook:Calorieën tellen?
Lees ook:Het kookboek van De vegetarische slager
Lees ook:Dikke friet beter voor de lijn
Lees ook:In de Testkeuken: De nieuwe Tony’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>