Een beetje van mezelf en een beetje van Rio Mare

‘Dat is toch veel te veel werk?’ Een veelgehoorde opmerking als ik vertel dat ik geen brood eet als lunch maar salade. Voor iedereen die eigenlijk ook liever salade eet maar hiervoor niet of nauwelijks tijd heeft zijn er de kant-en-klare tonijnsalades van Rio Mare.

Ik mocht voor koken.blog de verschillende smaken testen. Rio Mare Insalatissime heb je in de varianten Messicana (met bonen), Mais e Tonno, Toscane (met spelt), Couscous al Tonno, Pasta e Tonno en Mediterranea (met aardappel en bonen). Ook kreeg ik nog twee nieuwe smaken toegestuurd die nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn, namelijk de Rio Mare Insalatissime Grano e Kamut (met spelt) en Riso Basmati (met rijst).

Kant-en-klare salades kwamen als geroepen

De afgelopen weken had ik het best druk en gunde ik mezelf eigenlijk niet de tijd om lunch te maken. De kant-en-klare salades kwamen dus als geroepen! De blikjes van 160 gram bevatten naast tonijn een variatie aan groente en/of pasta of aardappel, afhankelijk van de soort die je kiest. De blikjes zijn makkelijk te openen en in principe zou je zo uit het schaaltje kunnen eten, maar dat zal ik niet snel doen. Ten eerste omdat het knoeigevoelig is door de olie en anderzijds ook niet vanwege het feit dat ik toch nog wat groen mis en het voor mijn gevoel een beetje karig is om zo te eten. Ik ben een grote eter, dus het zou goed kunnen dat jij met zo’n blikje prima uit de voeten kunt, maar ik voeg er graag nog wat extra’s aan toe.

Prima maaltijd 

Met een beetje sla en een tomaat vormden de salades voor mij een ideale maaltijd. Snel klaar en je hebt geen dressing nodig, vanwege de olie uit het blikje. De verschillende varianten smaken stuk voor stuk naar meer en de balans tussen vis en groente is goed. Voor iedereen die ‘geen tijd’ als smoes gebruikt om geen salade en/of vis te kunnen eten zijn deze kant-en-klare salades een aanrader. Je kunt ze zo eten en eventueel naar smaak of behoefte mixen met je eigen salade. Mogelijkheden om te variëren te over. Ze hoeven dus niet alleen onderweg te worden gegeten, ook als avondmaaltijd of lunch voor thuis kan het op het menu.

Schappelijke prijs voor de tonijnsalades

De verpakkingen die nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn iets groter en bevatten 220 gram. Het fijne aan deze versie is dat ze voorzien zijn van een handig vorkje in de deksel. Hoewel het even puzzelen was om het vorkje uit de verpakking te krijgen, ken ik nu de truc. Ook voor deze smaken geldt dat ik er graag wat groen bij eet, maar voor noodgevallen kan zo’n bakje prima mee in de tas. Door de toevoeging van spelt of rijst is het ook geen straf om het een keer zo te eten. De prijzen voor de verpakkingen van 160 gram verschillen per soort, maar liggen globaal gezegd tussen de 2 en 3 euro, afhankelijk van de supermarkt waar je je boodschappen doet. In mijn ogen een schappelijke prijs, gezien het gemak en de kwaliteit. Conclusie: ideaal om standaard een paar verpakkingen van in je voorraadkast te hebben liggen!

Lees ook:Kant-en-klare stamppotten zijn te zout en te vet
Lees ook:Salade in een glazen pot
Lees ook:Recept: Pastasalade met gebakken mulfilet
Lees ook:ADV: Eindeloos variëren met zomerse salades!
Lees ook:Recept Maaltijdsalade met gerookte makreel en sinaasappel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>