Rubriek: Wijn erbij

Hoe dood je een kreeft?

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg), daarom nu wat bespiegelingen over kreeft. Het Nederlandse kreeftenseizoen is begonnen. Dat betekent dat uit de Oosterschelde weer kreeft opgevist zal worden. Op wijn.blog.nl daarom aandacht voor de speciale kreeftenwijn die dan wordt uitgeroepen. Ik moest bij het lezen van dat bericht terugdenken aan een roman.   

Lees verder...

Over de granaatappel

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg), daarom nu aandacht voor de granaatappel. Mariëlla proefde deze week granaatappelwijn. Dat bracht mij op het  idee om eens wat meer te vertellen over deze bijzondere vrucht. Want die zal niet iedereen kennen. En ik vertel je het maar gelijk; de rode bol met dat grappige puntje bovenop is een heerlijke vrucht. Je

Lees verder...

Druiven die niet te eten zijn

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg), daarom nu hernieuwde aandacht voor het prachtige kookboek Argentinisima. Gister kondigde Mariëlla het aan: 17 april is het Malbec-dag. Om de wijnen die van de Malbecdruif worden gemaakt is Argentinië wereldberoemd geworden. En dat brengt mij in deze rubriek Wijn erbij bij het kookboek Argentinisima. Ik heb de schrijfster ervan, Carola Verschoor de

Lees verder...

Topchefs & Saké

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg), daarom nu aandacht voor een kookboek over saké. Een paar dagen geleden blogde wijn-collega Mariëlla Beukers over het combineren van sushi en wijn. Een Japans gerecht met een westerse wijn. Hier draaien we het om en gaan we het hebben over het combineren van een Japanse drank met westerse gerechten.  Want dat is wat

Lees verder...

De chef en de wijn

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg), daarom nu aandacht voor een prachtig nieuw boek over wijn van Peter Klosse. Na het prachtige Chef en Sommelier kon een vervolg niet uitblijven. En dus toog Peter Klosse weer langs de beste restaurants van ons land met een fles wijn in de hand, met de bedoeling dat de chefs hier een

Lees verder...

Wijn erbij

Woensdag = wijn-spijsdag, tenminste vanaf nu! Om te vieren dat wijn.blog.nl sinds dit weekend weer opgeleefd is, zal ik iedere woensdag een link leggen met wijn. Dat kan op verschillende manieren, en niet iedere week op dezelfde manier. Tegelijkertijd zal ook op woensdag op wijn.blog.nl een link worden gelegd met koken. Waarom doen we dit? 

Lees verder...