WINNEN: Veggie! van River Cottage

Ik schreef hier al eerder over mijn adoratie voor Hugh Fearnley-Whittingstall en zijn stijl van koken. En hoe ik er zelf ook van droom om zijn River Cottage lifestyle te gaan leven. Waarbij je je eigen groenten kweekt (ben ik niet zo goed in), je eigen taarten maakt (doe ik wel al jaren gelukkig) en je eigen varken slacht om te verorberen (wie weet, ooit).

Pure zomerrecepten

De hands-on kookboeken zonder fratsen van Hugh, met heldere, pure recepten zijn dan ook zeer aan mij besteed. En daarin ben ik niet de enige. Van Veg!, het River Cottage groentenkookboek, werden zo’n 40.000 exemplaren verkocht. Voor de zomer én voor de heb is er nu daarom een baby-Veg! verschenen. Veggie! bevat de beste recepten uit het origineel, gerangschikt op seizoen. Voor de zomer vind je er recepten als geschaafde zomergroenten, gekaramelliseerde wortels met gremolata, snelle couscoussalade met paprika en feta, of tuinbonen met gekruide geitenkaas. Allemaal gerechten die ik persoonlijk na een zonnige dag wel op mijn bord wil zien. Sterker nog, waar ik ook niet voor terugschrik om ze te maken na een dag op het strand – of na een lange oververhitte werkdag.

Zomeravond

Veel van de zomerse recepten zijn voor de BBQ of grill, of geschikt om mee te nemen op een picknick of zomeravonddiner bij zonsondergang op het strand. En als ik het boek zo doorblader, kom je de andere seizoenen ook wel door met de recepten van Hugh. Met als hoofdingrediënt groente dus! Hoewel ik de laatste tijd erg dol was op vlees – iedereen heeft zo z’n fases – denk ik dat dit het boek is om me te inspireren tot een zomer vol frisse, verse en vooral overheerlijk klaargemaakte groenten. Hugh did it again!

Je bent nu vast zo enthousiast geworden over Veggie! dat je denkt: hebben! Bof jij even: op onze FaceBookpagina geven we maar liefst vijf exemplaren van dit toffe groenteboek weg!

Wat moet je doen?

Ga naar onze FaceBookpagina, like de pagina (als je dat niet al gedaan had) en like & deel het bericht. Dan maak je kans het boek gratis en voor niets thuisgestuurd te krijgen. Je hebt tot en met zaterdag 11.00 uur de kans om mee te doen. Zaterdag om 12.00 uur maken we de winnaar bekend!

 

Lees ook:River Cottage Doordeweeks
Lees ook:Veggie! Recept: Haricots verts en courgettesalade met tahini
Lees ook:WINNEN Bier & Food
Lees ook:WINNEN: Anatolie – de avontuurlijke Turkse keuken
Lees ook:WINNEN: maak kans op het kookboek Nootje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>