Perzik ontvellen

Woensdag = wijn-spijsdag (uitleg).

Mariëlla schreef deze week over de Bellini, een cocktail van bubbels en perzik. Zij kende dit drankje alleen met perzikensap, ik juist alleen met stukjes verse perzik.

Maar hoe ontvel je daarvoor zo’n perzik nou het makkelijkst?
 

Dat is eigenlijk heel gemakkelijk; net als tomaten. Je snijdt met een mes een kruis in de schil. Dan dompel je de perziken 10 seconden (langer hoeft echt niet, ook niet bij tomaten!) in het water en dan begint het velletje los te laten. Met een mesje peuter je het er dan zo vanaf. Heb je veel perziken te ontvellen, werk dan in porties en zorg tussendoor dat het water heet genoeg blijft!

Waarom dit verhaal? Iedere woensdag leg ik een link met een bericht op wijn.blog.nl, en Mariëlla doet daar hetzelfde met een bericht dat eerder op koken.blog.nl verscheen. Lees ook de andere berichten in deze rubriek Wijn erbij.

Lees ook:Gratis kookboek bij Gall & Gall
Lees ook:Nieuwe webwijnengids in aantocht
Lees ook:Recept – Gegrilde perzik met gemberroom
Lees ook:Wijn erbij
Lees ook:Picknicken in het park

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Perzik ontvellen

  1. Mariella Beukers

    Handige tip! Nu nog een flesje prosecco, en we kunnen gaan genieten ;-)

      /   Reply  / 
      1. Mariella Beukers

        Misschien jouw Brabantse tuin eens uitproberen.. (maar nu nog even niet, te druk!)

          /   Reply  / 
        1. Edith Dourleijn Auteur

          Te druk, dat klinkt goed voor een freelancer! Kom anders een keertje eten als je in DB gewerkt hebt.

            /   Reply  / 
  2. Herna

    Bedankt voor de tip,het is hier perzikken tijd, helaas is de aardbeien tijd hier weer voorbij, de aardbei is een van de weinige vruchten die ik lekker vind. Nu maar een perzik schillen dus!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>