Kookboeken voor onder de boom

Help! Het is bijna kerst en je hebt nog steeds geen cadeau voor je vader, zoon, moeder, dochter, tante, vriendin of met wie je dan ook kerst gaat vieren. Geen paniek. Er zijn namelijk zoveel leuke kookboeken verschenen dit jaar dat er absoluut voor iedereen een passend boek te kopen is. Om je alvast op weg te helpen heb ik 5 verschillende boeken uitgezocht die je met een gerust hard cadeau kan geven.

1. Wedden dat het lekker is! Van Wilfred en Lili Genee
Populaire voetballers vertellen in dit boek hoe zij bewust eten en waarom ze dat doen. Ontdek wat het favoriete gerecht is van onder meer Klaas-Jan Huntelaar, Davy Klaassen en Eloy Room. Topchefs zoals Jamie Oliver, Ramon Beuk en Pierre Wind hebben de favoriete gerechten van voetballers vertaald naar toegankelijke recepten. Het leuke aan het boek is dat het zowel ouders als kinderen inspireert om een gezonder voedingspatroon aan te nemen.
Het boek is een ideaal cadeau voor jeugdige voetballiefhebbers. Ze kunnen hun eigen foto in het boek plakken, allerlei gegevens invullen en van alles lezen over voetballers, hun clubs en hoe ze met voeding omgaan. Keer je het boek om dan kom je bij het gedeelte met de recepten voor de mama’s en de papa’s. Eigenlijk is het een kookboek, voetbalboek en weetjesboek over bewust eten in één. Een waarschuwing voor de mama’s: misschien kun je maar beter gelijk twee exemplaren kopen.

Wedden dat het lekker is!
Wilfred en Lili Genee
ISBN 9789402138122
Prijs: 19,99 euro

2. Gezond feesten van Amber Alberda
De eeuwige blokjes kaas en worst die je op de meeste verjaardagen krijgt gaan zo ondertussen wel vervelen. Heb jij iemand in je familie- of kennissenkring die wel wat hulp kan en wil gebruiken om van speciale gelegenheden een feestje te maken, dan is het boek van Amber Alberda wellicht een goede tip. Als het dan ook nog voor iemand is die bewust wil (gaan) eten, dan sla je helemaal twee vliegen in een klap.
Het boek bevat verschillende recepten voor de jaarlijkse feestdagen, zoals spinnenwebsoep voor Halloween, een moederdagsmoothie voor Moederdag, crispy quinoa-eitjes voor Pasen, chocolade-vruchtenmousse voor Valentijnsdag en peerprosecco voor Nieuwjaar. Het boek biedt recepten die de feestdagen nog net iets feestelijker maken!

Gezond Feesten
Amber Alberda
ISBN 9789000346370
Prijs: 25 euro

3. Koken met granen van Laura Agar Wilson
Freekeh, farro, kamut, quinoa. Voor de verstokte aardappeleter is het boek Koken met granen ongetwijfeld een eye opener. Het boek bevat ruim 150 makkelijke en gezonde recepten met granen zoals de voorgenoemde soorten, maar ook staan er gerechten in het boek met rijst, spelt, tarwe en haver. Het boek begint met interessante informatie over de verschillende soorten granen, bijvoorbeeld over de geschiedenis, maar ook hoe je ze moet bewaren en hoe je ze het beste kunt bereiden.
De hoofdstukken ontbijt en brunch, voedzame soepen, warme en koude salades, vrolijke roerbakschotels, risotto’s en pilafs, gezonde burgers en lichte maaltijden, stoofpotten en ovenschotels en zoet, zoeter, zoetst bevatten stuk voor stuk leuke recepten waarvan de bijbehorende foto’s je het water in de mond doen lopen.

Koken met granen
Laura Agar Wilson
ISBN 9789089896643
Prijs: 20 euro

4. Het nieuwe grote bakboek – Heel Holland Bakt
Hoewel we nu weer kort kunnen genieten van een kersteditie van Heel Holland Bakt, vallen we als bakliefhebbers binnenkort toch weer in een gat. Gelukkig is er het nieuwe grote bakboek Heel Holland Bakt met daarin de lekkerste recepten van de kandidaten uit het derde seizoen. Niet alleen een leuk cadeau voor fans van dit programma, maar ook voor mensen uit je omgeving die nog wel wat inspiratie kunnen gebruiken. En ach, waarom niet, het kan ook heel goed een cadeau aan jezelf zijn. Gewoon, om het bakken wat beter onder de knie te krijgen, te kijken of je jezelf ook meesterbakker zou mogen noemen of om te ervaren hoe het is om zelf bijvoorbeeld een chocolade-pecan-meringuestapel met kastanjeroom te maken. Mmm, misschien toch eerst maar oefenen met wat eenvoudigere baksels zoals cupcakes of cake. Het leuke van dit boek is dat er zoveel verschillende recepten in staan dat je niet snel uitgebakken bent en je jezelf echt kunt ontwikkelen als thuisbakker.

Het nieuwe grote bakboek – Heel Holland Bakt
ISBN 9789021560786
Prijs: 29,99 euro

5. Julie natuurlijk van Julie van den Kerchove
Voor wie geïnteresseerd is in gezond en lekker eten, maar nog weinig weet van vegan en raw is het boek Julie natuurlijk een mooi cadeau voor onder de kerstboom. Het boek bevat zo’n zestig recepten die uiteenlopen van een krokante boekweitgranola met peer en vijg tot een Mexican fiestasoep en van regenboogwraps met quinoa en erwten-avocadocreme tot romige hummus. Julie neemt je mee door haar keuken en vertelt alles over raw eten, welke spullen je daarvoor nodig hebt en hoe je kunt beginnen met raw eten. Volledig raw eten zal voor de meeste mensen een stap te ver zijn, maar het boek leert je wel meer over het hoe en waarom en de dingen die bij je passen kun je toepassen en eventueel toevoegen aan je leefpatroon.

Julie natuurlijk
Julie van den Kerchove
ISBN 9789401426824
Prijs: 24,99 euro

Lees ook:Heel Holland Bakt
Lees ook:Film Julie & Julia komt eraan (filmpje trailer)
Lees ook:Rutger bakt feestelijk
Lees ook:Rutger Bakt
Lees ook:Julie & Julia op tv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>