Boerenkool: geen stamppot maar chips

 

We zijn eens goed gaan zitten voor deze test. Biertje erbij, voeten op tafel, DVD-tje aan. Wij testten boerenkoolchips natuurlijk in een gepaste setting. Boerenkoolchips?! Jazeker. En we kunnen alvast een testresultaat prijsgeven: net als  ‘gewone’ chips blijf je ervan eten.

Superfood

Voor wie het nog niet wist: boerenkool is een regelrecht ‘superfood’, rijk aan voedingsstoffen en een bron van antioxidanten. Deze ‘Queen of Greens’ bevat maar liefst 100 mg vitamine C per ons. Dat is 125% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vitamine C ondersteunt een goede weerstand samen met vitamine A. Boerenkool heeft bovendien een hoog vezelgehalte en bevat geen vet (100 gram boerenkool bevat 46 kcal en 2,5 gram vezels). Boerenkool heeft een hoge voedingsdichtheid, wat betekent dat er veel voedingsstoffen in zitten. De vezels in boerenkool zorgen dat je langdurig een verzadigd gevoel hebt.

Raw food principe

De chips bevatten meer calcium dan melk, zijn laag in calorieën en bevatten weinig tot geen vet. RawLicious Boerenkool Chips bevat naast de vitaminen A en C tevens vitamine E, calcium, kalium en foliumzuur. Dus zijn ook nog goed voor je ogen, huid en botten. De RawLicious Boerenkool Chips worden gedroogd in plaats van gebakken bij een temperatuur onder de 35°C, volgens het raw-food principe. Dit zorgt ervoor dat alle essentiële voedingsstoffen én smaken optimaal intact blijven.

Best New Food Product

Een Nederlandse vinding zou je denken, maar de boerenkoolchips wordt gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. In 2013 won deze chips het predikaat “Best New Food Product” tijdens de Natural & Organic Europe Awards in Londen. De chips is in Nederland verkrijgbaar in de smaken Double Pepper, Indian Spice en Thai Chilli. Omdat er in alledrie de soorten behalve boerenkool ook cashewnoten zijn verwerkt, lopen de smaken niet zo heel veel uiteen. De double pepper had net wat pittiger gemogen, de Thai chilli is jummie, maar de Indian Spice in door de subtiele currysmaak onze favoriet. Je krijgt er een wat droog gevoel van in je mond, dus een glas bier ernaast is geen slecht idee – of een supersapje natuurlijk. De chips ligt inderdaad stevig op de maag, maar desondanks zeggen we: doe nog maar zo’n zak!

De chips is verkrijgbaar bij Albert Heijn, alsmede via de website: www.albert.nl en kost € 3,49 voor en zakje van 40 gram.

Voor meer informatie is er de website: www.boerenkoolchips.com

Lees ook:NL Superfood? Boerenkool!
Lees ook:Superfoods in alle soorten en maten
Lees ook:Pringles zijn geen chips maar koekjes
Lees ook:Actie: ruil je ‘gewone’ chips in voor Lays
Lees ook:Bakken zonder oven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>