Zilt Zoet Zeeland

`Zeeland is het nieuwe Ibiza`, fluisteren trendsetters uit de Randstad onder elkaar. Prachtige stranden, ruimte, relaxte sfeer en heerlijk puur eten van zee en land. Daar kan ik weinig tegen inbrengen natuurlijk, al zou ik Zeeland liever voor mezelf houden. Op hordes hippe stedelingen langs mijn favoriete strandjes en polderweggetjes zitten we natuurlijk niet te wachten…

Ruimte zat

Grapje hoor, er is voorlopig nog ruimte zat in Zeeland en al het moois en lekkers van de provincie delen we graag en met trots! En dat hebben ook de schrijvers van Zilt Zoet Zeeland in overvloede gedaan. Natuur, cultuur en gastronomie, is de ondertitel van dit fraaie boek dat deze zomer verscheen. Laten al die zaken nu in overvloed aanwezig zijn in Zeeland!

In ruim 250 pagina`s vol prachtige foto`s, wordt je meegenomen naar vele, vaak onontdekte plekjes door de hele provincie. Van restaurant De Gespleten Arent in Middelburg naar de oesterputten in Yerseke. En van ziltegroenten-kwekerij Saeftinghe Zilt in Zeeuws Vlaanderen naar wijnmakerij De Kleine Schorre op Schouwen Duiveland.

Gevangen, gekweekt, bereid

Koeien, schapen, makreel, oesters, maar ook bijzondere groenten, planten en eetbaar zeewier worden er gevangen, gekweekt en bereid op de Zeeuwse eilanden. Er staan dan ook veel recepten met al die streekproducten in het boek; sommige nostalgisch en traditioneel, maar verrassend vaak ook vooruitstrevend en origineel.

Zo biedt dit boek een prachtige indruk van alles wat Zeeland in de keuken en op zee en land te bieden heeft, met een mooie balans tussen oud en nieuw. En daar kan Ibiza eigenlijk niet eens aan tippen!

Zilt Zoet Zeeland – Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe & Tanja van den Berge ( Uitgever: Ruth de Ruwe Producties & Fontaine Uitgevers) € 39,95

 

Lees ook:De nieuwe viswijzer is uit!
Lees ook:De smaak van de Wadden
Lees ook:Actie: win De smaak van de Wadden
Lees ook:Afvallen met sbs6
Lees ook:Utrecht is uitgekookt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>