Superspreads van Mister Kitchen

Chiazaadjes gebruiken om het fruit voor jams te geleren zodat er geen extra suiker nodig is. Ik zeg: geniaal! Mister Kitchen introduceerde onlangs drie superspreads in de smaken aardbei, abrikoos en bosbes-cranberry. Afgelopen weekend testte ik de spreads voor koken.blog.

Producten die beter kunnen

Mister Kitchen bestaat uit drie vrienden die reportages maken over eten en het Weekend van de Rollende Keukens organiseren. Daarnaast creëren ze voedingsproducten voor de retail die nog niet bestaan of die beter kunnen worden gemaakt. Jam was in hun ogen een product waar zeker nog wat aan te verbeteren viel. Het mocht wel wat minder zoet en ook de hoeveelheid suiker kon toch wel wat minder? En kijk, het is ze gelukt. Er is chiazaad (rijk aan onder meer vezels, omega-3 en anti-oxidanten) toegevoegd, evenals een klein beetje plantaardige zoetstof en dat levert jam op waar maar liefst 65% minder suiker in zit.

Iene, miene, mutte

Iene, miene, mutte, met welke spread begin ik… Allereerst de aardbeien. Het ruikt goed en het smeert goed. En dat geldt eigenlijk voor alle varianten. Het enige waar ik een beetje aan moet wennen is dat de spread er enigszins glibberig uitziet. Wie vaker chiazaad verwerkt in gerechten kan zich een voorstelling maken van wat ik bedoel, want doordat chia in aanraking komt met vocht ontstaat er een soort gel om het zaadje heen. Dit zie je in de spread terug, met name in de variant met abrikoos. Los daarvan is de superspread zeker een aanwinst in het broodbelegschap voor degene die graag een verantwoorde laag op z’n brood smeert. De spread is overigens niet alleen lekker op brood, maar ook bij een kaasplankje of een dessert met chocolade!

Verkrijgbaarheid

Vooralsnog is de superspread Chia♥Fruit alleen bij Jumbo supermarkten verkrijgbaar. Later zullen Deen en waarschijnlijk Albert Heijn volgen.

Lees ook:Superfoods in alle soorten en maten
Lees ook:Broodje kaas in een trommeltje
Lees ook:Oeps
Lees ook:De kleur van het brood zegt niets over de vezels die erin zitten
Lees ook:Recept Gepocheerde Kweepeer (dessert)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Superspreads van Mister Kitchen

  1. Dory Tossaint

    Ik heb onlangs de bosbessen met granberry geprobeert, en moet eerlijk zeggen dat smaakte naar meer, jongens wat is dat een heerlijke jam, wij, mijn man en ik zijn nu driekwart jaar bezig om af te vallen( wat overgens goed is gelukt beide 30 kilo minder) minder suiker alles gezond verantwoord, alles zelf maken niks meer uit zakjes,potjes enzenz, en het resultaat, ik ben dolgelukkig het smaakt weer, heb energie en voel me uitstekend….., ga binnenkort eens die rabarcello proberen dat lijkt me heerlijk, ga zo door ik blijf jullie volgen, grtjs Dory

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>