In perfecte conditie: proeven van topsport

Het is Kookboekenweek en in dat kader komen er deze week verschillende reviews van kookboeken voorbij op koken.blog. Boeken die door ons zijn getest, waar we enthousiast over zijn (geworden) en die we graag met je willen delen. De laatste tijd zijn er weer verschillende juweeltjes uitgekomen. Wat dacht je van de 3-delige serie De Zilveren Lepel Kookschool of Super Food van Jamie Oliver. Maar allereerst wil ik In perfecte conditie van hockeyster Ellen Hoog bij jullie onder de aandacht brengen.

Recepten en workouts

Als fanatiek sporter en liefhebber van goed eten is het bij mij altijd schipperen tussen lekker en calorierijk en voedzaam en goed sporteten. Er zijn veel kookboeken verschenen vol met recepten voor gezond eten, maar dat sluit niet altijd even goed aan bij de behoefte van sporters. Ben jij zelf niet zo’n sporter? Stop dan niet met lezen en vergeet het labeltje dat ik er net op heb geplakt. In perfecte conditie is simpelweg een boek vol eenvoudige maar fijne recepten voor ontbijt, lunch, snack of diner. Ook smoothies komen aan bod. De recepten in het boek worden afgewisseld met sportoefeningen. Laagdrempelige workouts die je in slechts 15 minuten kunt doen.

Proeven van topsport

De recepten zijn voorzien van foto’s die je het water in de mond doen lopen. De gerechten zelf zijn ook niet te versmaden. Wat dacht je bijvoorbeeld van romige linzencurry met kip en spinazie, geitenkaasboterhammen met biet en appel, frisse citroenkwark met pecannoten en watermeloen of blueberry quinoa pancakes. De recepten zijn bovendien voorzien van tips waardoor je nog meer kunt variĆ«ren. Wat mij zo aanspreekt in het boek is dat je een inkijkje in het leven krijgt van een topsporter. Wat eet een tophockeyster en welke workouts doet ze onder meer? Het is inspirerend, motiverend en laagdrempelig. Kortom, wil je je een beetje topsporter voelen en proeven van het beste uit die wereld dan is In perfecte conditie een aanwinst.

In perfecte conditie
Ellen Hoog
ISBN 9789048825851
19,99 euro
Carrera Culinair

Lees ook:Powerfood om te vlammen
Lees ook:Recept – Hoe bak je de perfecte biefstuk?
Lees ook:Familieleden van BN’ers in Over de kook
Lees ook:Op zoek naar het perfecte kookboek
Lees ook:Zin in een originele en anders-dan-anders Kerstmarkt?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “In perfecte conditie: proeven van topsport

 1. Gea vd Hoff

  Dit is precies wat ik nodig heb, tips een duwtje in de goede richting. Het is nu 4 jaar geleden dat ik er alleen voor kwam te staan met 3 jonge kinderen. allemaal de diagnose PTSS.
  12 jaar lang in veel al, ellende te hebben geleefd. Geen tijd meer voor sport, geen geld voor goed gezond eerlijk eten. Nu ben ik al een eind op weg. Ik wandel en fiets veel, ik heb altijd gesport en in die 12 jaar met de vreselijke ex heb ik nooit meer kunnen sporten. Nu wil ik wel proberen te joggen, of ik het kan is nog maar de vraag. De wil is er. Mijn omgeving is bosrijk en ook prachtig wandelgebied. Ik hoop op dit kookboek.
  Vr gr Gea van der Hoff

    /   Reply  / 
  1. Jill | redactie koken.blog

   Wat goed dat je het bewegen weer hebt opgepakt Gea. Waar een wil is, is een weg. Geniet van je wandelingen door bos en natuur. En daarna fijn de keuken in natuurlijk ;-)

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>