Testkeuken: de Mathijs Maaltijdbox

Niet hoeven nadenken, niet hoeven shoppen, maar wel een origineel gerecht op tafel, zelf gemaakt met eersteklas ingrediënten – en niet met wat er toevallig voorradig was bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Dat is dus de reden dat de maaltijdbox stormenderwijs Nederland veroverd. In sommige kantoortuinen schijnt op bezorgdagen over weinig anders gepraat te worden dan de inhoud van De Doos die ‘s avonds wordt verwacht.

Inspiratie

Lange tijd was ik sceptisch, want om inspiratie in de keuken zit ik nooit verlegen en boodschappen doen vind ik eigenlijk best leuk. Maar nieuwsgierig was ik inmiddels wel. Ik ontving daarom, na de box van Marley Spoon, ook de Mathijs Maaltijdbox om te testen voor de lezers van Koken.Blog.

Jamie Oliver

Chef Mathijs Vrieze is het gezicht van deze box. Een frisse Jamie-Oliver-lookalike die de ambitie heeft ons allemaal gezond en lekker te laten eten. Dat belooft wat, dus dag één duiken we vol verwachting de keuken in. Spinazie met biefstukreepjes en aardappelsalade klinkt als een prettig no-nonsense gerecht en dat blijkt het ook te zijn. Inderdaad is het binnen een half uurtje wel klaar, maar we vinden het wel een beetje boers. Een echte hap om doordeweeks op de bank voor de televisie te eten, met niet al te geraffineerde smaken, maar wel flink wat verse groente.

Flater

Dag twee wordt het wat problematischer. De verse groenten zijn hier helaas ver te zoeken. En dat vind ik nogal een flater voor iemand met de pretenties van Mathijs. Op het menu staat kipfilet met doperwten en spaghetti. De doperwten komen echter uit een pot en het bakje tomatensaus zit griezelig vol toevoegingen. Dit kan beter Mathijs! Ook vier enorme uien in een gerecht voor vier personen doet de wenkbrauwen fronsen. Ik kan me er niet toe zetten dit gerecht te maken, maar gelukkig heb ik nog eerste levensbehoeften als courgette, aubergine en champignons in huis. In no-time maak ik een lekker studentikoze spaghetti met groenten en kip, die er goed in gaat bij de hongerige troepen na een dag buiten. De pot doperwten verdwijnt in de keukenla (als noodvoedsel voor een eventueel geval van insneeuwen), de uien zijn inmiddels ook op en van de verse munt heb ik ‘s avonds een heerlijk kopje thee gezet. Niks verspild uit de doos gelukkig.

Simpel = lekker

Het derde en laatste gerecht is vegetarisch, wederom erg simpel maar ook erg lekker. Pitta broodjes met pompoenblokjes, geitenkaas en een snufje ras el hanout. Iedereen aan tafel eet dit enthousiast op, net als de doodeenvoudige salade van ijsbergsla, pompoenpitten en rozijnen. Duimen omhoog.

Kunst- en vliegwerk

Sinds deze maand is er nieuwe maaltijdbox verkrijgbaar bij Mathijs: de familiebox. Volgens de website met aantrekkelijke recepten voor kinderen en juist supersnel klaar te maken voor de ouders. Daarnaast is er de variatiebox met wat meer inspirerende gerechten. We geven Mathijs graag nog het voordeel van de twijfel, omdat hij ons uiteindelijk, met wat eigen kunst- en vliegwerk een paar dagen fatsoenlijk en ook wel origineel heeft laten eten. Maar maak het alsjeblieft niet te simpel en onthoud: vers is best!

www.mathijsmaaltijdbox.nl

 

Lees ook:Mathijs Vrieze wordt vaste kok RTL Vandaag
Lees ook:Lekker en gezond koken met Mathijs Vrieze
Lees ook:Woensdag winactie: Jan picknicktafel
Lees ook:Recept Frittata met doperwten en munt
Lees ook:Recept Garnalenrisotto met doperwten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>