Rubriek: Kookboeken

Welke MOET je hebben en welke kan je beter gebruiken om dat wiebelende tafeltje steviger te laten staan, hier lees je ‘t allemaal!

Atelier Confiserie: niet zomaar snoepjes maken

Dit boek gaat niet over het maken van zomaar snoepjes, maar over high class zoetigheden. Als je op zoek bent naar een nieuwe hobby om indruk te maken op vrienden of familie met een sweet tooth, dan moet je dit boek hebben. Indruk maken Truffels, fudge, caramels, nougat, macarons, borstplaat en zelfs dropveters; in Atelier

Lees verder...

Comptoir Libanais: een kookboek vol Libanees-mediterrane mezze

Tien adressen in Londen en nog niet eentje bij ons: Comptoir Libanais is een keten van kleine eethuizen waar Libanees-mediterrane gerechten worden geserveerd. Oprichter Tony Kitous maakte een kookboek met zijn favoriete recepten, zodat we er ook in Nederland van kunnen meeproeven. Op zijn achttiende ging Tony op vakantie van Algerije naar Londen, en hij

Lees verder...

Moestuinieren is makkelijk

Hij speelt in een rockband, houdt van reizen, is grafisch vormgever en… hij heeft een moestuin. Moeilijk? Helemaal niet. Jelle van de Makkelijke Moestuin laat zien hoe je dat doet. Hij belooft: vijf minuten werk per dag en de hele zomer eet je uit je eigen makkelijke moestuin. “Het probleem met moestuinen is dat er

Lees verder...

Kookboek Fourplay: frisse, speelse en vegetarische gerechten

Culinair fotografe en foodstylist Marta Majewska is voor velen geen onbekende. Na haar populaire foodblog Princess Misia en het digitale magazine Luscious is er nu het kookboek Fourplay met frisse, speelse en vegetarische gerechtjes voor vier seizoenen. Volop mogelijkheden op vegetarisch gebied Mijn verwachtingen zijn hooggespannen. De foto’s van de gerechten op haar blog doen

Lees verder...

Koekjesbakker Holtkamp verklapt zijn toprecepten

Banketbakker Cees Holtkamp geeft de komende weken zijn beste koekjesrecepten prijs in de Volkskrant. Thuisbakkers konden dit weekend beginnen met het oer-Hollandse bokkenpootje. Het succes van een geslaagd koekje? “Wegen. Bij banketbakkersrecepten komt alles heel precies.” Cees Holtkamp ziet zichzelf niet als banketbakker in ruste, want hij doet nog van alles. Zijn filmpjes op Foodtube,

Lees verder...

Kookboek Donald Duck: niet culinair, wel erg gezellig

Oom Donald is een echte keukenprins , dankzij oma Duck! En zijn kookkunsten kan iedereen leren, dankzij het Donald Duck kookboek. Niet erg culinair, maar wel grappig en gezellig. Chocochoc, dat moeten we maken! M’n proefpersoon (8 jaar) heeft het boek snel doorgebladerd en dit recept uitgekozen. Natuurlijk heb ik hulp ingeroepen bij het beoordelen

Lees verder...

Woensdag windag: Pok pok, boek vol streetfood en familierecepten uit Thailand

Het boek Pok pok, genoemd naar het geluid dat een stamper maakt als hij de aardenwerken vijzel raakt bij het maken van papajasalade, is een eerbetoon van Andy Ricker aan de koks in Thailand. Hij heeft Amerika kennis laten maken met eten dat je buiten Zuidoost-Azië moeilijk kunt vinden. Tijdens al zijn bezoeken aan Thailand

Lees verder...

Vijftig tinten… kip

Scharrelkipje wordt ingepakt door mysterieuze, dominante chef. Rings any bells? Het is de culinaire vertaling van Vijftig tinten grijs, namelijk: Vijftig tinten kip. Vijftig tinten grijs was net als een rol Pringels voor mij. Ik las het, smulde ervan maar ik wist heus wel dat het geen enkele kwaliteit had, slecht geschreven was en eigenlijk

Lees verder...

Dineren met een dictator

Radioprogramma OVT vroeg culinair recensent Hiske Versprille: met welke dictator wil je aan tafel? Geen twijfel: Hitler. “Hij was overtuigd vegetariër, maar zijn lievelingsgerecht was gevulde jonge duif.” De favoriete gerechten van beruchte dictators staan in het boek ‘Dictators Dinners’, dat einde 2014 (onvertaald) in Nederland te koop is. Het boek is nog niet in

Lees verder...

Gezond begin van de dag met Happy Shake + recept

Welke groenten en fruit kun je het beste combineren? Welke shakes helpen je met je weerstand? Op deze en andere vragen geeft Ellemieke Vermolen in haar nieuwe boek Happy Shake een antwoord. Naast recepten voor een gezonde en energieke levensstijl wordt de (beginnende) smoothie- en shakedrinker voorzien van verschillende nuttige tips. Shake voor extra weerstand

Lees verder...

Verrukkelijk: De Dunne Vegan & Vegan

Ik ben, in een wat verder verleden, een tijdje halfslachtig vegetarisch geweest. Gebakken spek, artisanale worsten en hammen en mooie biefstukken waren echter zaken die me bleven verleiden. Dus gaf ik er de brui aan. Ik hield aan deze vega-try-out wel een sterker vleesbewustzijn over. Niet iedere maaltijd hoeft vlees te bevatten, sterker nog: soms

Lees verder...

River Cottage Doordeweeks

Je zou kunnen zeggen dat Hugh Fearnley-Whittingstall een doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het prille begin van mijn relatie. Tien jaar geleden sloeg ik via een datingsite aan het mailen met een leuk klinkende man uit Zeeland. In een van die eerste mails vertelde deze Zeeuw dat hij dagelijks tijd vrijmaakte om naar Hugh’s River

Lees verder...

Sinterklaastip: Cinema Culinair – Estomago

Food en film, twee grote passies in mijn leven. Food, tja, das duidelijk natuurlijk als je redacteur bent bij kokenblog. Die liefde voor food is ontstaan door jarenlang in de horeca te hebben gewerkt, van chique restaurant tot cocktailbar. In mijn jongere jaren werkte ik daarnaast bij een videotheek. en daar is de liefde voor

Lees verder...

Sinterklaastip: Het Grote Sinterklaaskookboek

Het heerlijk avondje wordt pas écht heerlijk als je zelf alle lekkernijen maakt. Gezellig met de kinderen de keuken in en kruidnoten rollen, speculaaspoppen kneden en een compleet chocolademelkbuffet voorbereiden. Jum! Om je te helpen is er nu het eerste echte Nederlandse kookboek met sinterklaaslekkernijen. Het Grote Sinterklaas Kookboek, van Anneke Ammerlaan en Yolanda van

Lees verder...

Terug naar de basis met Natuurlijk Lekker Bakken

Voedingsdeskundige Monique van der Vloed neemt ons met haar kookboek Natuurlijk Lekker Bakken mee terug naar de basis. Schrik niet, haar boek bevat maar liefst 400 bakrecepten! Allemaal 100% natuurlijk. Dat betekent puur en gezond genieten van baksels met alleen natuurlijke ingrediënten. Voor ‘traditionele’ bakkers wellicht een hele omschakeling, maar toch is het zeker de

Lees verder...