Testkeuken: Tony Chocolonely Limited Editions

Ja, we zijn bij koken.blog groot fan van Tony’s. Daar schamen we ons helemaal niet voor. De karamel & zeezout is mijn persoonlijke all time favorite. Gelukkig (of helaas, want erg moeilijk te weerstaan) is die tegenwoordig opgenomen in het vaste assortiment van de buurtsuper. Maar ze blijven ontwikkelen daar bij Tony’s. Dus ook dit jaar komen ze weer met een serie van 3 Limited Editions. Vorig jaar proefden we de Melk met koek en chilipeper, Melk met kokos, amandel en kaneel en kwam de Limited Edition Puur meringue en kers als lekkerste uit de smaaktest. Dit jaar vielen de Melk & drop, Melk & banaan en walnoot en Puur & sinaasappel en walnoot op de mat. We zijn benieuwd! Aanvallen maar!

Melk & drop
Tony’s Chocolonely doet graag aan veldonderzoek en laat zich hierbij niet weerhouden door grenzen. In Scandinavië vonden zij een wel heel bijzondere reep, chocolade met drop. Dat kan in Nederland natuurlijk niet ontbreken! Maar dan wel met een salmiak smaak, omdat het zout daarvan zo goed combineert met de zoete melkchocolade. Een lesje dat zij hebben geleerd van de populaire oranje reep met karamel zeezout!

Oordeel: de dropsmaak had wat nadrukkelijker aanwezig mogen zijn wat mij betreft. Een van mijn favoriete chocolades proefde ik ooit in chocoladewalhalla Malmo: een intense dropchocolade met zoutkorrels en salmiakbolletjes. Dat uitgesprokene miste ik hier een beetje.

Melk & banaan en walnoot
Bij Tony’s Chocolonely hadden ze een stagiair die wekelijks vroeg om een reep met banaan. Aangezien Tony’s iedereen serieus neemt zijn ze daarmee aan de slag gegaan, en vonden ze een gouden combi – met walnoot! De zoektocht naar Fairtrade bananen bleek pittig, maar gelukkig niet onmogelijk. Een vriendelijke leverancier uit Leeuwarden kwam uiteindelijk met de oplossing: Fairtrade bananen uit Colombia. Samen met knapperige Franse walnoten vormen ze een onvergetelijke combinatie waarvan je blijft eten.

Oordeel: een combi die niet mis kan gaan zou je denken. En dat is ook zo! Banaan en chocolade zijn niet voor niets een bekende smaakcombi, denk bijvoorbeeld aan de banana split. Jam.

Puur & sinaasappel en rozemarijn
In de chocokeuken op het hoofdkantoor staat Tony’s Chocolonely’s smaakmaker dagelijks te experimenteren met uiteenlopende smaakcombinaties. Iedereen in het team mag meedenken. En zo was daar ineens de smaakcombinatie sinaasappel en rozemarijn. Zoet en kruidig in heerlijke pure chocolade met 51% cacao. Wauw. Dit is er eentje om direct van te houden! Of juist niet…

Oordeel: ik had verwacht deze versie helemaal niet lekker te vinden. Want heel eerlijk gezegd ben ik helemaal geen fan van rozemarijn. Het is mij al snel te veel en te prominent aanwezig. Maar wat is deze reep lekker! De sinaasappel geeft een frisse kick en de rozemarijn is precies goed gedoseerd. Sowieso kan chocolade voor mij niet puur genoeg zijn. Dit is, met enorme afstand, dus de nummer 1 van dit jaar!

 

De reep die het meest in de smaak valt bij de fans wordt opgenomen in het vaste assortiment. Stemmen kan o.a. via de Facebook-pagina van Tony’s Chocolonely. De limited editions zijn vanaf eind september exclusief te koop o.a. bij Marqt, Wereldwinkels, Waar! en kadoshops.

 

Lees ook:Nieuwe Tony’s
Lees ook:Tony’s paaseieren
Lees ook:In de Testkeuken: De nieuwe Tony’s
Lees ook:Ongelijk verdeelde chocolade
Lees ook:een eerlijke chocoladeletter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>