De Zilveren Lepel Kookschool pasta, pizza en dolci

Als liefhebber van de Italiaanse keuken staat het kookboek De Zilveren Lepel in mijn keuken op een prominente plek. Ik maak graag mijn eigen pasta, maar ik krijg het deeg nooit zo mij als mij is geleerd tijdens workshops. Lang leve De Zilveren Lepel Kookschool, een 3-delige reeks basiskookboeken (pasta, dolci, pizza) met authentieke recepten waarbij in de uitgave Pasta natuurlijk de uitleg over hoe je pasta maakt niet ontbreekt.

Beleving van het proces

“Het genot van zelf pasta maken zit in de beleving van het proces,” lees ik in het voorwoord. Het is mooi gezegd en klopt wat mij betreft helemaal. Het zelf pasta maken doe ik dan ook bij voorkeur op een moment dat ik alle tijd heb en ook gewoon lekker kan prutsen. Als ik vertel dat ik graag zelf pasta maak vinden mensen dat allemaal heel leuk, maar zelf beginnen ze er niet aan omdat je het in vijf minuten ‘naar binnen hebt gewerkt’. Klopt, maar juist het hele proces maakt het de moeite waard. Met je deeg in de weer, bedenken waarmee je de pasta gaat vullen, hoe je het gaat serveren. Bladerend door het boek zie ik het ene na het andere gerecht dat ik wil gaan maken.

Recepten met tagliatelle, lasagne, cannelloni, ravioli en tortellini

De boek begint met een beschrijving van de ingrediënten, het keukengerei en de pastasoorten en gaat vervolgens verder in op het maken van verse pasta. Qua recepten is het boek onderverdeeld in vijf hoofdstukken met recepten met tagliatelle, lasagne, cannelloni, ravioli en tortellini. Het boek is aantrekkelijk vormgegeven, een stuk kleiner en dunner dan zijn grotere broer De Zilveren Lepel, maar wel voorzien van mooie foto’s. Het enige nadeel is dat het boek niet open blijft liggen. Voor de rest biedt het boek zoals beloofd authentieke basisrecepten die je, hoewel dat misschien vloeken in de kerk is dus niet doorvertellen, ook gewoon heel goed met gedroogde pasta of anders de gulden middenweg kant-en-klare ‘verse’ pasta uit de supermarkt kan maken.

De Zilveren Lepel Kookschool pasta, pizza en dolci

Mocht je liefhebber zijn van de Italiaanse keuken en nog op zoek zijn naar leuke cadeaus voor sinterklaas of kerst, dan heb ik je hierbij gelijk drie ideeën van de hand gedaan, namelijk De Zilveren Lepel Kookschool pasta, De Zilveren Lepel Kookschool pizza en De Zilveren Lepel Kookschool dolci. Bij mij staan ze in ieder geval op het lijstje als was het alleen maar om de serie compleet te maken en vanwege het feit dat de drie boekjes met rode, witte en groene kaft (er is over nagedacht) zo lekker het Italiaanse gevoel versterken.

De Zilveren Lepel Kookschool
Spectrum
ISBN 9789000347797
Prijs: 15 euro

Lees ook:De zomer van de zilveren lepel
Lees ook:Recept: Tweekleurige tagliatelle met bonensaus
Lees ook:Help! Welk Italiaans kookboek moet ik nu kopen?
Lees ook:Recept Soufflé met pasta
Lees ook:Kookschool: De Italiaanse keuken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>