Test: Snack- en maaltijdrepen van Curves

Snackrepen heb je in alle soorten en maten. Ik vind ze ideaal als tussendoortje en heb er bijna altijd wel eentje in mijn tas. Favorieten heb ik eigenlijk niet. De ene keer koop ik raw bars bij de biowinkel, de andere keer zie ik een aanbieding bij bijvoorbeeld De Tuinen en neem ik die mee. Ik probeer graag nieuwe smaken uit. Het was dan ook absoluut geen straf toen ik voor koken.blog de snack- en maaltijdrepen van Curves mocht testen.

Terwijl sommige mensen prima gedijen op drie maaltijden per dag, heb ik echt tussendoortjes nodig. Eet ik niet tussen de maaltijden, dan is de kans groot dat ik aan het einde van de dag een zak snoep of chips opentrek, een reep chocolade pak of immens verlang naar vette hap. Ik heb niet altijd tijd of zin om tussendoortjes klaar te maken en pak dan gewoon een reep.

Weinig calorieën en laag suikergehalte
Curves ken je wellicht als de sportschool speciaal voor vrouwen waar je in slechts dertig minuten een total body work-out doet. In aanvulling op het sportprogramma zijn er nu drie repen op de markt gebracht. Dreamy Chocolate Crunch en Blissful Berry Bite zijn snackrepen en Chewy Caramel Delight een maaltijdvervanger. De snackrepen bevatten weinig calorieën (onderaan het artikel lees je hoeveel calorieën iedere reep bevat), hebben bovendien een laag suikergehalte en bevatten weinig verzadigde vetten en zout. De uitgebalanceerde combinatie van eiwitten en vezels zorgt dat het verzadigingsgevoel wordt gestimuleerd. De maaltijdreep van Curves bevat eveneens een laag suiker- en zoutgehalte en is een goede bron van vezels en eiwitten. Bovendien hebben ze er ook nog 23 vitamines en mineralen in weten te verwerken.

Knapperig en smaakvol
Wie koken.blog ook op Twitter en/of Facebook volgt heeft ongetwijfeld mijn post voorbij zien komen over de verpakking van de repen. Noem me een muggenzifter, maar of het nou heel verstandig is om snack bar op je wikkel te zetten? Ik moest in ieder geval gelijk denken aan een grote zak friet met satésaus en een grote klodder mayonaise. Anyway. Als eerste zette ik mijn tanden in de Blissful Berry Bite. Lekker luchtig en knapperig met een goede smaak. Niet verkeerd! De Dreamy Chocolate Crunch was wel lekker crunchy, maar iets teveel chocolade naar mijn smaak. De maaltijdreep tenslotte nuttigde ik gewoon als tusssendoortje, op een moment dat ik wist dat het avondeten nog wel even op zich liet wachten. Het is een stevige hap en tijdens het eten heb je wel het idee dat het goed vult. De smaak van caramel is wel overheersend en blijft een beetje in mijn mond plakken.

Eindconclusie Curves snack- en maaltijdrepen
Eindconclusie: De Blissful Berry Bite viel het beste in de smaak en is voor herhaling vatbaar. De overige twee repen waren niet slecht, maar ik proef toch liever iets minder overheersend de smaak van chocolate en caramel. De prijs (zie hieronder) is redelijk en vergelijkbaar met andere snack- of maaltijdrepen.

Dreamy Chocolate Crunch (30 gram)
108 calorieën
Prijs 1,50 euro

Blissfull Berry Bite (30 gram)
117 calorieën
Prijs 1,50 euro

Chewy Caramel Delight (60 gram)
204 calorieën
Prijs 2,50 euro

De repen zijn verkrijgbaar bij de vestigingen van Curves. Kijk voor adressen op www.curves.nl.

Lees ook:Testkeuken: BitesWeLove
Lees ook:Je eigen chocolade dealer aan huis
Lees ook:Een app voor de beste restauranthap
Lees ook:De saladeproef
Lees ook:Straks kijken: Willie’s Wonka Chocolate Factory

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>