Het aspergeseizoen is begonnen!

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg). Laten we het hebben over asperges!

Morgen begint het seizoen officieel, maar ik heb ze al gegeten. Door het mooie weer zijn de asperges vroeg dit jaar! En ook Mariëlla van wijn.blog is in de aspergemood en kwam al met een fijne wijnsuggestie.
 

Koningin van de lente
Asperges, ze worden ook wel de koningin van de lente genoemd. Normaal gesproken steken ze in april voor het eerst hun kopje uit de aarde, maar door de bulten aarde met plastic te bedekken wordt de grond warmer en groeien ze sneller. Op 20 maart konden dit jaar al de eerste asperges in Brabant worden gestoken. Op 24 juni, de naamdag van St Jan, stopen de aspergetelers met steken om de plant rust te gunnen voor het jaar erna. Alle witte asperges die buiten deze periode te koop zijn, komen niet uit Nederland.

Belangrijk!
Als er één ding belangrijk is als je zelfs asperges klaar maakt, is dat je ze goed schilt. Ga desnoods twee keer rond. Hou ze na het schillen tegen het licht om te kijken of je geen stukje vergeten bent. Geloof me, het vergalt je plezier in asperges als aan tafel blijkt dat dat er nog een stukje schil aan een asperge zit.

Aspergerecepten
Eergister at ik de eerste asperges van dit seizoen. Natuurlijk op klassieke wijze. Volgende keren ga ik er meer experimenteren, er staan genoeg recepten met asperges in het archief van koken.blog.nl! Hoe eten jullie ze het liefst? Of eten jullie ze liever niet?

Alle bijdragen kan je nalezen in de rubriek Wijn erbij op koken.blog en in de rubriek Wijn bij het eten op wijn.blog. Vandaag gaf Mariëlla een lekker wijnadvies bij het recept voor deze sperziebonenquiche.

Lees ook:Wijn erbij
Lees ook:Aspergefeest
Lees ook:Gevonden chocoladedrank
Lees ook:Het aspergeseizoen 2012 is geopend
Lees ook:Nieuwe webwijnengids in aantocht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Het aspergeseizoen is begonnen!

  1. Pingback: Sperziebonentaart met Trebbiano | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>