Kokenblog kerstmenu 2015

Zoals de meeste van onze lezers wel weten bestaat het kokenblog-redactieteam uit meerdere foodies. Met z’n drieën schrijven we over wat wij in onze keukens koken en over wat ons bezighoudt op culinair gebied. Dat teamwerk maakt het voor ons superleuk, omdat we elkaar kunnen inspireren, tippen en adviseren. En het maakt het voor jou als lezer leuk omdat we alledrie een net even andere invalshoek, stijl, smaak en achtergrond hebben.

Kokenblog kerstmenu
Om dat teamwerk te eren hebben we dit jaar een kokenblog kerstmenu gemaakt waarbij we ieder een gang hebben uitgewerkt. Dafne liep vorige maand de marathon van San Sebastian. Wat zijn we nog steeds trots op haar! Daar ontdekte ze de Salmorejo, een koude Spaanse soep, die fijn vooraf voor te bereiden is. Handig dus als je veel gasten verwacht. Haar recept vind je hier. Miranda werkte voorheen in een vegetarisch restaurant en haalde daar de inspiratie vandaan voor het hoofdgerecht van dit kerstmenu. Na lang dubben viel de keuze op de pompoen-kikkererwtenstoofpot met halloumi. Jill is een echte cheese-freak en gaat daarom als dessert niet voor zoet, maar voor kaas met deze tosti met brie en vijgen.

Almost vega
Zoals je kunt zien gaan we dit jaar samen voor almost vega. Wij vinden namelijk alledrie dat het best goed is om iets minder vlees te eten. Zowel voor het milieu als voor het dierenwelzijn. En bovendien, meer groente is nou eenmaal gezond. En superlekker. Helemaal vegetarisch zullen we echter nooit worden. Want een bijzondere Serranoham op een zonnig terras, een geurend stuk Zeeuw spek van de barbecue en een biologisch stuk grain fed beef – gebakken op de zoutplaat, jam – kunnen we niet weerstaan. Maar het mag echt wel wat minder allemaal. Vlees komt al lang niet meer dagelijks op tafel. En in dit kerstmenu gebruiken we het sporadisch. En je kunt het heel eenvoudig weglaten voor een all vegan menu. En we beloven je. Je gasten zullen het niet missen!

Wij wensen iedereen supersmakelijke feestdagen en nog meer lekkers in het nieuwe jaar!

 

Lees ook:Vegetarisch Kerstmenu
Lees ook:Jouw favoriete recept in een kookboek?
Lees ook:Kokenblog all time favourite kerstmenu
Lees ook:Recepten voor het Kerstmenu: gerechten van mede-foodbloggers (4)
Lees ook:Kerstmenu: hier vind je de recepten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>