Het Paleo kookboek: eet jezelf gezond, slank en energiek

Eten zoals de mensen in het stenen tijdperk deden klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar steeds meer mensen passen hun eetpatroon aan en gaan paleo eten. Dit betekent dat je maaltijden bestaan uit groente, fruit, eieren, vlees, vis, noten of zaden. Het lijkt heel beperkt wat er dan overblijft om te eten, maar Daniel Green, celebrity chef en expert op het gebied van gezonde voeding, laat in zijn boek Het Paleo kookboek zien dat er volop mogelijkheden zijn om op deze manier voedzaam en lekker te koken. Naast honderd recepten voor ieder moment van de dag, geeft het boek basisinformatie en uitleg over de paleo leefwijze.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Toen ik een jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met paleo zocht ik zelf alle informatie online op. Ik las veel, maar miste wel een beetje een goed overzicht met alle benodigde informatie. Met dit boek kun je een goede start maken met paleo. Moeilijk is het niet, maar een goed begin is het halve werk. Besluit ook niet vandaag om morgen te beginnen, maar neem even de tijd voor de voorbereiding. Als je bijvoorbeeld altijd gewend bent om overal aardappelen, pasta of rijst bij te eten, dan moet je even omschakelen en wennen aan het idee dat dit wordt geschrapt uit je voedingspatroon. Ga je zelf een beetje experimenteren dan heb je kans dat je niet alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en dan ga je je slap voelen. En dat is niet de bedoeling! Het boek helpt je om de eerste stappen op een verantwoorde manier te zetten.

Terug naar de basis

Het Paleo koekboek laat je op een prettige, toegankelijke manier kennismaken met paleo. Naast de algemene informatie zijn de meeste recepten voorzien van tips over voedingsmiddelen en de nut en noodzaak daarvan. De ondertitel van het boek is eet jezelf gezond, slank en energiek en dat vat goed samen wat paleo voor je kan doen. Door suiker, gluten en zuivel te vermijden ga je even helemaal terug naar de basis en dat is wat mij betreft ook wel het mooiste aan paleo. Ieder pondje gaat echt door het mondje en door paleo te gaan eten besef je je des te meer hoeveel dingen we eten zonder dat we ze eigenlijk nodig hebben. Met de ‘basis’ (voedzame) voedingsmiddelen kun je ook lekkere maaltijden op tafel toveren. Voor mij was het een eye opener. Het wil zeker niet zeggen dat ik 100% paleo eet, maar op het moment dat ik wel weer even een reset kan gebruiken, grijp ik hierop terug.

Het Paleo kookboek
Daniel Green
Prijs: 18,99 euro
ISBN 9789021558042
Kosmos Uitgevers

Lees ook:Recept Sesamtonijnsteak met groente uit de wok
Lees ook:Recept winterse smoothie met rode kool
Lees ook:Kokologico volgens Pierre Wind
Lees ook:Beste kookboek 2011 – Nederlands?
Lees ook:List om gratis etentje te versieren mislukt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>