Rubriek: De testkeuken

Producten worden getest of geproefd, net wat van toepassing is…

Testkeuken: magnetron-rijstkoker

De Lékué rijstkoker kookt alle soorten rijst en granen in enkele minuten gaar in de magnetron. En daarna kan de schaal zo op tafel. Volgens de producent een ’knappe verschijning op tafel én een geschenk uit de hemel voor keukenprinsen en -prinsessen.’ De koken.blog testkeuken test ‘m voor je uit.

Lees verder...

Testkeuken: DIY 4-gangen kerstmenu

Ben je geen ster in koken, dan is kerst niet bepaald jouw favoriete tijd van het jaar. Gelukkig overladen kookbladen, kookexperts en bedrijven je weken van te voren met tips, trucs en hulpmiddelen om jouw kerststress zo veel mogelijk te beperken. Trend van nu? Het DIY kerstmenu: een vooraf besteld kerstmenu dat je op de

Lees verder...

Testkeuken: maalsteen

Er zijn verschillende manieren om hele specerijen klein te krijgen. In de koken.blog-keuken gebruiken we een oud (electrisch) koffiemolentje, de keukenmachine en natuurlijk de vijzel. Die laatste hebben we leren gebruiken door Jamie Oliver. Van hem hoefde het allemaal niet zo fijn, wat af en toe wel goed uitkomt. Met het kleine gladde vijzeltje lukte

Lees verder...

Testkeuken: de gaatjes van Fat Daddio

Zie jij meteen wat dit is? Wij hadden in ieder geval een paar tellen nodig, voordat we doorhadden waar deze golvende aluminium plaat met zijn kleine gaatjes en tien lange smalle gleuven voor dient. De naam van de fabrikant, Fat Daddio, aan de rand van de plaat hielp ons gelukkig in de juiste richting te denken.

Lees verder...

Testkeuken: fregola sarda tostata + recept

In de FoodWeLove-box van vorige maand zat, naast allerlei heerlijkheden geselecteerd door Yvette van Boven, een pak fregola. Wat een spannend product! Fregola (ook wel Fregula) is een specialiteit uit Sardinië. Deze pastasoort is gemaakt van grove griesmeel (semola). Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. De fregola Sarda, de fregola tostata en de fregolla allo zafferano. In

Lees verder...

Stijlvol groenten raspen – De Edgeware Container Grater

Mijn keuken ligt er vol mee: raspen! In allerlei verschillende vormen en maten: klein, groot, plat, rechthoekig, piramidevormig. Zelfs raspen waar je aan kunt draaien. De meest gebruikten bij mij zijn de eenvoudige metalen handrasp voor het simpele raspwerk, de mandoline voor het precieze maatwerk en de keukenmachine voor de grotere hoeveelheden. Wat heeft de

Lees verder...

Met Jumbo de boomgaard in

  Helaas is het seizoen van de koud getrokken ijsthee nu echt voorbij. Dat de koken.bog redactrices daar gek op zijn, is je vast niet ontgaan deze zomer. Volgens het recept van onze culicollega Edith hadden wij, zodra het kwik de 20 naderde, allemaal steevast een kan in de koelkast staan. Ieder naar zijn eigen

Lees verder...

In de Testkeuken: De nieuwe Tony’s

Ze doen het weer! De kleine chocoladerepenmaker Tony Chocolonely doet het goed. De makers zoeken naar manieren om zo eerlijk mogelijke chocolade te maken en daarvoor ook veel aandacht te generen. Zo introduceerden ze repen met ongelijke stukjes en hadden ze vorig jaar een serie van 3 bijzondere, maar tijdelijke smaken. Ook nu zijn er

Lees verder...

Testkeuken: tomato peeler

Dit weekend stond er garnalencurry op het menu. En die is toch echt het lekkerst met gepelde tomaten. Niet uit blik, maar vers. Liefst van die mooie rijpe van de Marokkaanse marktkraam of de Turkse winkel. Maar als ik heel eerlijk ben moet ik toegeven, het insnijden, dompelen en pellen vind ik echt een rotklus.

Lees verder...

Testkeuken: Cuisinart grill

Dat ik met mijn keuze voor Mijn Lief een goede had gemaakt, dat wist ik al snel. Niet alleen was hij de leukste jongen die ik kende, hij had ook een fantastisch grillapparaat met zware gietijzeren platen! De lekkerste dingen kwam er vanaf. Maar ja, in een studentenhuis blijven spullen vaak niet mooi. Ook de gietijzeren

Lees verder...

Testkeuken: cupcakes & cakepops bakken uit een pakje

Jullie weten het inmiddels, hier bij koken.blog krijgen we regelmatig iets opgestuurd om uit te proberen. En dat vinden we geweldig! Als we het aangekondigd krijgen, dan verdelen we het zo veel mogelijk onder de redacteuren van dienst, maar het komt ook voor dat de postvrouw onverwachts met een pakketje voor de deur staat. En

Lees verder...

Zelf ijsthee maken – 3 methodes

Normaal gesproken drink ik de hele dag door thee. Maar in de zomer maak ik daar ijsthee van. Niet kant-en-klaar uit een pak, maar ik maak het zelf. En sinds ik van Marion van de Blik, de eigenaresse van de Nederlandse winkel van Betjeman & Barton - één van onze favoriete lekkere adresjes -  eenvoudige wel heel eenvoudige

Lees verder...

Testkeuken: Tyrrells groentechips

  Heb je wel eens goed naar je zak chips gekeken? Ik deed dat afgelopen week met de twee zakken Tyrrells groentechips die ik opgestuurd had gekregen. Er vielen me twee dingen op. Hand cooked English Crips stond er op.   

Lees verder...

Testkeuken: Wonderbag (gastblog)

Op twitter zagen we het voorbijkomen en we werden direct nieuwsgierig. De wonderbag! Gelukkig wilde Elsa wel haar evaringen met ons delen!    ‘Een tijdje geleden las ik over de wonderbag. Een geweldig initiatief speciaal ontwikkeld voor de vrouwen in Afrika. In Afrika sprokkelen de vrouwen hout om een kookvuur te stoken. Op het moment

Lees verder...

Testkeuken: Bakbliq

Het is maar goed dat dat de Foodhack eerder was dan de eerste uitzending van Heel Holland Bakt. Anders had ik vast niet zo brutaal durven zijn. Na afloop was ik met een paar mensen in gesprek en op een gegeven moment mengde Robèrt van Beckhoven* zich in ons gesprek. Hij kende mijn andere gesprekspartners. Uit

Lees verder...