Testkeuken: Sweet Tahini

Soms krijgen we culipost die echt de moeite waard is om te delen. De Sweet Tahini sesampasta bijvoorbeeld, is een waardige aanvulling op alle andere soorten ‘zoet’ broodbeleg in je voorraadkast.

De sesampasta tahin/tahini is in Nederland vooral bekend als ingrediënt voor hummus (koken.blog recept), baba ganoush (koken.blog recept) en andere oosterse gerechten. Minder bekend is dat tahini ook lekker smaakt op brood, cracker of toastje. Lima’s Crunchy Tahini is een sesampasta die bestaat uit vermalen sesamzaadjes van biologische teelt. Door hele sesamzaadjes aan de pasta toe te voegen, ontstaat een lekkere crunch die de smeerpasta nog verrassender maakt. Tahini is bovendien een bron van eiwitten en rijk aan essentiële vetzuren en voedingsvezels. Crunchy Tahini Natuur is lekker als (brood)beleg, maar kan ook heel goed gebruikt worden als ingrediënt in sauzen en dressings.

Varianten
Er zijn drie varianten: Crunchy Sweet Tahini met 25% dadels, een variant met 25% rozijnen en de Crunchy Tahini Natuur. Naast deze drie nieuwe smeerpasta’s had Lima al twee varianten van tahin in het assortiment: Tahin Natuur en Tahin Gezouten.

Vegetarisch en zonder toegevoegde suikers
De producten van Lima zijn allemaal vegetarisch en zitten vol plantaardige eiwitten. De vetten in deze producten bestaan voornamelijk uit goede onverzadigde vetzuren. Het is een basisprincipe bij Lima om geen suikers toe te voegen. Liever gebruiken ze complexe suikers die hun energie geleidelijk vrijgeven. Ook gebruiken ze alleen volle en halfvolle granen. Lekker én gezond dus!

Lima Tahini’s

Pot 225 gram € 4,49
Lima is exclusief verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel. Kijk voor verkooppunten op de website.

 

 

 

Lees ook:Recept Spread van aubergine (Baba ganoush)
Lees ook:Recept Hummus
Lees ook:Win Sugar Sweet Secrets
Lees ook:Sugar Sweet Secrets
Lees ook:Recept tuinbonen met eieren en croutons

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>