Picknicken in het park

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg).

Wijn drinken in het park, officieel mag het niet in Rotterdam, las ik op wijn.blog.nl. Je kunt er zelfs een boete van 35 euro voor krijgen.  En dat vind ik echt jammer. Ik heb menig avondje met vriendinnen op een kleedje in het park doorgebracht. Met een eenvoudig hapje erbij en een fles lekkere rosé was het heerlijk bijpraten. 
 

Het doet me ook denken aan die keer dat ik met mijn lief ergens in België aan een meer lag te relaxen. Vlakbij, maar in de schaduw, zaten twee mannen met een klein jongetje. Doordat hun bal geregeld onze kant op rolden hadden we een beetje contact, maar verder dan wat glimlachen ging het door de taalbarrière (zij spraken Frans, wij nauwelijks) niet.
Aan het einde van de middag kwamen de vrouwen en hun dochters in hun auto volgeladen met proviand. De mannen hadden intussen de barbecue al flink opgestoken. En ze brachten ons ook een stukje lamskebab en wat overrijpe tomaten. Het warme malse vlees en het sap van de rijpe tomaat droop over onze kin en van onze handen. Wijn hebben we toen niet gemist, maar we baalden wel dat we niets terug konden geven.

Moraal: Zorg altijd dat je wat lekkers bij hebt als je naar het park gaat, dan onstaan er geheid mooie momenten om later nog eens terug aan te denken. (Kijk maar in het receptenarchief voor inspiratie.)   Heb jij wel eens je eten met onbekenden gedeeld?

.

Waarom dit verhaal? Iedere woensdag leg ik een link met een bericht op wijn.blog.nl, en Mariëlla doet daar hetzelfde met een bericht dat eerder op koken.blog.nl verscheen. Het bericht Geen wijntje in het park paste mooi in mijn weekthema van buiten eten en het triggerde de genoemde herinneringen.
Mariëlla gaf een cider-, of was het nu toch een wijnadvies, bij deze varkenshaas voor op de barbecue.

 Lees ook de andere berichten in deze rubriek Wijn erbij.

Lees ook:Nieuwe webwijnengids in aantocht
Lees ook:Gevonden chocoladedrank
Lees ook:Gratis kookboek bij Gall & Gall
Lees ook:Perzik ontvellen
Lees ook:Wijn erbij

1 Reacties // Reageer

One thought on “Picknicken in het park

  1. Mariella Beukers

    Een mooie herinnering! Een koele rosé zou er lekker bij geweest zijn ;-)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Geen wijntje in het park | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>