Havermout 2.0

Havermout is terug van weggeweest en al enige tijd helemaal hot en hip. Er is onlangs zelfs een kookboek verschenen die geheel en al om havermout draait. Havermout eten we tegenwoordig lang niet altijd meer met warme melk, maar we variëren er, getuige de recepten die ik overal tegenkom en ook zelf gebruik, lustig op los. Havermout 2.0.

Overnight oats

Bij mij zijn met name overnight oats, waarbij je de havermout een nacht laat weken in vocht, ontbijtmuffins en koekjes met havermout favoriet. Havermout is zo gek nog niet als ontbijt of tussendoortje. Het zit barstensvol goede voedingsstoffen, zoals vezels, vitaminen, mineralen, foliumzuur, magnesium en fosfor. Havermout geeft veel energie en je hebt lang een voldaan gevoel. Voor koken.blog mocht ik de nieuwe N’oats Bio-Havermout testen van mymuesli, onder meer bekend van de biologische muesli die je zelf kunt mixen.

Biologische havermoutvlokken

In samenwerking met model en voedingsdeskundige Nila Halter zijn drie smaken samengesteld: naturel, framboos-kokos-kers en maanzaad-vanille. Allen biologische havermoutvlokken die extra fijn gemalen zijn in een speciaal bewerkingsproces. Voor koken.blog testte ik de variant maanzaad-vanille. Naast de havermout bevat deze variant krokante corn-crispers, maanzaad, witte chocolade en bourbon-vanille. Hoewel ik geen liefhebber ben van warme melk probeerde ik toch een keer om havermout op de traditionele manier klaar te maken. De geuren waren heerlijk, maar het blijft voor mij wel bij deze ene keer. Dat ligt zeker niet aan de havermout, want de mix oogt perfect, maar heeft alles te maken met mijn smaak.

Extra fijn gemaalde havermoutvlokken

In de herkansing gebruikte ik de havermout van mymuesli om havermoutkoekjes te maken die overheerlijk smaakten! Groot pluspunt van de N’oats havermout is dat de vlokken extra fijn zijn gemaald en daardoor ook goed te verwerken. Naast de variant die ik heb geprobeerd kun je de havermout ook naturel kopen om deze vervolgens geheel zelf op smaak te brengen. De N’oats framboos-kokos-kers smaak bevat naast de havermoutvlokken frambozen, zoetzure kersen, fijne kokosvlokken, amandelstukjes en cranberry’s. Hoewel de havermout bij mymuesli wel enigszins aan de prijs is, variërend van 3,90 tot 5,90 euro voor 400 gram, krijg je wel biologische, extra fijne havermoutvlokken en een goede stevige verpakking. Ten opzichte van al die plastic zakken die altijd op de verkeerde manieren openscheuren een absolute plus. De N´oats havermout is verkrijgbaar via mymuesli.nl.

Lees ook:Biologisch voor sterrenkoks
Lees ook:Ontbijtgranen [de testkeuken]
Lees ook:Ben jij de beste biologische kok van Nederland?
Lees ook:Zichtbare bio = meer bio
Lees ook:Recept Glühwein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>