De Rainbow wijngids

Introductie behoeft ze niet meer. Mariëlla Beukers, mijn collega van wijn.blog.nl en de eerste Nederlandse wijnblogger. Ze heeft een nieuw wijnproefboek uit. De rainbow wijngids, heet het. Net als de vorig jaar verschenen WijnWebWinkelgids worden er alleen wijnen van webwinkels besproken. Nieuw is de focus op de kleine importeurs. Van maar liefst 43 kleine wijnwebwinkels proefde en besprak Mariëlla 250 wijnen.

En wat betekent dat? 
  

Veel wijn uit Frankrijk en Italië. Maar ook uit Spanje, Duitsland en Oostenrijk word wijn naar Nederland gehaald. Slechts een paar wijnwinkels richten zich op de rest van de wereld. Dat zijn de statistieken. Nu de verhalen.

Want verhalen vertellen, dat kan Mariëlla Beukers. Iedere webwinkel wordt kort beschreven. Je snapt direct waarom de mensen erachter wijnen zijn gaan importeren. En je wilt ze eigenlijk ook allemaal proeven. Zo enthousiast worden ze beschreven. Maar het allerleukste zijn de korte verhaaltjes over wijn die tussen de flessen verscholen gaan. De jonge wijnmaker die social media voor zijn bedrijf succesvol inzet. Over de cava waar Dalí dol op was. Over Japanse wijnen. En er staat zelfs een raadseltje in.

Superhandig natuurlijk, zo’n gids. Hiervoor hoef je niet meer om te fietsen, maar je bestelt de wijnen die je wat lijken gewoon vanuit je luie stoel.

Tip
Handig ook voor Kerst! De De rainbow wijngids als cadeau. Maar voor ook de selectie van de wijnen die je wilt schenken. Je kunt er zeker van zijn dat niet veel mensen hetzelfde zullen drinken!

.

boek: De rainbow wijngids van Mariëlla Beukers [uitgeverij: Rainbow, isbn: 9789058315892]

Meer culiboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

 

Lees ook:De Wijnwebwinkelgids: Over het kopen van wijn op internet
Lees ook:Nieuwe webwijnengids in aantocht
Lees ook:Wijn erbij
Lees ook:#Hertenjamsessie
Lees ook:Topchefs & Saké

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “De Rainbow wijngids

 1. Mariella Beukers

  Voor lezers van Koken.blog (en Wijn.blog.nl) organiseer ik natuurlijk graag een leuke actie. Bestel het boek nu bij mij, en krijg het gesigneerd en zonder verzendkosten toegestuurd! Nog voor de Kerstdagen in huis.

    /   Reply  / 
   1. Mariella Beukers

    Door hier een reactie achter te laten is prima!

      /   Reply  / 
 2. André Sauerbier (Neth.)

  Was gisteren bij een van de KWI’s op bezoek en kreeg het boekje. Mariella heeft ongeveer gedaan wat Perswijn ook van plan was en goed! Zo zie je dat een idee bij meerdere partijen kan leven. Een aanrader voor iedereen die speciale “kleinschalige” wijnen zoekt.
  Wellicht dat een Perswijnboek in deze sektor er ooit nog eens van komt. Dan toch anders uitgevoerd. Maar de lat ligt erg hoog!
  Maar het beste blijft toch proeven en vergelijken n dat doen we weer op 15-16 april : Grootse Wijnen, Kleine Importeurs. Zeker ook weer met veel overeenkomsten. Neem het boek mee :)

    /   Reply  / 
 3. André Sauerbier (Neth.)

  Zorg wel dat de uitgever het boek in alle grote boekhandels plaatst. Dat is dit boek waard!

    /   Reply  / 
  1. Edith Dourleijn

   Ik hoop voor Mariëlla dat de uitgever hier meeleest, André! ;-)

     /   Reply  / 
 4. Mariella Beukers

  Dank je André, voor je opmerkingen. Ik las ze vanavond pas!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>